tr
door truuy Mar 29, 2004 om 20:37
Vrije tijd & tuin

Boom in tuin

ik ben in 1997 in een huurhuis gaan wonen. In de tuin stond toen al een boom. Nu 7 jaar later beginnen de buren te klagen dat ze de boom weg willen hebben. Het betreft hier een dennenboom. Welke rechten en plichten heb ik? Moet ik voor de eventuele kosten opdraaien? Ik heb geprobeerd met hen te praten, zij hebben echter meteen de gemeente ingeschakeld, zonder dat ik mijn goede wil heb kunnen tonen zij gunden mij hiervoor geen tijd. Wie weet raad???

702 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 13:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

IK kan u een aantal dingen vertellen, de buren hebben recht van klagen als de boom zich binnen twee meter van de erfgrens bevind. of als ze kunnen aantonen dat de boom overlast veroorzaakt al is dit vaak geen gegronde reden of als de boom dreigt om te waaien of er tijdens een storm regelmatig takken afwaaien. let even op hier in het dorp speelt op dit moment ook zo'n zaak in het verleden hadden ze vaak geen last van de boom maar proberen u zover te krijgen dat u de boom weghaalt deze zaak wordt nu behandelt door de rijdende rechter. de buren hebben geen recht van spreken als de boom er al langer dan 30jr staat dit is de verjaringstermijn hebben ze ook geen last van schaduw dan houdt het voor de buren op, ook via de gemeente zullen ze normaal gesproken hun doel niet berijken. ze kunnen dit wel via een kort geding afdwingen. in alle gevallen draait u helaas voor de kost op ook als de boom wegmoet of als u hem zelf wilt weghalen. u bent verplicht om voor de boom een kapvergunning aan te vragen hiertegen kunnen andere omwonende nog beroep aantekenen zodat u al wil u niet mag kappen. voor de kosten van de vergunning en de kap bent u zelf verantwoordelijk. wat ook nog weleens het geval wil zijn dat de woningbouwvereniging in het verleden de boom heeft geplant dus informeert u hier even eerst of de boom u eigendom is of van hun. een echte raad kan ik u niet geven het is de vraag waar de buren het op uit laten draaien. en dan vaak is de uitslag totaal onverspelbaar zodat ik u alleen een overzicht van de regels kan geven.
groeten.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 13:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het is een kwestie van waar de boom staat.als hij meer dan een meter van de rooilijn staat kan de buurman alleen eisen dat de takken die over de scheidingslijn hangen eraf gaan. staat de boom echter verder dan 1m dan is er niets aan de hand.bovendien als de boom er al langer dan 30 jaar staat is er een gewoonte recht en kan de buurman helemaal niks eisen.bovendien moet hij er last van hebben,schaduw of zoiets.groeten cor

ve
door verwijderd - Apr 28, 2004 om 23:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog een (late) aanvulling op andere antwoorden. Vraag bij de gemeente na wat de plaatselijke regels zijn voor het plaatsen van bomen. Gemeenten kunnen verschillen in de voorschrften.


Als je bij het aangaan van de huur geen overnameformulier hebt getekend waaruit blijkt dat je de boom van de vorige huurder hebt overgenomen, is de verhuurder aan te wijzen als eigenaar van de boom. De verhuurder zal dan de kapvergunning moeten aanvragen en de boom moeten kappen (als het zover komt). Als de verhuurder het hier niet mee eens is, raad ik je aan juridisch advies in te winnen. De boom kan gerekend worden tot alles wat spijkervast is aan de woning. In het verleden zijn hier rechtzaken mee gewonnen.


Sterkte verder


 

ve
door verwijderd - Oct 5, 2004 om 16:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

effen een antwoord op die vraag . het is ook mogelijk om de boom tekappen zonder vergunning wand in veel gemeente's hoeft een partelier geen kap vergunning meer aan tevragen als die in eigentuin staat.en zeker niet als het om een den of spar gaat.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer