hd
door hdeknijf Aug 19, 2010 om 16:37
Computers & telefonie

Snelheid van glasvezel

Glasvezel mag dan veel sneller zijn dan data verzenden via koperdraad, maar wat blijft er over van die snelheid als na het kastje in de meterkast de data via koperdraad naar de desbetreffende apparaat gestuurd wordt?
Wie kan mij dit uitleggen?
Bij voorbaat vriendelijk dank!

Henk

549 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Aug 19, 2010 om 16:47
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Hallo hdeknijf,

Daar blijft gewoon alles van over hoor. Dat de snelheid over koperdraad niet zo hoog kan zijn (als bij glasvezel), moet je eigenlijk lezen als "de snelheid over koperdraad kan niet zo hoog zijn, wanneer het om grote afstanden gaat".
Kortom, de snelheid over koperdraad (binnenshuis) via een netwerkverbinding kan zonder problemen een snelheid van 100Mbps aan en als je de juist apparatuur en goede kabels hebt, nog wel een veelvoud daarvan.
Dus, je (glasvezel) internetabonnement van 60Mbps (of hoger) kan zonder problemen over je koperen netwerkkabeltjes.

m.vr.gr. Freya

pb
door pbarendse - Aug 19, 2010 om 17:41
406 Antwoorden / 1 Vragen
0

Mits goede UTP-kabels worden gebruikt is 1Gbps binnenshuis ook nog prima te halen, tenzij de kabellengtes groter worden dan 100 meter. Dat zal in de meeste woonhuizen in Nederland niet echt een probleem vormen denk ik!

Het grote verschil tussen glasvezel en koper is dat zoals Freya al zegt met glasvezel veel langere afstanden zonder noemenswaardig verlies kunnen worden afgelegd. Hierdoor is het transporteren van data op hogere snelheden over langere afstanden mogelijk.

an
door anicu - Aug 19, 2010 om 17:47
110 Antwoorden / 0 Vragen
0

Glasvezel is ook in staat om meerdere signalen te gelijk te verzenden, zonder dat zij elkaar negatief beïnvloeden.

pb
door pbarendse - Aug 19, 2010 om 17:54
406 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=anicu schreef op donderdag 19 aug 2010, 17:47]Glasvezel is ook in staat om meerdere signalen te gelijk te verzenden, zonder dat zij elkaar negatief beïnvloeden.
Dat klopt, maar alleen bij het gebruik van multimode fiber en dan is de maximale afstand weer veel kleiner.

ma
door malhy2 - Aug 21, 2010 om 01:22
311 Antwoorden / 13 Vragen
0

Daar komt nog bij dat over de kabel binnenshuis alleen jullie signalen gaan ( thuis PC's) en over de glasvezel in de wijk alle signalen van alle abonees in de wijk.
Ergo de capaciteit dient hier vele maen groter te zijn en dus is hier glasvezel de uitkomst.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer