kl
door kleinvosje Oct 6, 2009 om 20:13
Elektronica & tv

Aansluiting DVD recorder op Samsung HD tv

We hebben sinds 1 maand een nieuwe Samsung LCD HD televisie. + een digitale Samsung HD ontvanger van Ziggo. Ik vind het erg moeilijk om de juiste instellingen en aansluitingen te vinden en sinds we een LG dvd recorder hebben aangeloten is de beeldkwaliteit veel slechter geworden. Ook valt regelmatig het geluid weg. Ik kom er niet uit waar we het probleem moeten zoeken. Zit met de handleiding van 3 apparaten erbij en raak zwaar gefrustreerd en weet niet waar te beginnen. Tussen de digitale ontvanger en de tv zit een hdmi kabel en tussen de recorder en de tv een scartkabel. Als ik de televisie aanzet zie ik in het menu allemaal vrschillende sources. Als ik de dvd wil gebruiken moet ik exit 1 kiezen heb ik ontdekt na veel gepuzzel, en wil ik goed naar televisie kijken kies ik HDMI 1, maar wat betekend nu toch hdmi-sec?? En van anynet snap ik ook niets. Heb de hele handleiding van de tv doorgelezen maar een hoop terminologie begrijp ik niet. HELP hoe kom ik weer aan een goede beeld en geluidskwaliteit die er wel was voordat de dvd recorder was aangesloten? En wat heb ik een verschrikkelijke spijt van mijn mediamarkt aankoop er is niemand die je daar kan helpen, voortaan dus maar weer naar de ouderwetse vakhandel die komt thuis de boel installeren, betaal voortaan wel wat meer voor de service.


 


 

1533 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kiran
door kiran - Oct 6, 2009 om 20:31
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@kleinvosje


Moet zeggen: tussen ontvanger en tv een hdmi kabel en dvd met scart ... bij mij precies hetzelfde.


Kijk nog eens naar het volgende: coax uit de wandcontactdoos naar de decoder en dan doorkoppelen naar de dvd. Via source in je menu zet je je tv op hdmi stb. Dan schakelt de tv vanzelf tussen dvd en tv.

OpTijdNaarBed
door OpTijdNaarBed - Oct 6, 2009 om 21:58
1163 Antwoorden / 60 Vragen
0

Als u de DVD-recorder lostrekt, wordt de beeldkwaliteit dan weer net als vroeger?


sleutelaar
door sleutelaar - Oct 6, 2009 om 22:09
249 Antwoorden / 20 Vragen
0

Hallo keinvosje


begin met de antenne kabel die komt van de wandcontact doos aan te sluiten naar de digitale recorde in , uitgaande zijde korte antenne kabel  naar de dvd recorder van dvd recorder naar de tv,


maak tevens met de scart kabels    de juiste aansluitingen  dit is terug te vinden in de documentatie van de digtale ontvanger en de tv


als alles goed is aangesloten mag de beeldsterkte en geluid zeker niet zwakker  zijn


succes groet van de sleutelaar

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

atlas1302
atlas1302 - Jun 8, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Bijklussende A.O.W -er

Aow-ers die 50% krijgen van het minimum loon, zullen graag nog wat willen bijklussen, om een buffertje te willen hebben voor tegenslagen of gewoon eens op vakantie. Dat mag, en ook onbeperkt...alleen bij een max. bedrag gaat de A.O.W-er belasting betalen. Velen gaan daarom onder andere naar het buitenland, omdat er gedacht wordt..hier is het lekkerder dan daar. Maar is dat ook zo!

Wat m ... Lees meer

br
brandewijn - Jun 13, 2024 om 00:53
Computers & telefonie

Ik moet iedere keer opnieuw inloggen bij edge zins kort niet bij groome

als ik op facebook wil en andere dan moet ik iedere keer minloggen dat is nooit geweest Lees meer

Mu
Mureuswausss - Jun 13, 2024 om 01:46
Computers & telefonie

Samsung komt zijn verplichtingen niet na betreft reparatie in garantieperiode

Goedenavond Kassa,

Eind september 2022 heb ik een nieuwe Samsung Galaxy S22 aangeschaft volledig nieuw in gesealde verpakking met de volledige gebruikelijke fabrieksgarantie van 2 jaar.

Nu is er tijdens deze periode een mankement opgetreden met de telefoon. 
De touchscreen in de 2 bovenste rijen functioneert/reageert niet meer.

Vanzelfsprekend heb ik een repa ... Lees meer