krijn schipper
door krijn schipper Aug 31, 2022 om 18:54
Computers & telefonie
Simpel telefoon

Simpel telefoon

Ik heb een simpel telefoon van 250 MB Internet onbepert bellen.
Nu zie ik elke keer mijn Internet dalen, terwijl ik alleen thuis via mijn Wifi gebruikt buiten huis doe ik alleen bellen (dus geen Internet) als het nodig is.Ik heb ze gebelt maar werd na paar vragen onbeschoft gewoon af gebroken.

5683 12 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Thecla58
door Thecla58 - Aug 31, 2022 om 19:24
857 Antwoorden / 3 Vragen
6

Zolang je niet op je telefoon je mobiele gegevens niet uitzet dan verbruikt te tefoon tijd mb's

Veeg twee keer achter elkaar vam boven naar beneden en schakel mobiele gegevens uit.
Dan verbruik je geen data meer. Dit geldt voor android

panter22
door panter22 - Aug 31, 2022 om 19:57
6599 Antwoorden / Vragen
2

Nog een manier als die van Thecla58 niet werkt.
Druk op instellingen, dan netwerk  en internet. Dan zie je databesparing. Zet op aan.
Er wordt dan minder data verbruikt.

Topantwoord

rj
door rjw - Aug 31, 2022 om 23:10
3269 Antwoorden / 5 Vragen
11

Wat geeft je telefoon zelf aan qua mobiel data verbruik?

krijn schipper
door krijn schipper Sep 2, 2022 om 13:19
Antwoorden / 1 Vragen

interner verbruik loopt op en toch gebruik ik mijn telfoon alleen voor bellen en soms kijken voor het weer

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Sep 1, 2022 om 01:26
2074 Antwoorden / Vragen
2

Je kunt een overzicht krijgen, ff naar beneden scrollen, wanneer hoeveel data wanneer is verbruikt. Als je je mobiele data niet uit hebt staan zul je moeten kijken hoe, wat en wanneer en zo uitvogelen wat er gebeurt. Vergelijk ook de log van de telefoon zelf.

Waarom je daar trouwens je leverancier mee lastig valt is mij een raadsel en als je gaat lopen drammen snap ik dat medewerkers het op een gegeven moment zat zijn.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Sep 1, 2022 om 08:57
16870 Antwoorden / 202 Vragen
0

Ook mijn reactie: staat 'mobiele' gevens uit? Daarbij ook nog de tip om ook WiFi uit te schakelen indien u dat (vooral s'nachts) niet benut.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende Sep 1, 2022 om 10:21
2074 Antwoorden / Vragen

Wat zou het doel zijn om 's nachts je wifi uit te schakelen? Maar stel dat je wifi en mobiele data uit wil hebben dan kun je dat in een keer met vliegtuigstand, dat 'knopje' doet precies dat, alle communicatie uitschakelen.

1paul
door 1paul - Sep 2, 2022 om 10:12
3161 Antwoorden / 0 Vragen
0

heb je roaming ook uit staan?

he
door henkie.penkie - Sep 2, 2022 om 11:38
149 Antwoorden / 0 Vragen
0

Verder als je in huis een slechte wif hebt kan het zijn dat jou gsm dan overschakeld naar je data gebruik van je gsm en dan gaat het gebruik bij een verbinding met internet inderdaadvan  je data bundel af.

ro
door ronny530 - Sep 2, 2022 om 12:52
2786 Antwoorden / 41 Vragen
0

De manier waarop Simpel met u gecommuniceert heeft verdient geen schoonheidsprijs maar van de 250 MB heeft u nog 233 MB over en dat maakt dat u 17 MB aan data heeft gebruikt. Waarschijnlijk zoals anderen ook al schreven staat mobiele data op uw telefoon nog aan en draait er een app op de achtergond mee zonder dat u het in de gaten heeft. Het is zeker handig om de mobiele data uit te zetten want als thuis de wifi uitvalt schakelt de telefoon ook niet over naar het mobiele data netwerk. Ik heb bij Simpel ook zo'n abonnement en zet de mobiele data op de telefoon pas aan als ik een whatsapp berichtje wil versturen en na antwoord te hebben ontvangen schakel ik mobiele data weer uit.

djfox741
door djfox741 - Sep 2, 2022 om 12:53
41 Antwoorden / 3 Vragen
0

Beste meneer Schipper,

Data word gebruikt als dat aanstaat voor achtergrond apps van de telefoon zelf, het is wel niet veel maar eigenlijk niet fijn.

Eerdere adviezen zoals de data uitzetten doe ik ook soms omdat ik het vervelend vind dat het zonder dat je weet waaraan.

Als ik dan info opzoek dan zijn het processen van het systeem van de telefoon, data heeft U alleen nodig als U buiten iets wilt opzoeken op het internet of een bepaalde app op Uw telefoon gaat gebruiken omdat U geen WiFi tot Uw beschikking heb.

Ik zit ook bij Simpel met hetzelfde pakket dan alleen bij mijn laatste verlenging het dubbele MB's heb gekregen, dus nu 500mb. Maar onbeschoft heb ik de jongens en meisjes nog nooit meegemaakt en heb in de loop van de jaren dat ik bij Simpel zit toch wel wat kontakt gehad.

Omdat ik bij Ziggo zit heb ik heelvaak dat ik WiFi heb maar dat dan van iemand die ook Ziggo heeft dus heb ik de Data niet nodig, stond laatst in de supermarkt en wilde de folder even inzien voor een aanbieding en had ineens WiFi, ja zeker van iemand die erboven woont en ook Ziggo heeft, ja dat is dus ook makkelijk.

Maar meneer Schipper, zet de Data uit en alleen als het niet op een andere manier kan en U heeft echt internet-verbinding nodig de Data even aan te zetten en daarna direkt weer uitzetten, succes.

Ozymandias
door Ozymandias - Sep 2, 2022 om 13:22
169 Antwoorden / Vragen
0

Je belt misschien alleen buiten de deur maar je telefoon doet verder wel gewoon de updates en de checks van de apps. Dus ondanks dat jij misschien niet actief het internet gebruikt doet je telefoon dat wel. De enige manier omdat tegen te gaan is door data helemaal uit te zetten maar waarom zou je dat doen. Je hebt dat tegoed niet voor niets. 

Dus eigenlijk is er helemaal niets aan de hand en is dit gewoon normaal.

tr
door truvanu - Sep 2, 2022 om 16:50
51 Antwoorden / 0 Vragen
0

TS schrijft in reactie op RJW: "interner verbruik loopt op en toch gebruik ik mijn telfoon alleen voor bellen en soms kijken voor het weer"

Tja, "soms kijken voor het weer", dat vergt mb's.....

br
door brui0929 - Sep 2, 2022 om 19:35
635 Antwoorden / 10 Vragen
0

Maak gebruik van uw WiFi thuis dit wordt automatisch door de telefoon geregeld. In het openbaar vervoer kunt u ook van de hotspot gebruik maken. Ook dan gebruikt u geen data uit uw bundel. Verder is het mogelijk om hotspots te gebruiken in het winkelcentrum of uitgaans gelegenheid.  Letop bij het gebruik van openbare hotspots is hacken mogelijk. U gebruikt dan allen data uit de bundel wanneer u niet in de buurt van een hotspot bent. Alle modems van ziggo ondersteunen de hotspot u bent dan gast gebruiker en de eigenaar van het modem krijgt voorrang.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer