ke
door keesdekees Dec 27, 2005 om 14:29
Auto & vervoer

Slechte kwaliteit onderdelen (achterlicht, zadel) Gazelle fietsen?

Ik heb in februari een Gazelle Primeur gekocht (model 2005),  het zadel van mijn fiets bleek al snel na aankoop water op te zuigen en dat vervolgens bij het rijden op de fiets weer los te laten. Gazelle zei mij contact op te nemen met mijn dealer, maar mijn fietsenmaker vertelde me dat op het
zadel geen garantie zit omdat Gazelle nooit zadels terugneemt en bij problemen altijd zegt "dat het normale slijtage is". Ik heb dit via de website van Gazelle aangkaart, Gazelle laat weten dat ik dit met mijn dealer op moet nemen.
Ik heb er zelf maar een ander zadel opgezet


Later bleek dat ook het achterlicht (zo'n futuristisch vormgegeven ufo) niet tegen vocht te kunnen: na regenbui kon het licht niet meer uit, batterijen snel leeg, geen achterlicht meer...
Het lekkende achterlicht heeft heeft mijn fietsenmaker wel vervangen en bij Gazelle gedeclareerd.

Inmiddels heeft ook dit tweede achterlicht hetzelfde probleem: het kan niet meer uit.
Ik heb er zelf maar een ander achterlicht bij laten zetten. Op de plaats waar het achterlicht zit (uiteinde bagagedrager) kan natuurlijk geen normaal, bij elke fietsenmaker verkrijgbaar achterlicht worden gemonteerd, daar past alleen het Gazelle huismerkachterlicht. Klantenbinding zullen we maar zeggen.

Er begint een patroon zichtbaar te worden: de kwaliteit van de accessoires van Gazelle fietsen laat te wensen over. Dit blijkt ook uit het gegeven dat ik elke keer als ik het voorlicht aan wil zetten, ik de bevestiging van het stroomdraadje aan de dynamo vast moet zetten: een 'handig' stekkertje dat niet goed op z'n plaats blijft zitten.

Hebben anderen ook dit soort slechte ervaringen met -onderdelen van- nieuwe fietsen (Gazelle of andere?). Ik was in de veronderstelling dat ik door een Gazelle te kopen een kwaliteitsfiets zou krijgen, het lijkt er nog niet op.

6066 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

bi
door bikepro - Dec 28, 2005 om 02:01
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Uit mij jaren ervaring met gazelle weet ik dat ze eigenlijk nooit moeilijk doen over dergelijke problemen.


Het is echter wel zo dat een dergelijke lamp gewoon onder garantie vervangen moet worden. Gebeurt dit niet dan kunt u ze gewoon op uw rechten wijzen.


Het zadel is lastig te beoordelen zonder foto. Het is echter de laaste jaren zo dat er veel dealers zijn bijgekomen die 0,0% verstand van fietsen hebben, deze weten dan ook niet de garantie goed te claimen bij gazelle waardoor u met het probleem zit. Mocht u nog een vervolg vraag hebben dan hoor ik dit graag.


mvg,


bikepro

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer