tu
door tulpje Dec 28, 2009 om 18:35
Computers & telefonie

Accu word leeggetrokken

een vriend van mij heeft een probleem met zijn accu van zijn laptop. na het downloaden van msn emoticons die hij in een mail van msn gekregen had ( die overigens nergens terug te vinden zijn ) word de accu van zijn laptop leeggetrokken. het kan toeval zijn na die download. de accu die in de laptop zit is ongeveer 4 maanden oud. ook is het geval dat als je een internet pagina wilt openen dat ineens een tijdje duurt. we hebben al een systeemherstel uitgevoerd maar dat heeft helemaal niks geholpen. als de accu volledig opgeladen is dan zakt hij vrijsnel weer naar 0. er is nog geen 5 minuten met die accu te werken. waar kan dat nou aan liggen? vind het heel erg vreemd dat dat zo ineens kan. de laptop draait op vista. wie weet raad? alvast heel erg bedankt namens mijn vriend

1797 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

erik008
door erik008 - Dec 28, 2009 om 18:51
1401 Antwoorden / 25 Vragen
0

Een accu raakt leeg door energieverbruik.
Dat het door de emoticons komt is onzin.
Een virus kan de pc belasten en energie behoefte verhogen, maar niet zoveel dat het 5 minuten leeg is.

Het lijkt me dan een probleem met de accu of met de lader.

tu
door tulpje - Dec 28, 2009 om 18:55
69 Antwoorden / 53 Vragen
0

de lader is het niet want ik heb hem ook op mijn lader gehad
en er gebeurde precies hetzelfde
kan een accu zo snel stuk wezen? deze zit er net 4 maanden in en het was een nieuwe. ik vind het alleen wel heel toevallig dat het gebeurd is na het downloaden

erik008
door erik008 - Dec 28, 2009 om 18:59
1401 Antwoorden / 25 Vragen
0

Ik heb nog gezocht of er virussen zijn die je laten geloven, dat de accu leeg is.
Heb echter nog niets gevonden.
Wacht even af...of iemand een goed idee heeft.

toolboy
door toolboy - Dec 28, 2009 om 19:31
965 Antwoorden / 40 Vragen
0

TS geen enkele accu is 100%.
in uw ts lees ik duidelijk dat het aan de accu ligt.
Gewoon een vervangende accu(batterij) eisen.
Het is duidelijk een fabricage foutje., interne sluiting in de accu.
Dat het toevallig na het downloaden is kan zijn door de extra stroomopname uit de accu.

gr T

holpen
door holpen - Dec 28, 2009 om 19:47
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het meest waarschijnlijke is inderdaad dat de accu gewoon stuk is, of iets in de electronica van de laptop zelf. Een virus is niet erg waarschijnlijk, maar niet onmogelijk. Als dat zo is, dan is dat vrij gemakkelijk uit te vinden:

1. Download de live-cd van Ubuntu en brand deze op een cd-tje.
2. Start de laptop op vanaf deze live-cd.
3. Na het opstarten de stekker uit het stopcontact en een tijdje ermee werken (maakt niet uit wat je doet)

Als nu de accu ook na een paar minuten al leeg loopt, ligt het dus aan de accu of aan de laptop zelf. Kun je er wel langer mee werken, dan is er inderdaad iets binnengekomen dat Windows laat denken dat de accu heel snel leeg is.

In het eerste geval moet je terug naar de winkel. In het tweede geval zul je de laptop opnieuw moeten installeren.

gsm
door gsm - Dec 28, 2009 om 22:27
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

De batterij hoeft niet echt leeg te zijn, maar kan ten onrechte aan de laptop melden dat hij leeg is. Het kan in zo'n geval voldoende zijn om de batterij te calibreren.
Zet de energie instellingen zodanig dat de laptop nooit wordt uitgeschakeld. Laat de laptop aan staan totdat de batterij bijna leeg is en de laptop door stroomgebrek uitvalt.
Daarna de stroomadapter aansluiten en de batterij zonder onderbreking helemaal vol opladen. Daarna de laptop pas weer gebruiken.

Je moet de batterij af en toe blijven trainen. Dat doe je door de batterij steeds zover als mogelijk is te ontladen en daarna meteen weer helemaal vol op te laden. Bij een nieuwe batterij wordt vaak aangeraden om dit drie keer achter elkaar te doen.

Li-ion batterijen kun je heel vaak ontladen en opladen, zonder dat dit de levensduur ernstig bekort. Stel Energiebeheer in Windows zodanig in dat bij 10% resterende lading de laptop wordt uitgeschakeld

Waarschuwing:
Een Li-ion batterij kan niet tegen leegstand! Altijd zorgen dat de batterij zo snel mogelijk weer wordt opgeladen. Batterijen lopen in de laptop min of meer langzaam leeg. Wanneer de laptop langere tijd niet gebruikt gaat worden, dan kun je beter eerst de volle batterij verwijderen uit de laptop.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Dec 29, 2009 om 01:27
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag tulpje,

Ligt n.m.m. niet aan een virus.
N.m.m. kan het zowel aan de laptop als wel aan de accu liggen.

1. Een accu kan van het ene op het andere moment een lagere capaciteit krijgen door (gedeeltelijke) kortsluiting in 1 of meer cellen. Nooit een hogere. Zie ook de opmerking vaan toolboy: nooit 100 %.

2. De laadregeling van de laptop kan stuk zijn. Dit lijkt niet zo waarschijnlijk, doch het gebeurt. Onze zoon heeft dezelfde laptop dan ik, 1 week later gekocht. Zijn accu werd niet vol geladen, snel leeg. Met mijn accu in zijn laptop hetzelfde. Laptop naar de handelaar, 3 weken later retour en het probleem was over. Compaq.

Moraal in deze: probeer een andere, zelfde type, accu in je laptop. Dan weet je waar het aan ligt. Niet te leen aan te komen? Dan koop je er één bij. Een reserve accu is nooit weg en ze hebben niet het eeuwige leven....

Hardware ERror MAN.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer