ek
door ekris Dec 16, 2005 om 20:52
Computers & telefonie

Rechten/plichten bij koop

mijn zoon is bij een autobedrijf overeengekomen om zijn auto om te ruilen voor een andere auto waar hij daar belangstelling voor toonde hij heeft een handtekening gezet onder een koop overeenkomst en overlegd de auto om te ruilen over een weekdat is vanochtend afgesproken nu vanavond is hij niet zeker of dit een goede zet was kan hij dit nog ongedaan maken wie geeft advies aub.

733 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Dec 16, 2005 om 23:16
4515 Antwoorden / 29 Vragen
0

Hallo Ekris,


uw zoon is meerderjarig en tekenbekwaam, d.w.z. dat hij volledig verantwoordelijk is voor zijn "daden" en dus ook voor hetgeen dat hij getekend heeft.


Hij kan alleen onder deze koopovereenkomst uit, als de verkoper meewerkt. Mogelijk dat de verkoper tegen een bepaalde vergoeding, hiervan afziet, maar verplicht is hij (die verkoper) dat niet.


Ik ben bang dat hij die auto gewoon moet kopen danwel moet omruilen. Helaas het is niet anders.


Dit gebeurt wel vaker, de koper wordt "de kop gek gemaakt"; wordt eventueel helemaal verliefd op die auto en eenmaal thuis gekomen wordt de koper in spe, weer nuchter en ziet zijn fout in. Maar dan is het vaak te laat. Getekend is getekend.


Gr. Hutch

grindweg
door grindweg - Dec 17, 2005 om 17:02
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

uw zoon is bevoegd en bekwaam. dat betekent dat hij verplicht is tot afname echter er kan in overleg inderdaad  tot een oplossing gekomen worden. als het een bovag bedrijf is dan gewoon naar de voor waarden kijken op de bovag site. daar is een bepaald percentage voor gesteld in overleg met bovag,anwb en de konsumentenbond. is het geen bovag bedrijf kijk dan voor een onderlinge oplossing. of een andere auto uitzoeken.succes

pr
door prikkie - Jan 1, 2006 om 18:26
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

In principe is de handtekening bindend en is daarmee de koop gedaan. Er blijft nog een optie open; Direct contact opnemen met met de desbetreffende autohandelaar en uw situatie uitleggen. Misschien is er dan samen uit te komen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer