ip
door ipskamp 8 mrt. 2019 om 15:46
Computers & telefonie

Garantie op Iphone gewonnen via Vriendenloterij

Op 24 april 2017 won ik een Iphone in de vriendenloterij. In februari van dit jaar begon het toestel kuren te vertonen en op 2 maart heb ik de klantenservice van de Vriendenloterij gebeld met het verzoek om een oplossing. Na veel heen en weergepraat heeft de dame die ik aan de lijn had haar supervisor gevraagd wat te doen. Zij vertelde mij dat ik teruggebeld zou worden. Om het die persoon gemakkelijker te maken heb ik op 2 maart het volgende geschreven aan de klantenservice van de Vriendenloterij:


 


 


’Op 24 april 2017 verraste u mij met een prijs en wel de Iphone 7. Ongeveer een week geleden begon het toestel kuren te vertonen: telkens liep de Iphone vast en kon er niet meer mee gewerkt worden. Na een herstart (aan/uitknop en volumeknop/zachter) deed het toestel het weer even, maar na het indrukken van een app kreeg ik weer hetzelfde euvel. Vervolgens heb ik alle instellingen hersteld maar het euvel bleef. Daarna alle instellingen en inhoud gewist en opnieuw het toestel ingesteld. Het euvel bestaat echter nog steeds.


Vervolgens ben ik naar een Amac-store gegaan en daar werd uiteraard om een aankoopnota gevraagd.


 


Vanmiddag heb ik uw klantenservice gebeld en uitgelegd wat er aan de hand is. Uw medewerkster heeft contact gehad met haar supervisor die haar vertelde dat de garantie slechts een jaar bedraagt.


In de Europese Richtlijn Koop en Garantie is een wettelijke termijn van twee jaar opgenomen. Dit is een garantietermijn die als minimum is voorgeschreven aan de lidstaten van de EU. Elke lidstaat mag daar andere regels voor maken. Zolang deze regels maar voordeliger zijn voor de consument.


In de Nederlandse wet staat dat het product dat u koopt 'deugdelijk' moet zijn. Van veel producten mag u verwachten dat deze langer meegaan dan twee jaar. In veel gevallen kan de verkoper dus ook na twee jaar nog aangesproken worden volgens de Nederlandse wet.


 


Kortom, u heeft dit toestel gekocht bij Apple neem ik aan. U kunt dus de verkoper hier op aanspreken.


 


Ik ga er vanuit dat u mijn klacht naar behoren afhandelt.’’


 


Op 5 maart werd ik gebeld door Marton van de afdeling Prijzen. Hij had mijn bericht van 2 maart nog niet gelezen maar deed dit alsnog. Ik zei hem tevreden te zijn met een bewijs van aankoop zodat ik naar de verkoper kon gaan met het defecte toestel.


Vervolgens stuurde hij mij een garantiebewijs van de MediaMarkt waar het toestel gekocht was. Echter, op het bewijs staat dat de kleur ‘silver’ is, terwijl mijn toestel zwart is, en dat de garantietermijn loopt tot 2 maart 2019.


Ik heb direct de e-mail waarmee ik het garantiebewijs kreeg beantwoord met de opmerking dat het niet klopte.


Op 7 maart heb ik nog een herinnering gestuurd maar tot op heden niets meer vernomen van de Vriendenloterij.


 


Is dit een doodlopende weg?

722 6 Rapporteer
door tijger1 - 8 mrt. 2019 om 15:51
37724 Antwoorden / 21 Vragen
3

Ja, dat is zeker een doodlopende weg. 

Ten eerste heeft Nederland die Europese richtlijn niet ondertekend. 

En ten tweede heeft Amac, Apple en ook de Mediamarkt niets met u van doen.

U hebt een prijs gewonnen, mooi. Dus als u al ergens iets zou kunnen claimen, is dat bij die loterij. En dan vooropgesteld dat het euvel niet aan uzelf te wijten zou zijn,

door heremietkreeft - 8 mrt. 2019 om 16:04
9093 Antwoorden / 151 Vragen
1

Idem als @TIJGER1, u heeft het toestel als prijs gewonnen en dus is er geen sprake van een consumentenaankoop. In dit geval geldt dan de fabrieksgarantie die Apple geeft op de i-phone en als dat één jaar is heeft u pech.

'Vrienden' bij die loterij.

door simon55 - 8 mrt. 2019 om 16:58
1408 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ze geven ook tweederangs kadootjes, dus daar kunt u ook niet veel van verwachten

door diumenge 8 mrt. 2019 om 17:44
10241 Antwoorden / 13 Vragen

Wat een onzin. Heb niets met die loterij én met Apple, maar als je een dure telefoon wint dan mag je daar gewoon garantie op verwachten.

door Grunnen. - 8 mrt. 2019 om 18:05
385 Antwoorden / Vragen
0

Doodlopende weg ? Ik vrees van wel . Vermoedelijk is de datum van aankoop niet dezelfde datum dat je de prijs gewonnen hebt en is de 1 jaar garantie die Apple geeft verstreken . Zonder een geldige aankoopbewijs (koopovereenkomst) kan je nergens garantie claimen en het is bovendien moeilijk  te bewijzen of gaat om een productie fout of gebruikersschade.
Als de vriendenloterij geen zin heeft om de te claimen houdt het eigenlijk op.

door panter22 - 9 mrt. 2019 om 08:01
2366 Antwoorden / Vragen
1

Elk apple produkt heeft een unieke code. Voer de gegevens in en je weet of je nog garantie hebt:
https://checkcoverage.apple.com/nl/nl/

door ipskamp - 14 mrt. 2019 om 22:59
1 Antwoorden / 1 Vragen
0


Re: Garantie op Iphone gewonnen via Vriendenloterij

Ongelezen bericht door ipskamp2 » 14 mar 2019 18:47

Ik ben vanochtend gebeld door de Vriendenloterij. Gezien alle problemen met mijn Iphone 7 en de verstreken garantietermijn, is besloten mij het bedrag uit te keren wat nodig is om een nieuwe Iphone 7 aan te schaffen. Ik vind dit enorm coulant van de Vriendenloterij en mijn dank is uiteraard groot. Dus Vriendenloterij: alle complimenten voor u voor deze geweldige 'garantie'.

door tijger1 14 mrt. 2019 om 23:43
37724 Antwoorden / 21 Vragen

Fijn.

door panter22 15 mrt. 2019 om 09:10
2366 Antwoorden / Vragen

Goed dat het opgelost is in ruil voor reklame voor de Vriendenloterij?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Sj
Sjaar82 - 24 mrt. 2019 om 01:32
Geldzaken & recht

Voicelog opvragen gesprekken met politie Amsterdam

Is het mogelijk om de voicelogs op te vragen die worden opgenomen wanneer je met 0900-88xx of het cjib belt? 

Ben in een situatie terecht gekomen waarbij er meerdere gesprekken geweest zijn met beide partijen, en vooral politie Amsterdam en het Depot ontkennen nu spontaan dat de eerste 6 telefoontjes nooit plaatsgevonden hebben en komen met een heel ander verhaal dan eerst... Hoop dat ... Lees meer

MA
MALIBUxQUEEN - 23 mrt. 2019 om 10:31
Geldzaken & recht

Specificatie administratiekosten verstrekken verplicht?

Hallo, 

Mijn verhaal is als volgt: Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht waarop zonnepanelen zijn geplaatst. Als koper 'eigenaar kan je dus de BTW over de zonnepanelen terug vragen. Hiervoor moet je wel de BTW specificatie ontvangen van de bouwer.

Na vele malen geweigerd te hebben willen ze ons nu wel de specificatie doen toekomen, maar na betaling van € 65,00 administratieko ... Lees meer

mjvanderwerf - 23 mrt. 2019 om 20:53
Computers & telefonie
Download-probleem

Download-probleem

Hallo,
ik heb een film gevonden op Youtube en de URL (bovenin) gekopieerd.
Die URL plak in de Gemist Downloaser.
Dan : copieren naar xxxxx.
Krijg dan een niet-gevonden foutmelding (zie plaatje)
Hoe los ik dit op ?
MJ Lees meer