Al
door AlMaLe Jan 6, 2023 om 16:04
Computers & telefonie

Onbekenden in mijn Whatsapp

Vandaag hebben 2 onbekenden zich aan mijn Whatsapp toegevoegd. Iemand van een investeringszaak en een accountantszaak. Ik heb niets op die gebieden aan wie dan ook gevraagd. Ik heb ze verwijderd, maar hoe kan dit en kan het kwaad

1144 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Thecla58
door Thecla58 - Jan 6, 2023 om 16:15
927 Antwoorden / 3 Vragen
3

Het kan zomaar zijn dat je ergens je telefoonnummer ingevuld hebt en een vinkje of aangezet of niet uitgezet hebt. Dan heb je de kans dat je aangegeven hebt om aanbiedingen van derden te ontvangen.
Een tweede ding is misschien dat je ergens in een of ander bestand (al dan niet gehackt) staat en dat dat bestand verkocht is aan de genoemde organisaties.

Ik ga er vanuit dat je de nummer niet alleen verwijderd hebt maar ook geblokkeerd hebt. Of het kwaad kan? Daar heb ik geen direct antwoord op.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jan 6, 2023 om 16:17
16959 Antwoorden / 202 Vragen
2

U kunt ze blokkeren  > Aanklikken rechtsboven bij de drie puntjes >   meer  >  blokkeren. En dan ook rapporteren, de mogelijkheid boven blokkeren.

U bent dan niet meer bereikbaar en dat kan ook zeker geen kwaad.r

sjjoppy
door sjjoppy - Jan 6, 2023 om 16:52
7358 Antwoorden / 3 Vragen
3

Mocht het om een iPhone gaan dan klikken op het contact 
klikken op de kleine foto
klikken op de grote foto
scrollen naar onder waar u  kunt 
wissen
blokkeren en 

rapporteren

Iv
door Ivo W - Jan 6, 2023 om 17:07
765 Antwoorden / Vragen
3

Hoe dit kan is eenvoudig: degene die u een bericht gestuurd heeft, heeft uw telefoonnummer toegevoegd in zijn/haar WhatsApp.

Het kan zijn dat u ooit ergens uw telefoonnummer heeft achtergelaten bij een bedrijf en dat nu gebruikt wordt. 

Maar het kan ook dat de berichten bedoeld zijn voor iemand anders zijn. En dat er simpelweg in het telefoonnummer ergens twee cijfertjes zijn omgedraaid, waardoor de berichten nu bij de verkeerde ontvanger aankomen.
Dit is een héél aannemelijke optie. 
Het is voor mij gebruikelijk om op zulke berichten te reageren met iets als  "sorry, ik ken u niet. De berichten die u mij stuurde zijn waarschijnlijk voor iemand anders bedoeld", in plaats van direct achterdochtig te zijn.

rj
door rjw - Jan 6, 2023 om 17:30
3368 Antwoorden / 5 Vragen
1

Wat bedoel je precies met toegevoegd? Hebben ze je een bericht gestuurd en staat dat in de lijst van berichten? Dat kan je natuurlijk nooit voorkomen. Iedereen kan een whatsapp bericht naar een mobiel nummer sturen zonder dat de ontvanger je hoeft te kennen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer