ge
door gertvalk Jan 20, 2009 om 20:25
Computers & telefonie

Wel geluidskaart geen geluid

hallo wie kan mij helpen? ik heb een computer met moederbord Asus A7N8X-LA met een aparte geluidskaart merk Creative SB PCI 128 (Ensoniq ES 1370) Sound Card. Ik krijg echter geen geluid, maar volgens het programma Everest is alles goed geïnstalleerd en werkt alles goed. IK heb de volgende drivers volgens het programma-ovrzicht: NVDIA Drivers en REaltek AC'97 Audio.


graag antwoord op deze voor mij prengende vraag!!

1395 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ba
door bachanaal - Jan 20, 2009 om 20:29
248 Antwoorden / 7 Vragen
0

gekeken via configuratiescherm naar de instelling van de hardware? daar is te zien of het oke is. is de luidspreker niet defekt, zit de stekker in het goede gaatje?


ge
door gertvalk - Jan 21, 2009 om 16:51
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

hallo Freya, dank je voor je antwoord, volgens mij heb ik al geprobeerd via de BIOS te kijken, maar ik zie nergens staan on board audio . Waar staat dit precies en hoe kan ik daar komen? ik heb wel bij het opstarten Del ingedruk en kwam toen in de Bios, maar ik zie geen audio of sound staan. Weet jij verder welke drivers ik precies zou moeten installeren en waar kan ik deze vinden op internet.


gr. Gert

freya
door freya - Jan 21, 2009 om 18:26
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Wáár je die optie precies kunt vinden hangt van het merk/type BIOS af. Het 'hoofdmenu' van het BIOS bestaat weer uit submenu's, dus je zult een beetje moeten zoeken.
Zoek in het hoofdmenu naar iets van: 'Integrated Peripherals', wat zoiets betekend als: 'geïntegreerde randapparaten'. In mijn (Award) BIOS vind ik daar het submenu 'SIS Onchip PCI Device' en daar weer achter de optie: 'Onboard Sound Function'. Het is deze laatste optie die je op [Disabled] moet zetten.
Daarna weer terugkeren naar het hoofdmenu door de [Esc]-toets een paar keer in te drukken en kies in dit hoofdmenu voor 'Save & Exit'.

Freya





freya
door freya - Jan 22, 2009 om 21:22
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo gertvalk,

Waarschijnlijk zit er op het moederbord ook nog een 'onboard' geluidskaart? Heb je die wel uitgeschakeld in het BIOS?

En wat de drivers betreft, de nVidia drivers zijn voor je grafische kaart en de AC97 drivers zijn voor je 'onboard' geluidskaart.

Dus, start de computer opnieuw op en druk op een bepaalde toets om in het BIOS te komen (meestal de [Del] toets of b.v. [F2]). Zoek in het BIOS naar de 'onboard' geluidskaart en 'disable' deze.
Daarna de computer opnieuw opstarten.
Vervolgens de AC97 drivers verwijderen en installeer de drivers voor de SB128. Je kunt die op de CD die bij de kaart zat vinden. Mocht je die niet meer hebben, dan zul je op internet even op zoek moeten naar de drivers, want Creative ondersteund deze niet meer.

m.vr.gr. Freya


ge
door gertvalk - Jan 22, 2009 om 21:25
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

hallo Freya, ik kan nog steeds geen on Sound vinden op de Bios, ook niet op de door jou beschreven wijze. Ik zie alleen bij Devices iets staan van Audio Codecs: deze stond op Auto en die heb ik op Disabled en later weer op Enabled gezet. Beide keren geen resultaat. Het is een losse geluidskaart, zou de Bios dan niet Sound on moeten staan?

freya
door freya - Jan 22, 2009 om 22:05
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Wat je in het BIOS instelt heeft alléén betrekking op de onderdelen die op het moederbord zitten en niet op de eventuele aanwezige geluidskaart die je later in een PCI-slot hebt gestoken. In het BIOS moet de (onboard) geluidskaart dus 'disabled' zijn om de SB128 goed te kunnen laten werken.

Ik heb nog even de specificaties van het moederbord bekeken en daar staat bij de aanwezige 'onboard' apparaten een 'AC'97 On-Board'. Dát is je geluidskaart op het moederbord en die zul je dus in het BIOS terug moeten kunnen vinden.

Freya


Ik heb even naar de


st
door stewie - Jan 23, 2009 om 14:39
3 Antwoorden / 0 Vragen
0


<SCRIPT language=javascript>postamble();
Ik kan terughalen wat voor ellende SB 128 PCI altijd opleverde. Het beste kunt u de geluidskaart uit het systeem halen en goed kijken naar de revisie nummers etc. Daarna is het zaak om de juiste drivers hiervoor te vinden, m.a.w. niet elke SB128 driver zal uw kaart kunnen activeren.


Heeft U trouwens wel al de eventuele onboard geluidskaart in de computer BIOS al gedeactiveerd? Dat kan ook helpen. Ik ziet dat REaltek AC'97 Audio waarschijnlijk nog actief is uit uw bericht en dat is geen goede zaak voor de PCI 128 kaart


Als U de onboard geluidskaart heeft gedeactiveerd is de kans groot (groter) dat de 128 wel herkend gaat worden, wanhoop dus niet :)


 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer