mr
door mrlunk Oct 30, 2004 om 12:25
Computers & telefonie

Waarom is GPRS in het buitenland zo duur ?

Ik heb een Vodafone Live! abbonnement (GPRS)


In Nederland betaal ik ca. 4,90€ per Mb als ik over mijn datavoorraad heenga. (dit vind ik op zich ook al exorbitant duur)

Nu was ik op vakantie in Turkije en kom er (helaas, stom stom stom) na trugkomst en bij ontvangen van mijn rekening achter dat GPRS verkeer vanuit Turkije (en de meeste andere buitenlanden)  20€ !!!! per 1 Mb kost !!!!

Zijn dit geen belachelijke prijzen ?

Waarom zou dataverkeer van/naar het buitenland duurder moeten zijn dan lokaal ?

Ik betaal toch ook niet meer aan mijn internet provider als ik ipv een .nl site in Nederland een .com site in amerika bezoek ?
Of haal ik een hoop door elkaar ?

Vriendelijke Groeten,
Peter Lunk

500 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

us
door userroy - Oct 30, 2004 om 12:47
17 Antwoorden / 0 Vragen
0

Technisch gezien zijn de kosten voor een GPRS verbinding in het buitenland even duur als voor een GPRS verbinding in Nederland (i.t.t. mobiel telefoonverkeer) De vergoedingen die buitenlandse providers vragen, zijn zo hoog zodat de prijzen voor GPRS in het buitenland stukken duurder worden, daarbij komt ook dat providers veel willen verdienen aan buitenlandse kosten en daardoor nog een schep bovenop die prijs doen.


Dit heeft niets te maken met het feit dat je niets meer betaald voor een .nl site dan een .com site, het gaat hier om de locatie waar je gebruik maakt van het internet.


Nog een tip: Telfort vraagt voor GPRS in Nederland: 1,50 en in het buitenland: 14,88, in Ierland en Duitsland zelfs gratis t/m eind December.

bartgsm
door bartgsm - Jan 29, 2005 om 17:52
7 Antwoorden / 2 Vragen
0

ja dat is wel heel belagelijk duur ik heb ook vodavone live en ik had opeens een rekening van 20 euro terwijl ik niet eens wist warom ik had helemaal niks gedaan een gekke zooi dus


mvg


bart

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer

Frank Sc
Frank Sc - Dec 28, 2023 om 18:14
Huishouden & energie

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij Eigen

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij vereniging Eigen Huis. Ik was in de veronderstelling dat ik dit via het contactformulier van Eigen Huis deed, maar nu doet deze partij zich voor alsof zij een brief hebben geschreven voor mij, incl. kosten en aanmanning. Kent iemand deze firma? ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer