Polman56
door Polman56 Dec 28, 2023 om 12:01
Winkels & webshops

Vinyl vloer gelegd: verkeerde kleur en beschadigd

Een paar weken geleden is bij mij een vinyl vloer in de woonkamer gelegd, door een leverancier die bij CBW is aangesloten. De kleur had ik tevoren gekozen aan de hand van een staal. Na het leggen heb ik alles netjes betaald. Een dag later merkte ik pas dat de kleur fors afwijkt van de staal: veel lichter grijs. Ook merkte ik dat de vloer op sommige plaatsen ruw is, waardoor het echt hinderlijk is om met een panty daarop te lopen. De klachten heb ik gemeld bij de leverancier. Ik heb zelfs een stuk vinyl meegenomen naar de winkel en naast de staal gelegd, zodat ook de verkoper goed het kleurverschil kon zien. Maar de leverancier reageert verder niet meer. Hoe kan ik er nu nog voor zorgen dat de problemen goed worden opgelost?

2562 5 Rapporteer
mahadma
door mahadma - Dec 28, 2023 om 12:05
11606 Antwoorden / 51 Vragen
1

Na het leggen heeft u kennelijk gezien dat het okay was en betaald. Na 24 uur klopt het niet. Heeft u "blind/ongezien" betaald? En er zou een "fors kleurverschil" zijn.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Dec 28, 2023 om 15:36
16888 Antwoorden / 202 Vragen
3

U kunt een klacht indienen bij  https://www.cbw-erkend.nl/veelgestelde-vragen  en juridisch gezien kunt u de leverancier ook in gebreke stellen omdat de door u gegeven opdracht niet correct is uitgevoerd. Zie daarvoor ook: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/

Artikel 6:82 BW van het Burgerlijk Wetboek (BW) regelt de ingebrekestelling. Een ingebrekestelling is een schriftelijke verklaring waarin de schuldeiser de schuldenaar sommeert om alsnog binnen een redelijke termijn zijn verplichtingen na te komen.

wetboekplus.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6-artikel-82-ingebrekestelling/
wetboekplus.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6-artikel-82-ingebrekestelling/ 

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Dec 28, 2023 om 18:51
2136 Antwoorden / Vragen
0

Dus er ligt het verkeerde vinyl? Iedere oplossing zal beginnen met de vraag of u dat kunt bewijzen. Staat er een kleurcode op de opdrachtbon en hebt u de code van wat er.ligt?
Dan zou ik een schriftelijke klacht indienen bij die wimkel en mocht u daar geen bevredigende oplossing uitkomen kunt u naar de geschillencommissie van het CBW waar ze dus bij aangesloten zijn.

mo
door mof - Dec 29, 2023 om 11:38
3619 Antwoorden / 3 Vragen
1

Dat u betaald heeft na het leggen is niet relevant. U heeft een leveringscontract voor een bepaalde kleur vloerbedekking en heeft niet geleverd gekregen waarvoor u heeft betaald. De leverancier is in gebreke te stellen totdat deze het probleem heeft opgelost. U kunt bij weigering van de leverancier een klacht indienen bij de branchevereniging of autoriteit die daarover oordeeld, of naar de rechter gaan. En de ingebrekestellling aantonen middels een kleurstaal en eventueel een getuige deskundige.

1paul
door 1paul - Dec 29, 2023 om 15:33
3201 Antwoorden / 0 Vragen
1

als eerste bekijk eerst de opdracht bon eens en kijk wat u besteld heeft, welke kleur staat daarop, is volgens deze bon de kleur verkeerd dan kunt u het volgende doen.

schrijf de leverancier aan, stel deze in gebreke en omschrijf zo goed mogelijk de klacht en wat u vind dat hier aan moet gebeuren, bijvoorbeeld u wilt de juiste vloerbedekking gelegd hebben in de juiste kleur, geef deze hiervoor 15 dagen de tijd en meld dus dat u dit binnen deze tijd opgelost wilt hebben.

de leverancier reageert niet, dan pas kun u naar de organisatie gaan met de klacht, als de leverancier hier bij aangesloten is natuurlijk....

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer

Ma
Martengeu - Jun 15, 2024 om 10:00
Winkels & webshops

Brugman legt de voorwaarden anders uit dan op papier.

Een samenvatting van mijn verhaal is onderaan dit stuk tekst te lezen.

Binnenkort gaan mijn vriendin en ik verhuizen en trekken wij onze eerste koopwoning in. De woning is in prima staat en we zijn er daarom reuze blij mee, maar heeft wel een aardig verouderde keuken en badkamer. Omdat dit onze eerste woning is en alles wat hier bij komt kijken hierdoor nieuw is voor ons, zijn wij ons g ... Lees meer

Bitterbleu
Bitterbleu - Jun 15, 2024 om 14:01
Geldzaken & recht

Vraag rechtsbijstandverzekering

Goedemiddag, zojuist heb ik een aangetekende brief ontvangen van FBTO over mijn rechtsbijstandverzekering. Ze stellen dat ik te vaak gebruik heb gemaakt van de rechtsbijstandverzekering. Ik heb inderdaad in korte tijd 2x een geschil gehad met een werkgever (onterecht ontslag) en 1x een kwestie met een aannemer. (een grote lekkage waar hij zich niet verantwoordelijk voor voelde). Nu geven ze in de ... Lees meer