sc
door schrevrones May 15, 2006 om 01:47
Computers & telefonie

Provider

mijn pc kan wel op internet maar sommige paginas kom ik helemaal niet op en bij andere paginas krijg ik na een keer doorlinken de boodschap kan de server niet vinden.


 


weet hier iemand raad mee


 


dank en mvg


ron

422 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 15, 2006 om 08:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Ron,

Mijn eerste indruk is dat je een probleem hebt met de DNS-resolving (klik op de link voor uitleg).
Om je hiermee verder te kunnen helpen wil ik graag het volgende van je weten:
Welke provider heb je (kabel of ADSL)...?
Welk merk en type modem heb je..?
Heb je meerdere PC's achter deze modem staan eventueel via een router...?
Zo ja, welk merk en type router...?

Groet,
Enterprise.



ve
door verwijderd - May 15, 2006 om 09:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

enterprise: kan het hier ook nog aan de beveiligingsinstellingen liggen (te hoog ingesteld staan)?


Dat bij doorlinken het bericht server niet te vinden komt overigens met regelmaat voor omdat de link niet meer actueel blijkt te zijn en de pagina waarheen gelinkt wordt is opgeheven. Dat is dus niet zo bijzonder. Hoe dan ook, je kunt niet veel als je merk etc gegeven niet hebt.

ve
door verwijderd - May 15, 2006 om 11:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

In een enkel geval kan het niet kunnen openen van een pagina liggen aan een té strak ingestelde beveiliging, echter dan laat de pagina wél een aantal onderdelen zien behalve de items (java-applets, ActivX) die volgens de instellingen niet gedownload mogen worden, of bepaalde scripts worden niet uitgevoerd waardoor een pagina niet volledig laadt.
Maar omdat Ron schrijft "...sommige pagina's kom ik helemaal niet op..." lijkt het me dat het webadres niet van 'domeinnaam naar IP-adres' wordt omgezet door de DNS-server die hij gebruikt.
Dat kan de DNS-server zijn die zijn provider automatisch toekent aan zijn IP-adres, maar het kan ook zijn dat Ron zelf een alternatieve DNS-server heeft ingesteld.
Het niet kunnen doorlinken vanaf een website heeft daarnaast ook vaak dezelfde oorzaak, vandaar mijn vermoeden dat hierin de oorzaak ligt.
Vaak is het toekennen van andere primaire en secundaire DNS-servers al voldoende om dit probleem op te lossen.
Maar we wachten een reactie van Ron gewoon even af, mocht hij deze nog willen geven...

Groet,
Enterprise.



ve
door verwijderd - May 15, 2006 om 11:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ps binnenkort is een aanpassing te verwachten van de site. Als het goed is hoor je na de vakantie meer. 

ve
door verwijderd - May 15, 2006 om 15:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

In aanvulling op bovenstaande.


Soms bestaat de betreffende pagina domweg echt niet meer. Als je een zoekmachine gebruikt en doorklikt op de gevonden resultaten, kom je met regelmaat pagina's tegen die niet meer bestaan. In dat geval kun je proberen alles na de domeinnaam te verwijderen en van daaruit naar de pagina te zoeken, bijv.: http://www.interessant.nl/blabla/ennogwat/eenpagina.html bestaat niet, kijk dan op http://www.interessant.nl en zoek van daaruit naar de gevraagde informatie. Soms is ook de hele website opgeheven en kan ook dit niet.

ve
door verwijderd - May 15, 2006 om 18:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Daarvoor lijkt het me, gezien de vraag van Ron, iets té vaak voorkomen dat hij pagina's niet kan openen en/of de server niet gevonden kan worden...

Maar goed, we wachten af... ;-)

Enterprise.




Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer