in
door ingevl Mar 24, 2009 om 08:25
Auto & vervoer

Wat kan ik doen als mijn auto getaxeerd is op een te lage dagwaarde?

Vorige week is er een auto op mijn suzuki swift uit 1995 gereden. Hij reed achteruit terwijl ik stilstond. Zijn fout, en dat gaf hij ook toe. Wij hebben alles ingevuld en opegstuurd naar zijn verzekering. De dealer, waar ik langs ben gegaan, gaf aan dat de kosten voor reparatie 1500 euro bedragen. Een paar dagen later kwam de schade expert namens de verzerkering langs. Deze man heeft in 5 minuten beoordeelt dat mijn auto een dagwaarde heeft van 950 euro. Ik stond perplext. Zijn verhaal en de garage ondersteunde dit op dat moment: als je gaat kijken op het internet vragen ze  voor een vergelijkbare auto tussen de 650 en 900 euro. Dus dit is een reeel bedrag. Ik kreeg de hand geschud en weg was deze man. Ik ben thuis op het internet gaan kijken en kwam tot de ontdekking dat er voor vergelijkbare auto's bedragen worden gevraagd van rond de 1400 euro. dat is nog al een verschil. Ik krijg dus nooit meer een vergelijkbare auto terug op deze manier.


Mijn auto( suzuki swift 1.0 GS, 1995) heeft overigens 168400 kilometer gereden. Distrubutiesnaar onlangs vervangen. net nieuwe banden. Elk jaar een groot onderhoudsbeurt. Alleen een rubber bij mijn raam is stuk, dus moet vervangen en de hoedenplank heeft weer touwtjes nodig om omhoog te kunnen. Er zitten een paar kleine krasjes in het lak, gewoon zoals het normaal is bij een auto van 14 jaar. Dit waren overigens de dingen waarover de schade expert gevallen was. is dit dan 550 euro waard?


Wie kan mij helpen waar ik terecht kan om:


1:een reele dagwaarde taxatie te kunnen krijgen.


2: kan ik alsnog mijn auto laten bekijken met gevolg dat het bedrag hoger wordt, of was deze taxatie bindend?


 

511 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kenwel2
door kenwel2 - Mar 24, 2009 om 09:11
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Hallo, nergens valt op te maken welke verzekeringsexpert nu uw auto heeft bekeken, vraag anders een tegenexpertise aan, dat kan namelijk. (een onafhankelijke dan)


Succes, Gr. Henri

mi
door misha1977 - Mar 24, 2009 om 09:11
6 Antwoorden / 4 Vragen
0

Rottige situatie, maar ik denk dat je hier 2 zaken doorelkaar haalt:


Dagwaarde is iets heel anders dan verkoopwaarde...


Los daarvan, als zou je auto op een dagwaarde rond de 1400,- euro getaxeerd worden en de schade is 1500,- euro, dan is deze nog steeds economisch totalloss en zal de verzekering niet meer uitkeren dan de dagwaarde en moet je dus de rest zelf bijbetalen.


Kortom: Banken en verzekeraars.... grotere dieven zijn er niet!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Co
Cor0789 - Sep 15, 2024 om 16:38
Geldzaken & recht

Verhuurder weigert inzage servicekosten aan huurcommissie. Wat nu?

Een huurder van onze flat (66 woningen)  heeft huurcommissie ingeschakeld om te beoordelen of de onderliggende facturen van de servicekosten wel kloppen. 

De huurcommissie heeft een onderzoeksrapport geschreven en de servicekosten op 0 gezet omdat verhuurder ondanks herhaald verzoek weigert inzage in de facturen te geven. 

Zoals huismeesterkosten terwijl er geen huismeeste ... Lees meer

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer

Ma
Marleen Robben - Sep 30, 2024 om 20:49
Winkels & webshops
Ski jas is ingescheurd,

Ski jas is ingescheurd,

Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden, 
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.  w ... Lees meer