he
door herderasta Nov 26, 2004 om 11:07
Elektronica & tv

Dvd recorder

Wij zijn leken op dit gebied,dvd speler aanwezig.Nu willen wij zelf films opnemen en kopieren.Kan dit door een film op de harde schijf te zetten en zo over te nemen ?Of kan dit alleen met de computer.En het opnemen van de digitale camera.Wij zijn niet echt techneuten,en zoeken dus een gemakkelijk en betaalbaar systeem.Onze dvd speler  speelt dvd - af!Wij hebben altijd nog een reserve dvd speler die + en - afspeeld.

879 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2004 om 11:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

halloherderrasta,


voor het opnemen en kijken van films heb je op een pc een tv-kaar met digitale video nodig,


een goede oplossing is natuurlijk een dvd-recoreder onder de tv, hiermee kan je net zoals met de oude vertouwde videorecoreder tv- programma's opnemen alleen niet op een videoband maar op een DVD- schijfje, wil je de programma's opnemen zoals je vraagt op een harde schijf dan heb je een dvd brander nodig die een harde schijf bezit (een dvde-recorder met harde schijf kan natuurlijk ook dvd-tjes branden)
loop eens een winkel binnen en laat je informeren over wat er te koop is.


groet tuinfreak

ve
door verwijderd - Nov 26, 2004 om 11:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo herderasta,


Als het gaat om films die je zelf van TV hebt opgenomen, of om materiaal die je met de filmcamera hebt opgenomen, dan is een dvdrecorder uitstekend geschikt om dat op dvd te zetten. Wanneer je gekochte DVD films wilt kopiëren, dan wordt het wat lastiger. Al was het alleen maar vanwege het feit dat de gekochte films op een dubbellaags (dual layer) schijf zijn geperst (gebrand) en de huidige dvd-recorders alleen enkellaags schijven kunnen beschrijven. Bovendien zijn de gekochte DVD's ook nog voorzien van een kopieerbeveiliging. Gekochte DVD's kopiëren gaat dus alleen met geschikte programma's op de computer. Mocht je nog meer vragen hebben dan horen we dat graag. Ik houd dit topic in de gaten.


m.vr.gr. Freya

ve
door verwijderd - Nov 26, 2004 om 12:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hi Freya, Voor in de PC zijn er wel double layer dvd recorders te koop. Merken zoals Lite-On, Memorex, Sony en NEC bijvoorbeeld. Ook HP heeft ze maar die kunnen in elk geval geen copyright beschermde DVD's kopieren. Bij de anderen wordt hierover niets vermeld.  Natuurlijk zijn de meesete DVD's beveiligd tegen kopieren maar ongetwijfeld zijn er programma's die daar maling aan hebben (Blindwrite??) en anders komen ze er wel. Prijzen zijn zo rond de 120-130 Euro. Ik meende ergens gelezen te hebben dat er ook een stand alone double layer DVD recorder op de markt is maar misschien vergis ik me wel en is dat ook een inbouwrecorder. Groeten - PML

ve
door verwijderd - Nov 26, 2004 om 12:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Paul,


Ik meen uit de manier waarop de vraag gesteld wordt op te maken dat er een standalone dvdrecorder voor in de huiskamer bedoeld wordt. Maar als de vragensteller anders bedoeld dan hoor ik dat wel. Dat er duallayer dvdrecorders voor in de PC zijn is mij natuurlijk bekend! ;-), Freya

ve
door verwijderd - Nov 26, 2004 om 13:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste,ik maakte een klein foutje.Je reactie was prima en zal ik ook zeker doen.Maar ik bedoelde gewoon een kopie maken van een gebrande (iligale)dvd.Kan dit ook meteen dvd recorder met harddisk?Ik bedoel dus afspelen en opnemen wat je afspeelt en dit later op een dvd zetten.Erg ingewikkeld als je dus geen techneut ben. 

ve
door verwijderd - Nov 26, 2004 om 17:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Freya - dat dacht ik wel :-)  maar de brave vraagsteller was niet voor 100% duidelijk :-(   Groeten, Paul :-D

ve
door verwijderd - Nov 26, 2004 om 18:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vraagsteller wil een copie maken van een gebrande dvd. Gelukkig schrijft deze er al zelf bij: ilegaal.


In dit geval lijkt dual layer al niet aan de orde, de doorsnee zelf gebrande dvd is siglelayer, enkellaags.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2004 om 19:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Officieel zijn de dual layer DVD en brander niet op de markt gebracht om illegaal DVD's te kunnen kopieren maar om de klant een mogelijkheid te bieden voor nog meer opslagcapaciteit. Daarom geeft HP ook aan dat zijn brander beveiligd is en geen auteursrechtelijk beschermde DVD's kan kopieren. Daar zal best iemand weer iets op vinden of HP haalt bakzijl omdat andere merken niet zo streng in de leer zullen zijn en het dus ten koste van HP's omzet zal gaan. PML

ve
door verwijderd - Dec 5, 2004 om 16:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor het overzetten van video naar DVD heb ik een TV-kaart en een DVD-brander in mijn computer. Deze oplossing is een stuk voordeliger dan een 'losse' DVD-recorder.

Een goede TV-kaart is bijv. de Pinnacle PCTV Rave voor maar € 49,95. Een goede DVD-brander heb je ook voor dezelfde prijs.
Voor rond de € 100,- heb je dus een DVD-recorder waarmee je direct kan opnemen van TV, video, DVD en camcorder.

Met vriendelijke groet,

Felix Rothuizen
Kassa-expert

http://www.felixrothuizen.nl

ve
door verwijderd - Dec 5, 2004 om 17:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zo Felix, dus jij was voor 150 euro klaar?


Ik heb het het ook op die manier gedaan, gek, maar ik bleek dan wel in het bezit van een computer te moeten zijn en die bij de prijs ingecalculeerd, kostte mij meer, dan de doorsnee prijs van een stand-alone dvd recoreder. Maar tot op heden heeft de topicstarter nog steeds geen bruikbaar antwoord op zijn vraag. Dus dat schiet ook al niet op!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mi
Michael Smeer - May 6, 2024 om 00:16
Huishouden & energie

Gaat de energiemij rekening houden met gehuurde zonnepannelen?

Ik heb een huurhuis van Ymere. Door hen werd mij zonnepannelen te huur aangeboden via Iederzon. Dat was de enige mogelijkheid om zonnepannelen te nemen. In het kader van de groene energie heb ik deze genomen. Dit is een wel  een contract van 30 jaar en daar betaal ik momenteel elke maand ruim 36 euro voor. Deze pannelen leveren overigens lang niet de beloofde opbrengst (Ik verwacht nog niet een ... Lees meer

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer