rinos
door rinos Mar 21, 2012 om 17:06
Auto & vervoer

In welke auto past een scootmobiel?

Geachte lezers, sinds een jaar heeft mijn vrouw een zg. Scootmobiel en is idd weer lekker mobiel. Zelf weer naar de stad enz. Enige nadeel is dat je niet naar een andere stad of stuk natuur kunt. Aanhangwagentje is niet echt optie. Zit je daar weer mee met parkeren en achterlaten. Nu hebben vrienden een iets kleinere scootmobiel ( helaas moeten wij van gemeente sittard het doen met de grotere) en deze past precies in hun renault senic. Nu zijn wij ook toe aan een andere auto en zijn aan het kijken naar een VW Sharan of naar een Renault Espace. Zijn er lezers die ook ervaring hebben met het inrijden van de scootmobiel in de personenwagen? Welk merk en hoe het bevalt? Trouwens, een pausmobiel is geen optie...
Dank alvast voor reaktie, Rein R

18588 13 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 21, 2012 om 17:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk dat je meer moet kijken naar een VW Caddy. Taxibedrijven gebruiken die ook. Alternatieven zijn Peugeot Partner, Citroen Berlingo, of ee Renault Kangoo. Al deze merken en types hebben ook een verlengde uitvoering.

ve
door verwijderd - Mar 21, 2012 om 17:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,

Ik ga er van uit dat het alleen om het meenenmen van de scootmobiel gaat.
De berijdster gaat bij de chauffeur voorin zitten.

Kijk eens naar een gebruikte bedrijfsbus.
Geen afgeragde maar één die goed behandeld is.
In uw omgeving, Sittard / Geleen, zijn diverse aanbieders.
Soms zijn de verrassend goedkoop en erg handelbaar.
En heel vaak kan er een heel mooie oprij bij geleverd worden.
Vervolgens rijdt u de scootmobiel "gewoon" de bus in, vastzetten aan de wanden en rijden maar.
Vooral dat laatste, het vastzetten nooit vergeten want bij een rem aktie krijgt u anders de scootmobiel in de nek, zeker in een personenauto.
De meeste bedrijfswagens hebben een heel of half schot tussen de laadruimte en de bestuurder. Die zijn dus veiliger.

Veel plezier. poltol

ve
door verwijderd - Mar 29, 2012 om 20:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb wel geen school mobiel maar een VW caddy is een stevige en goed auto
ook qua kosten kunnen 2 mensen in en achterin kan de scootmobiel.
Zelfde auto`s in dezelfde richting
-Citroen Berlingo (cirtoen berlinerbol)
-Seat inca
-Renault kangoo
En voor meer mensen kan je beter een busje aanschaffen aangepast.
dan is de VW Transporter een goede

Je kan altheid aan de dealer vragen voor aanpassingen en hoe wat waar.
En meet het anders op wie weet helpt het.

ve
door verwijderd - Mar 29, 2012 om 20:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Poltol,

"De berijdster gaat bij de chauffeur voorin zitten."

De berijdster gaat inderdaad op een stoel (en in de gordel) zitten in de autostoel. Het is ook veiliger om de scootmobiel alleen in de auto/bus te rijden, d.w.z. zonder berijder, alle taxibedrijven die scootmobielen vervoeren doen dit uit eigen veiligheid. Stel je voor dat er een scootmobiel door welke oorzaak dan ook van de oprij of de lift valt mèt berijder.

Verder kan je (uit ervaring) het beste een busje met een openslaande achterdeur met een (veilige) opvouwbare/opklapbare oprijplaat/gleuven gebruiken. De grootte van je beurs bepaald veel over merk en type.ve
door verwijderd - Mar 29, 2012 om 21:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En even los van welke auto: er zijn vele soorten scootmobielen. Ga vooral eerst meten of het ruim past. Meten is weten!

ve
door verwijderd - Mar 29, 2012 om 21:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Inderdaad, meten is weten!

Uit eigen ervaring, ik heb ook een scootmobiel gekregen vanwege mijn MS. Een behoorlijk beest, namelijk de Inca Sprint de tank onder de scoots en wij hebben prettiger ervaringen met een oude chevy van, deze heeft mijn man wat aangepast en dit bevalt heel goed.

Alleen een scoot weegt natuurlijk ook nog eens zoveel kg's en ook daar moet men rekening mee houden, oprijplaten..dus ja ik denk dat u wel moet denken aan een busje.

Gr,

Agaat

ve
door verwijderd - Mar 30, 2012 om 00:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

mahadma schreef op donderdag 29 mrt 2012, 21:01: En even los van welke auto: er zijn vele soorten scootmobielen. Ga vooral eerst meten of het ruim past. Meten is weten!


Kan jij nou helemaal niets in 1 keer beantwoorden?

ve
door verwijderd - Mar 30, 2012 om 08:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

mahadma schreef op donderdag 29 mrt 2012, 21:01: En even los van welke auto: er zijn vele soorten scootmobielen. Ga vooral eerst meten of het ruim past. Meten is weten!


Meten is een vak apart wat niet veel mensen goed kunnen. Gewoon de scootmobiel meenemen naar de dealer en passen.

By the way (voor TS): mijn vader heeft een Citroen NEMO gekocht en daar passen zijn beide scootmobiels prima in (hij heeft er 2 gekocht: een grote voor "normaal" gebruik en een kleinere om makkelijk mee te kunnen nemen).

ve
door verwijderd - Mar 30, 2012 om 08:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

rinos schreef op woensdag 21 mrt 2012, 17:06: ( helaas moeten wij van gemeente sittard het doen met de grotere) en deze past precies in hun renault senic. Nu zijn wij ook toe aan een andere auto en zijn aan het kijken naar een VW Sharan of naar een Renault Espace.


Het lijkt me dat als je een VW Sharan of Renault Espace kunt betalen, het ook geen probleem moet zijn om zelf een kleinere scootmobiel voor erbij te kopen.... Zo duur zijn die dingen niet in vergelijking met de kosten voor dat soort auto's.

ve
door verwijderd - Mar 30, 2012 om 08:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb niet de indruk dat de antwoorden vragensteller ook maar iets interesseren.

ve
door verwijderd - Apr 2, 2012 om 15:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,

Ik ben ergotherapeut bij een bedrijf dat aangepaste auto's maakt. Wij hebben een speciale lift voor de scootmobiel die o.a. in de VW Caddy, Renault Kangoo geplaats kan worden. http://www.freedommotors.eu/Rolstoelauto/Scootmobielliften.html

Daarnaast hebben wij ook een Fiat Doblo waar een scootmobiel in past, via een oprijplaat.

ve
door verwijderd - Apr 2, 2012 om 15:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

carola.83 schreef op vrijdag 30 mrt 2012, 08:10: Heb niet de indruk dat de antwoorden vragensteller ook maar iets interesseren.


@carola.83,

Dat is hier vrij normaal hoor.
Meestal hoor je niet hoe het nu opgelost is.
Terugmelden is zeker niet standaard.

Vr.gr. poltol

ve
door verwijderd - Apr 2, 2012 om 16:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo antwoordenstuurders, het is helaas zo, dat ik niet snel heb gereageerd. Vorige week heb ik een paar keer proberen in te loggen met een verkeerde gebruikersnaam. Tja....dat gaat dus niet. Ik ben wel blj met de antwoorden en heb ze ook steeds gelezen. Er zaten idd suggesties bij waar ik zelf ook aan had gedacht. In ieder geval hartelijk dank. Gewoon doorgaan met meedenken! Rinos.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ta
tango4 - Jan 4, 2024 om 19:50
Vrije tijd & tuin

Hoe kan ik Post nl bewegen om mijn post te leveren

Sinds 25 november 2023 krijg ik al bijna geen post meer van Postnl, terwijl volgens hun app wel post onderweg is en er zijn belangrijke poststukken bij zoals een sim kaart. Heb bij Lebara al 3 keer een sim kaart aangevraagd en terwijl ze op de app van Post nl staan worden ze maar niet geleverd. Het commentaar is dat ze er weinig aan kunnen doen en ik maar gewoon moet afwachten of dat ik teveel vri ... Lees meer

Bi
Biasp - Jun 20, 2024 om 10:41
Elektronica & tv
Tv kan bij plaatselijke ondernemer niet retourneren

Tv kan bij plaatselijke ondernemer niet retourneren

Wel als deze online bij hun gekocht zou zijn.
Er bestaat toch een herroepingsrecht.
Ik zou gewoon deze tweede TV a € 1199, ook moeten kunnen retourneren bij de plaatselijke ondernemer. nadat ik heb gezien dat wij blijkbaar wel een heel oud showmodel hebben gekocht. En het geld terug moeten kunnen krijgen. Lees meer

Be
Bereket - Jun 20, 2024 om 12:19
Vakantie & reizen

Ik wil graag weten of er meer klachten zijn over Canal Digitaal

Hallo ik heb een flex abonnement bij Canal Digitaal. Nu hebben zij in mei bij de Astra Sateliet de transponders veranderd waardoor ik geen ontvangt meer heb. Om weer via de sateliet te kunnen kijken moet eerst de software geupt-date worden via de dealer. Ik heb extra kosten moeten maken om tijdens de vakantie TV te kunnen kijken. Nu krijg ik wel een maand extra voor mijn flex abonnement maar mijn ... Lees meer