be
door bekker Jul 28, 2012 om 12:57
Auto & vervoer

Gehandicapten parkeerkaart

mijn gehandicapten paarkeerkaart bij de gemeente was altijd gratis, ik moest hem verlengen en opeen zonder berichtgeving in de plaatselijk krant of via internet rekent de gemeente aan legeskosten 240 euro, mag dat zomaar en is dit wel reëel?

1449 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - Jul 28, 2012 om 13:24
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Hoeveel jaar is de kaart geldig? Als dat voor meerdere jaren is, dan moet u het bedrag delen door het aantal jaren, dan zal het bedrag mogelijk wat redelijker lijken. U moet het zo bekijken dat u met deze kaart geen parkeerkosten hoefde te betalen, en dat moet u nu wel, net zoals ieder ander die met de auto naar de stad wil.

loreleigil
door loreleigil - Jul 28, 2012 om 13:44
678 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ten eerste kun je niet overal gratis parkeren met een GPK, even reëel blijven. En zo'n kaart heb je niet omdat je gratis wil parkeren, maar omdat je iets mankeert en dus vaak een grotere parkeerplaats nodig hebt die dichterbij de winkels ligt.

@ TS Ja, de gemeente mag dat doen. Dit zal waarschijnlijk op de website van de gemeente of in de krant bij de gemeenteberichten hebben gestaan.

@ Getty Een kaart is 5 jaar geldig.

be
door bekker - Jul 28, 2012 om 13:45
4 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=getty schreef op zaterdag 28 jul 2012, 13:24]Hoeveel jaar is de kaart geldig? Als dat voor meerdere jaren is, dan moet u het bedrag delen door het aantal jaren, dan zal het bedrag mogelijk wat redelijker lijken. U moet het zo bekijken dat u met deze kaart geen parkeerkosten hoefde te betalen, en dat moet u nu wel, net zoals ieder ander die met de auto naar de stad wil.
Parkeren is nier overal gratis met een gpk, ik vind het makkelijk omdat je overal dicht bij bent,

be
door bekker - Jul 28, 2012 om 13:48
4 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=loreleigil schreef op zaterdag 28 jul 2012, 13:44]Ten eerste kun je niet overal gratis parkeren met een GPK, even reëel blijven. En zo'n kaart heb je niet omdat je gratis wil parkeren, maar omdat je iets mankeert en dus vaak een grotere parkeerplaats nodig hebt die dichterbij de winkels ligt.

@ TS Ja, de gemeente mag dat doen. Dit zal waarschijnlijk op de website van de gemeente of in de krant bij de gemeenteberichten hebben gestaan.

@ Getty Een kaart is 5 jaar geldig. Een gpk loopt gelijk met de geldigheid van je rijbewijs, mijn vorige kaart was net een jaar geldig

tdehond
door tdehond - Jul 28, 2012 om 13:55
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Diverse gemeenten schrappen de gratis parkeren voor gehandicapten. Ik neem aan dat invoering van leges voor de parkeerkaarten ook als een welkome bron van inkomsten voor de gemeente gezien wordt.

Kosten

46. Mag de gemeente leges vragen voor een GPK en voor een duplicaat, en geldt er een limiet?
Voor zover dat in de legesverordening is opgenomen mag de gemeenten leges vragen. Er is geen limiet vastgesteld. Gemeenten mogen de hoogte van de leges zelf bepalen. Deze mag evenwel niet meer dan kostendekkend zijn.

bron: hier

orgelmuts
door orgelmuts - Jul 29, 2012 om 22:08
632 Antwoorden / 58 Vragen
0

Een gpk loopt gelijk met de geldigheid van je rijbewijs, mijn vorige kaart was net een jaar geldig


Dat is niet in alle gevallen zo hoor, mijn rijbewijs liep tot mei 2012, mijn parkeerkaart tot 2015.
Mijn rijbewijs wordt elke keer voor 3 jaar verlengd en mijn parkeerkaart wordt elke keer voor 5 jaar verlengd.
Dus na 15 jaar moet ik ze wel gelijk verlengen ;-)

loreleigil
door loreleigil - Jul 30, 2012 om 11:58
678 Antwoorden / 3 Vragen
0

[quote=bekker schreef op zaterdag 28 jul 2012, 13:48] Een gpk loopt gelijk met de geldigheid van je rijbewijs, mijn vorige kaart was net een jaar geldig Nou, dan heb ik een probleem. Ik heb namelijk wel een GPK, maar geen rijbewijs.

tr
door trappist - Jul 30, 2012 om 12:14
240 Antwoorden / 0 Vragen
0

@loreleigil dan heeft u een P-GPK, op sommige parkeerplaatsen wordt daar onderscheid in gemaakt, nabij de ingang van het ziekenhuis hier zijn een aantal parkeerplaatsen alleen voor B-GPK houders...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer