johanpc
door johanpc Sep 12, 2008 om 18:17
Computers & telefonie

Servicepack 3?

Vraag aan freya of andere collega's die hier meer over weten.


Ik hep winxp home edition.


Via automatische update krijg ik de melding dat servicepack 3 voor mij klaarstaat.


Om de installatie uit telaten voeren moeot ik accoord gaan met de voorwaarden?


Mijn comp staat ingesteld op automatische updates automatisch uitvoeren,waarom  moet ik dat extra bevestigen .


Heb ik service pack 3 nodig of niet.


met vr.groeten hans

712 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

si
door siryoshi - Sep 12, 2008 om 18:25
18 Antwoorden / 0 Vragen
0

Service Pack 3 is een verzameling van updates voor Windows XP
U heeft Service Pack 3 nog niet verplicht nodig.

Wel is het verstandig om Service Pack 3 te installeren, omdat over een jaar, Service Pack 3 verplicht zal zijn, en Service Pack 2 niet langer ondersteund zal worden.

Wat ik mij wel even afvraag is of u een AMD of een Intel Processor heeft, u herkent dit het makkelijkst aan een stickertje op de voorkant.

Wanneer u een INTEL processor heeft, Dus PENTIUM maakt het verders niet uit. Anders zou u een probleem kunnen ondervinden na de installatie van Windows XP Service Pack 3.

Ik adviseer om Service Pack 3 gewoon te installeren, omdat deze update toch wel verplicht wordt. En naast dat, uw pc 10% sneller maakt, in sommige gevallen. Zo wordt uw RAM gebruik, (werkgeheugen) gebruik verlaagd. Waardoor u meer snelheid zult merken.



poltol
door poltol - Sep 12, 2008 om 18:27
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Beste Hans,


Geen paniek. Microsoft vraagt deze keer aan iedereen of je SP3 wilt down loaden. Zeg je nee, dan blijft het er vanaf. Maar waarschijnlijk komt het dan toch een keer met automatische up date mee. Microsoft vraagt of je akkoord gaat omdat ze gelijk testen of je een legale versie draait. Als je altijd alles geupdate hebt kan je deze ook gewoon down loaden. Het duurt maar kort want de meeste zaken heb je al automatisch, in de loop van de tijd, gekregen. En als alles erop staat is XP weer helemaal in orde en bijgesteld.


Succes, poltol

johanpc
door johanpc - Sep 12, 2008 om 18:30
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik heb een intel celeron D 3603.4ghz processor

johanpc
door johanpc - Sep 12, 2008 om 18:39
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bedankt voor de antwoorden zoals sommige collega's misschien weten had ik tot dec 2002 een egen comuterbedrijfje gericht op het op bestelling samenstellen van computers waarbij ik mij voornamelijk richtte op gehandicapten met een smalle beurs.


Tot dat ik kerst 2002 een stevige beroerte kreeg met een aantal nawerkingen in januari en februari, een van de belangrijkste gevolgen zijn een ernstig geheugen verlies voor alle technische zaken waar ik heel erg goed in was zoals auto's en computers.


vandaar dat ik nu jullie heel dankbaar ben.


groet hans

freya
door freya - Sep 12, 2008 om 19:05
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo Hans,

Over de noodzaak van het installeren van het service pack 3 verschillen de meningen en daar is al veel over geschreven, daar zal ik dus niet verder op ingaan. Je vraagt specifiek naar het 'waarom' van het moeten accepteren van de voorwaarden.
De reden waarom ze dat bij het installeren van een service pack wèl vragen en bij de installatie van losse updates niet is mij ook niet helemaal duidelijk. Eigenlijk heb je die voorwaarden al geaccepteerd bij het eerste gebruik van Windows en/of de registratie ervan. Ik zou me er in ieder geval niet druk om maken.
Als je een keer niets te doen hebt kun je die voorwaarden eens doornemen.

m.vr.gr. Freya




johanpc
door johanpc - Sep 12, 2008 om 19:11
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hoi freya bedankt voor je reaktie op mijn vraag.


groetjes hans

jane1
door jane1 - Sep 26, 2008 om 17:21
26 Antwoorden / 7 Vragen
0

Hallo allemaal,


Wanneer ik SP3 wil installeren krijg ik ook nog het advies een back-up te maken. Kan een van jullie mij ajb vertellen hoe ik dat precies moet doen? In heb windows xp home edition.


Nog een vraag: moet ik dan alles "back-uppen" of alleen een bepaald gedeelte?


Hartelijke groet,


Jane

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer

Da
DarshanJSB - May 5, 2024 om 10:06
Vakantie & reizen

Compensatie voor een non EU vlucht

Op 19 april 2024, om 15:40 (Japanse tijd) zou ik in het vliegtuig stappen van Haneda airport naar Guangzhou airport om daar mijn directe vlucht om op 20 april 08:00 (NL tijd) aan te komen in Amsterdam, deze vluchten werden gedaan door China Southern Airlines (CSA).   Vanaf Haneda airport waren de vertragingen al begonnen, 3x vertraagd (19:00, 22:40 en 01:00) waardoor ik uiteindelijk op 20 april ... Lees meer