ci
door citrien Jul 16, 2004 om 14:29
Auto & vervoer

Auto total loss tijdens vervoer.

Geachte


5 weken geleden heb ik een gehandicapten autootje aangeschaft. Hij was tweede hands met 3 maanden bovag. Omdat hij nog wat gebreken had is hij opgehaald om te repareren. Tijden transport is de bus met aanhang waar mijn brommobiel opstond betrokken geraakt bij een ongeluk en te water geraakt. Mijn brommo is totall los. Er word gewacht op iemand die de dagwaarde vaststeld.


Mijn vraag is.


Wat zijn mijn rechten, waar kan ik op rekenen


Bedankt voor u reactie

444 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tetter
door tetter - Jul 19, 2004 om 18:23
174 Antwoorden / 14 Vragen
0

U heeft dus recht op het hele aankoopbedrag (dit moet gelijk zijn aan de dagwaarde, anders heeft u teveel betaald !). Dit moet betaald worden door de 'schuldige' van de aanrijding.


suc6

ci
door citrien - Jul 19, 2004 om 18:24
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hartelijk dank voor u reactie


Citrien
<SCRIPT language=javascript>postamble();

user123
door user123 - Jul 21, 2004 om 00:21
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Uiteindelijk zal een verzekeringsmaatschappij de schade moeten betalen. Deze keren altijd de dagwaarde uit behoudens enkele bijzondere gevallen. Ik vrees voor u dat u niet tevreden zult zijn met het eerte "bod" van de verzekeringsmaatschappij. De ervaring leert dat hierover meestal nog wel over valt te onderhandelen.

U hebt wel een sterke troef in handen dat de dagwaarde toch wel heel dicht in de buurt van het aankoopbedrag moet liggen gezien de recente aankoop.

po
door positivo - Nov 2, 2004 om 10:20
6 Antwoorden / 3 Vragen
0

U heeft de auto nog geen 3 maanden. Dit zou voor de verzekering aanleiding kunnnen zijn om U volledig schadevrij te stellen. Echt6er de praktijk leerd dat verzekering liever niet dan wel betalen, en asl er al betaald moet worden, zo min mogenlijk. Ook is het afhankelijkvan de verzekering maatschapij, nationale nederlander gaat met zulke dingen wat mensenlijker om dan bijvoorbeeld winterhur.


Veel sucses


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer

Frank Sc
Frank Sc - Dec 28, 2023 om 18:14
Huishouden & energie

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij Eigen

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij vereniging Eigen Huis. Ik was in de veronderstelling dat ik dit via het contactformulier van Eigen Huis deed, maar nu doet deze partij zich voor alsof zij een brief hebben geschreven voor mij, incl. kosten en aanmanning. Kent iemand deze firma? ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer