mutti albers
door mutti albers Feb 9, 2022 om 19:22
Winkels & webshops

Pakket bij DHL zoek, niet meer traceerbaar, geen vergoeding

Heb pakket verstuurd met DHL. Ontvanger heeft pakket niet ontvangen,kreeg pakket dat voor iemand anders bestemd was. Mijn ontvanger en ik hebben dat
Probleem  voor DHL opgelost, maar pakketje voor mijn ontvanger blijft spoorloos.
DHL wil de kosten voor dat pakket niet vergoeden.

Afbeelding verwijderd door moderatie; bevat persoonsgegevens

1202 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Feb 9, 2022 om 19:33
16861 Antwoorden / 202 Vragen
2

Tja, helaas bent u als verzender wel verantwoordelijk en is de ultime oplossing het in gebreke stellen van niet naleven van de met u gesloten verzendovereenkomst. Zie https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/  M.a.w. DHL is wel degelijk aansprakelijk naar mijn mening. Op uw foto zie ik geen verwijzing naar DHL.

Indien u dit heeft verzonden als ondernemer zie dan ook: https://www.higherlevel.nl/  Ook dit kan van nut zijn maar dan vooral als u een particuliere consument bent: Juridisch advies volgens kassa:

Voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:

- Het Juridisch Loket, tel. 0900 - 8020 (25 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl

- ConsuWijzer, het consumentenloket van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), tel. 088-0707070 (nationaal tarief, bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.30 uur, zie voor meer informatie: https://www.consuwijzer.nl

 

ju
door juliomariner - Feb 9, 2022 om 19:35
1329 Antwoorden / 2 Vragen
1

Is het pakket verzekerd verstuurd. Zo nee dan krijgt u meestal maar een klein bedrag per kg vergoed,

marita5
door marita5 - Feb 9, 2022 om 19:37
11519 Antwoorden / 15 Vragen
1

Hallo Mutti Albers , 

Heb pakket verstuurd met DHL

Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid

Om te beginnen: niet de ontvanger maar de verzender van een poststuk is degene die een overeenkomst heeft met de bezorgdienst. De verzender heeft het immers gefrankeerd, en de bezorgdienst de opdracht tot verzending gegeven.

De bezorgdienst is vervolgens verantwoordelijk voor de afhandeling hiervan. Dat wil echter niet per definitie zeggen dat je eventuele schade die ontstaat door het kwijtraken ervan, kunt verhalen op die bezorgdienst.

Is je poststuk 'gewoon' verstuurd, dus niet aangetekend? Dan is de bezorgdienst niet aansprakelijk voor het kwijtraken ervan. Dit staat doorgaans ook vermeld in de algemene voorwaarden.

In het geval van een aangetekende zending is het postbedrijf wel aansprakelijk, zij het in beperkte mate:

  • Voor een brief die aangetekend verstuurd is, is de aansprakelijkheid beperkt tot 50 euro.
  • Voor een pakket dat aangetekend verstuurd is, is de aansprakelijkheid beperkt tot 500 euro.
  • Met andere woorden: als je aangetekende brief of pakket kwijtraakt in de post, kun je daar maximaal 50, respectievelijk 500 euro voor vergoed krijgen. Voor een zending met een hogere waarde is het dan ook wellicht verstandig om te kiezen voor een verzekerde verzending.
  • Voor verdere informatie , klik op de rode regel . 
  • https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/je-brief-of-pakket-is-kwijtgeraakt-in-de-post-wat-nu/

Donuts
door Donuts - Feb 9, 2022 om 20:16
1203 Antwoorden / 2 Vragen
0

Handig, je privé gegevens op het web gooien...

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Feb 9, 2022 om 21:17
2067 Antwoorden / Vragen
0

Als je spullen verstuurt is de vervoerder nooit aansprakelijk, behalve bij grove nalatigheid (forget it), of je moet de waarde declareren en verzekeren. Dat is een optie waar je voor kunt kiezen of niet. Daarom is het ook zo goedkoop als je het niet verzekerd.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Va
Vandamenel - Apr 29, 2024 om 13:31
Winkels & webshops
ICI paris webwinkel/postnl is mijn retour kwijt

ICI paris webwinkel/postnl is mijn retour kwijt

In december 2023 heb ik een bestelling geplaatst en een week later geretourneerd. Netjes afgegeven bij het plaatselijke postkantoor binnen de retour termijn, met het label dat je kunt downloaden op hun website.

Het pakket is echter kwijt geraakt, vandaag de dag staat de informatie nogsteeds op 'bezorgtijd onbekend'. Na talloze mailtjes en belletjes weigert ici Paris mij te helpen. Ook n ... Lees meer

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer