Id
door Idachar Mar 19, 2018 om 09:14
Vrije tijd & tuin

Muizenplaag

Mijn dochter woont in een flat met 2 kleine kindjes.sinds iets meer dan een half jaar heeft zij last van muizen. Hiervoor  is herhaaldelijk e woningbouw gebeld. En steeds krijgt zij te horen  dat het voor haar rekening is.ze. heeft van alles al geprobeerd .en hiervoor al veel geld uitgegeven.  Het probleem ligt ook zeker niet bij haar .Het komt bij een andere bewoner weg die de hygiëne  niet zo nauw neemt. Ook hiervoor is al vaak melding  gedaan.  Ik zou graag willen weten wat ik hier aan kan doen.  Zodat zij niet nog meer onkosten kwijt is.  Het allerbelangrijkste vind ik dat de kleintjes normaal op de grond moeten kunnen spelen en dat kan nu  niet. Wegens gezondheids gevaar. Want muizen dragen allerlei ziektes bij zich waar kinderen heel ziek van kunnen worden.

1586 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Topantwoord

tijger1
door tijger1 - Mar 19, 2018 om 09:24
42060 Antwoorden / 21 Vragen
10

Een muizenplaag is inderdaad voor eigen rekening. Maar ik weet niet waar zij dan zoveel geld aan uitgegeven heeft, want het belangrijkste is alle gaatjes dichtmaken en zorgen dat er voir due muizen niets te eten is. 

Dus kijk rond verwarmingspijpen, afvoeren enzovoort. Eten in dichte trommels doen.

Id
door Idachar Mar 19, 2018 om 09:41
Antwoorden / 1 Vragen

Zij heeft geld uitgegeven aan muizenklemmen,  lokdozen  met gif,diervriendelijke muizenval. Niets helpt.alle kieren zijn al dicht gemaakt.
Maar nogmaals het probleem ligt ook niet bij haar .Zij woont zelf 3 hoog en de bewoner op 1 hoog is ontzettend smerig. Hier is al heel vaak de woningbouw voor gebeld door meerdere bewoners.  Maar er word geen actie ondernomen. Zelfs de gemeenschappelijke. Kelders zitten er vol mee. En al haar etenswaren zitten in kunstof bakken.

tijger1
door tijger1 - Mar 19, 2018 om 09:51
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Gif is zeer onverstandig met kleine kinderen. Maar als alles dicht is, kunnen de muizen niet binnenkomen. 


Lees eens hier.

https://dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-en-ongedierte/38099-muizen-een-muizenplaag-in-huis-wat-nu.html

ma
door maarten heest - Mar 19, 2018 om 09:52
463 Antwoorden / 0 Vragen
1

Als de overlast een probleem is wat bij meerdere bewoners voorkomt vanwege bouwkundige gebreken, is het geen probleem van uw dochter maar wel degelijk van de woningbouwvereniging. Zie hier. Dus ga gezamenlijk uw klachten op papier zetten en klop alsnog bij de woningbouw aan als dit het geval is.

panter22
door panter22 - Mar 19, 2018 om 09:59
6599 Antwoorden / Vragen
1

Hebben jullie als bewoners al met de bewoner gesproken waardoor de muizenplaag ontstaan is?
Wat is er met die bewoner aan de hand? Is het een verzamelaar en kan die het huis niet meer schoonhouden?
Kunnen jullie als buren helpen?
Lukt het allemaal niet, dan gezamenlijk als buren met de woningbouw overleggen.
Lees ook eens:
https://www.meldpuntongedierte.nl/plaagdierengids/muizen/muizenoverlast/muizen-en-buren

marita5
door marita5 - Mar 19, 2018 om 10:02
11545 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Idachar , 

Lees deze informatie eens door , klik op de rode regel .

https://www.meldpuntongedierte.nl/wettelijke-kaders-en-verantwoordelijkheden

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer