Np
door Npedia Apr 9, 2016 om 11:19
Auto & vervoer

Lekkage versnellingbak

In 2012 heb ik een 2e hands renault twingo (2011; 25.000km) bij de renault dealer gekocht.
De auto heb ik altijd bij de dealer laten onderhouden volgens schema en jaarlijks heb ik zowel een winter als zomercheck laten uitvoeren. Er zijn nooit problemen geweeat.
Zojuist is echter bij de zomercheck het volgende probleem vastgesteld: lekkage van de versnellingsbak, de packing lekt. (4 maanden geleden bij de wintercheck was er nog niets aan de hand).

De auto is inmiddels 5 jaar en 1 maand oud en heeft 105.000km op de teller. Volgens de garage moet de versnellingsbak vervangen worden (2.000 euro!!). Ze op mij aandringen contact gehad met renault nederland voor coulance regeling, deze geven geen toestemig voor vervangen vAn de bak en vinden dat de huidige versnellingsbak gerepareerd moet worden. (1.200 euro, waarbij renault 200 euro zal betalen)

is het normaal dat een versnellingbak bij zo weinig km en pas  5 jaar oud, plotseling kan gaan lekken. Is hier niet sprake van een fabrieksfout? Zou Renault niet meer tegemoet moeten komen dan 200 euro? (Helemaal omdat de auto structureel bij se dealer onderhoiden is en er 4 maAnden geleden nog niets aan de hand was).
is het reparerem vam de versnellingbak wel de beste optie of is vervanen zoals de garage zegt een betere optie??



4853 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ja
door jackyh - Apr 9, 2016 om 11:39
953 Antwoorden / 4 Vragen
0

Het is natuurlijk niet zeker dat er 4 maanden geleden nog niets aan de hand was. Misschien valt controle van de versnellingsbak niet onder winter/zomercheck.Dat Renault 15% wil vergoeden voor een auto van 5 jaar oud, is toch niet slecht?

Gerry1969
door Gerry1969 - Apr 9, 2016 om 11:49
3449 Antwoorden / 25 Vragen
0

Bij een auto meld een gebrek zich niet van te voren aan. Wat er stuk gaat moet zich nu eenmaal op een bepaald moment openbaren. 
Zelfs als u de auto na een beurt bij uw dealer ophaalt, terwijl alles in orde was, kan een defect zich na en uur melden, denk bijvoorbeeld aan stukke lampen, een koppakking die eruit vliegt, deuren die niet meer vergrendeling of een versnellingsbak die stopt.  
Ondanks al uw goede zorgen voor de auto kan dit nu eenmaal gebeuren. Ik ben verbaasd dat Renault überhaupt iets  voor u wil doen. 
Diewilik

Np
door Npedia - Apr 9, 2016 om 12:18
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik ben het zeker met u een dat een gebrek zich ooit plotseling moet voordoen.
het is nooit goed vast te stellen wannwwr het gebrek precies is ontstaan. Het is aannemelijk dat dit ergens in de afgelopen 4 maanden is geweest (aangezien er nog niet al te veel olie bijgevuld moest worden).
Volgens de garage gaat renault meestal bij auto's jonger dan 5 jaar en/of maximaal 100.000km voor een coulance regeling. Het is inderdaad dus netjes, maar anderszins ook terecht dat er coulance wordt aangeboden. Ik vind echter een coulance van 15% erg weinig. Ik denk dat een versnellingsbak tenminste 300.000 km mee moet kunnen gaan zonder problemen. Een coulance van30% linkt mij daarmee meer op zijn plaats...

ph
door philip36 - Apr 9, 2016 om 12:28
2275 Antwoorden / 4 Vragen
0

U kunt uw vraag ook eens stellen op het forum van problemcar.nl

http://problemcar.nl/index.php

sw
door swat1500 - Apr 9, 2016 om 13:04
3796 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een versnellingsbak mag misschien wel langere tijd meegaan, van een pakking kan en mag je dit verlangen, die moeten regelmatig vervangen worden.
Procederen gaat u meer geld kosten.

Ma
door Mat Matheij - Apr 9, 2016 om 13:24
986 Antwoorden / 3 Vragen
0

Uit uw verhaal is niet duidelijk op te maken of door het lekken van de pakking de versnellingsbak ernstige schade heeft opgelopen. U kunt hierover ook een second opinieonderzoek laten doen. Welk bedrag wil Renault bijdragen aan een nieuwe versnellingsbak en hoe ver strekt de garantie in kilometers wel te verstaan.
De meeste auto's hebben garantievoorwaarden waarbij leeftijd of kilometrage wordt aangegeven waarbij datgene dat het eerste bereikt wordt geldend is. Overweeg een geschillencommissie in te schakelen of de brancheorganisatie. Mvrgr.

ja
door jackyh - Apr 9, 2016 om 20:55
953 Antwoorden / 4 Vragen
0

Misschien vindt u 15% niet veel maar u moet ook niet vergeten dat u niet de eerste eigenaar bent.  Verschillende berijders meer kans op schade. Geloof me 15% is een goede deal.  Niet te lang wachten maar aanpakken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Bol heeft mijn koffie apparaat zoek gemaakt. had volgens bol naar philips, gemoeten, en wil het niet vergoeden

Aan Bol.com Pakketweg 2 5145NG Waalwijk     Mijn Koffiemachine lekte van onderen . Philips Saeco Grand Aroma sm 6585/00. Gekocht 3 Januari 2024 met 2 j garantie. Volgens u had het naar Philips reparateur gemoeten !, maar van hun nooit geen label met adresgegevens gekregen. De antwoorden van jullie service en contact staan hieronder Volgens hun wordt het als verloren beschouwd. Wat h ... Lees meer