pavoordf
door pavoordf Dec 5, 2009 om 23:06
Elektronica & tv

LCD of LED TV

Op het ogenblik worden naast LCD TV's ook LED TV's aangeboden. Wat is het verschil?

750 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

erik008
door erik008 - Dec 5, 2009 om 23:10
1401 Antwoorden / 25 Vragen
0
qu
door queennr1 - Dec 7, 2009 om 13:42
63 Antwoorden / 4 Vragen
0

Heel simpel LCD heeft een backlight nodig een lamp om de kristallen te verlichten, bij een "normnale" LCD tv gebeurd dit dmv van een tl lamp, in een LED tv is dit vervangen door LED verlichting.

Hier heb je 2 versies in namelijk EDGE en Full LED, het verschil hierin is dat een EDGE LED tv de verlichting in de randen zit met als voordeel dunnere tv's zoals de Samsung LED tv's en iets energie zuiniger.

De FULL LED tv daarvan is de gehele tv voorzien van LED als backlight i.p.v. tl (zit in een EDGE LED tv ook niet meer in), hierbij is de tv iets dikker dan een EDGE LED tv en iets minder zuinig.

Hoop dat je er iets aan heb.

pavoordf
door pavoordf - Dec 7, 2009 om 13:50
519 Antwoorden / 73 Vragen
0

jullie hebben bevestigd wat ik zelf ook al dacht. Kan nog toevoegen dat in het back light de LEDs in rijen en kolommen zitten en dat een LED lokaal gedimd kan worden wanneer het beeld lokaal zwart is of minder licht bevat. Heeft twee voordelen
power consumptie is minder
groter (dynamisch) contrastverhouding

Volgende stap is 3 kleuren LEDs als back lights. Die ontwikkeling is al een aantal jaren bezig.

qu
door queennr1 - Dec 7, 2009 om 13:53
63 Antwoorden / 4 Vragen
0

Klopt er zitten meer voordelen aan een FULL LED tv t.o.v. een LCD en een daarvan is de kleur die is stukken beter.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer