lo
door lorank Nov 24, 2003 om 19:36
Auto & vervoer

Fiat Seicento Citymatic

zijn er meer mensen die problemen hebben gehad met de "citymatic" van Fiat ?
onze seicento uit 1998 kwam volledig tot stilstand omdat het hele citymatic systeem uitviel (reparatie was 1300 euri !!!) volgens de wegenwacht komt het vaker voor bij citymatics. volgens de FIAT importeur is er niets aan de hand. 8 maanden na de reparatie viel die weer uit. dit keer viel het onder de garantie. Als je dit ook meegemaakt hebt laat dan een bericht achter misschien kunnen we dan iets ondernemen naar de importeur toe.

3097 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tetter
door tetter - Jul 19, 2004 om 11:48
174 Antwoorden / 14 Vragen
0

Gezien de datum van deze vraag zijn er waarschijnlijk weinig mensen met dit probleem. Probeer het eens op het fiat forum;


http://www.fiatforum.com/forum/


 

am
door amerikduijf - Aug 23, 2004 om 01:32
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik heb een nieuwe Citymatic gekocht in 1999 en na 25000 km moest het versnellingssysteem volledig vernieuwd worden. Hetzelfde gebeurde dit voorjaar bij 42000 km. Ondanks het feit dat ik gehandicapt ben aan mijn linkerbeen, heb ik, uit angst voor herhaling en de hoge reparatiekosten. een conventionele koppeling in laten bouwen. Uiteindelijk bezit ik nu een auto waarvoor ik bij aankoop teveel betaald heb, waarvoor ik minder terug krijg bij verkoop. die in verhouding met andere merken al zeer veel gekost heeft aan reperatie's  en die in verband met mijn handicap niet lekker meer rijdt. Uiteraard wist de hoofddealer nergens van en ben ik volgens hen de enige met problemen. Op de volgende website vindt je er nog 24   http://www.carsurvey.org/review_36589.html   Trouwens de wegenwachters die mij geholpen hebben zeiden ook al dat een volautomaat beter voldoet dan een halfautomaat .Hoe komen we in contact met elkaar voor actie?

am
door amerikduijf - Aug 23, 2004 om 01:59
2 Antwoorden / 1 Vragen
0
ra
door rafje - Sep 1, 2004 om 23:14
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mij is hetzelfde overkomen met mijn citymatic. Van het een op het andere moment kon ik niet meer schakelen. Volgens de Fiat-garage zou reparatie rond de 1200 euro gaan kosten en er kon niet gegarandeerd worden dat het euvel dan voorgoed verholpen was. Alhoewel de dealer beweerde dat hij dit nog nooit eerder mee had gemaakt, deed hij wel het voorstel om de auto maar te laten ombouwen tot een handgeschakelde versie. Kosten 800 euro, maar omdat dealer zich van zijn "goede" kant wilde laten zien, werd uiteindelijk aangeboden om het voor 600 euro te doen. Navraag gedaan bij de plaatselijke Bovag-garage en die deelde mij mee dat het nooit meer dan 400 euro zou gaan kosten om 't karretje te laten ombouwen. Eén maal raden waar ik mijn citymatic heb laten ombouwen tot een handgeschakelde versie. Ik heb er nu weer een fijn autootje aan. De betreffende Fiat-dealer ziet mij niet meer terug.

ha
door harjo_1 - Jan 3, 2006 om 00:45
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is al weer even geleden, maar dat uw citymatic het begeven heeft is heel normaal. De fiat-dealer wist me dat te vertellen nadat gisteren onze seicento het begaf. Geadviseerd wordt de automaat te verwijderen en een mechanische oplossing te kiezen. Fiat Nederland doet of het probleem niet bestaat, echter internet, met name Engeland geeft weer dat dit een veel voorkomend probleem is. Vroeg of laat ze gaan allemaal stuk. De reparatie is erg kostbaar, zodat onze auto een tijdje niet meer gebruikt gaat worden totdat we een betaalbare oplossing gevonden hebben.

ba
door baar0140 - Jun 15, 2007 om 14:31
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

onze seicento citymatic(bj.2000) had hakkelproblemen in eerste-en achteruit(na 9899km).dealer verving koppeling maar probleem was het zelfde(en wij ruim 500 euro armer;de oude koppeling zag er nog als nieuw uit maar was toch vervangen).Advies was om de aanstuureenheid dan maar te vervangen a 1300 euro.We besloten een second opinion te halen bij AUTOITALIA in Deurne(bij Helmond).Na een grondige,en vakkundige diagnose bleek dat een klein elektrisch onderdeel vuil bevatte.Na schoonmaak loopt hij weer als een zonnetje.CONCLUSIE:een goede vakman bespaart je veel geld en onnodige frustratie.Kijk op www.autoitalia.biz voor kontakt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

ha
halicaphi - Oct 6, 2024 om 11:13
Vakantie & reizen

Refund mails alitalia???

Nu, na meer als twee jaar na het faillissement van Alitalia krijg ik een reactie van Alitalia mbt een refund voor twee geannuleerde tickets.
Men vraagt hiervoor een copie van mijn ID en mijn bankgegevens.
ik vertrouw dit niet helemaal.
Zijn er meer mensen die een mail hebben gehad of ervaring hiermee hebben? Lees meer

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer