sm
door smaans lucia May 15, 2010 om 19:52
Auto & vervoer

Hoe verwijder je verf van kunststof bloembakken?

Ik heb buiten 13 hoge grote 100x100x120m. groene harde plastic/kunststof bloembakken staan waarvan de verf afbladdert. Die wil ik weer mooi groen verven. Hoe kun je op een makkelijke manier de oude verf verwijderen? Schuren maakt de oppervlakte heel erg ruw, heb ik gemerkt. Het materiaal is zoals de kunststof met glasvezel waarvan ook boten worden gemaakt.

5051 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 15, 2010 om 19:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,

Zou de verf niet gaan verwijderen, beetje opschuren en ontvetten wellicht en dan behandelen met een primer voor kunststof en dan opnieuw schilderen.

Succes,

ve
door verwijderd - May 15, 2010 om 20:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Blijkbaar heeft u mijn vraag niet goed gelezen want ik melde al dat ik de verf inderdaad wil verwijderen maar door schuren wordt de oppervlakte heel erg ruw.
Heeft u een bruikbare betere tip dan schuren?
Daarna ontvetten, primer en opnieuw schilderen is me bekend.
Mvg, Lucia.

ve
door verwijderd - May 15, 2010 om 20:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

smaans lucia schreef op zaterdag 15 mei 2010, 20:05: Blijkbaar heeft u mijn vraag niet goed gelezen want ik melde al dat ik de verf inderdaad wil verwijderen maar door schuren wordt de oppervlakte heel erg ruw. .


Ik had het wel gelezen hoor ;-)
Je moet het niet schuren maar beetje Opschuren voor betere hechting,
maar wellicht is dat niet eens echt nodig met een goede pimer.........

Maar waarom zou je die extra moeite doen verf te verwijderen als je er ook overheen kunt schuren............

Maar volgens mij is het niet echt mogelijk de verf te verwijderen zonder de potten te beschadigen, als je met oplosmiddelen aan de gang zou gaan gaat het plastic eraan..........

ve
door verwijderd - May 15, 2010 om 20:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Foutje ;-(
---Maar waarom zou je die extra moeite doen verf te verwijderen als je er ook overheen kunt schuren............moet natuurlijk zijn schilderen --

ve
door verwijderd - May 15, 2010 om 21:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

smaans lucia

Je zou op een heel klein proefstukje een beetje afbijt kunnen strijken en na inwerking met een ouderwetse krabber of een stevig plamuurmes kunnen kijken of de verf eraf gaat.

Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - May 15, 2010 om 21:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@aanvulling

Kijk overigens goed uit bij het open maken van het deksel. Eerst dus het parkertje langzaam en voorzichtig losdraaien en pas dan het deksel verwijderen.

ReadAC.

ve
door verwijderd - May 15, 2010 om 22:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

read schreef op zaterdag 15 mei 2010, 21:33: smaans lucia

Je zou op een heel klein proefstukje een beetje afbijt kunnen strijken en na inwerking met een ouderwetse krabber of een stevig plamuurmes kunnen kijken of de verf eraf gaat.

Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC.


Tuurlijk....afbijt gebruiken op een kunststof plantenbak.....
Krijg je een heel leuk modelletje...

ve
door verwijderd - May 15, 2010 om 23:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als ik het goed begrijp zijn het polyester bakken die een gladde toplaag hebben, je kan op zo,n toplaag schilderen maar zal nooit goed hechten beter is de zaak dan toch maar dof te schuren net zoals je ook in huis doet met glansverf
voor een betere hechting.

Sukses Nico

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer