dv
door dvdeeeeeeeee Jul 9, 2004 om 00:33
Elektronica & tv

Na reparatie dvd niet meer regio vrij

Ik had eerst een brommend geluid en haperende dvd. Laser kapot.  150 euro later, krijg ik de dvd terug en is hij niet langer regio vrij!  Ik heb van alles geprobeerd maar hij pakt regio 1 dvd's gewoon niet meer.  Schandalig gewoon en ik weet niet hoe dat kan.. het is namelijk niet een software hack maar met een chip gedaan en ik heb hem zo gekocht 2 jaar terug.  Mijn dvd is een pioneer dv-444.   Hoe kan ik hem nou weer regio vrij krijgen?  Weer een chip?

312 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pe
door peter2927 - Jul 9, 2004 om 11:00
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik hoop voor u dat de reparateur de chip niet heeft verwijderd uit uw speler. Ik heb eens op het internet gezocht voor u. Het blijkt dat uw speler alleen met de betreffende chip regiovrij te krijgen is. Om uw regio te veranderen moet u de instellingen van uw speler veranderen. Volgens de site kan dit alleen als de chip erin zit. U moet het volgende proberen (ik weet namelijk niet of het lukt. De site waar ik dit gevonden heb heeft zijn info ook van mensen die de info op het internet gooien. Ze checken de info niet).


Turn On unit and remove any disc in the tray
Press the Setup button on the remote control.
Move over to General using the arrow keys
Select Basic
Press Display - this will display your region and firmware version.
Press Condition/Memory (nothing is displayed or changed on the screen)
Press the Region # required (i.e. 2 for Region 2 etc)
Press Menu to store


Uk kunt ook dit proberen;


press setup then 1783521 now a new window will open and you can chose Region code and Macrovision


Op deze manier moet u dit kunstje echter elke keer herhalen wanneer u een andere regio wilt hebben. Ik heb nog geen manier gevonden om hem vast regiovrij te krijgen. Ik hoop dat het bevenstaande een beetje wil lukken. Succes!


Bron: http://www.videohelp.com/dvdhacks.php?select=Pioneer+DV-444



 

ma
door martin1 - Aug 3, 2004 om 23:02
346 Antwoorden / 4 Vragen
0

Door het regiovrij maken van een dvdspeler (hardwarematig zoals bij u) verliest u de fabrieksgarantie. Normaalgesproken neemt de winkel of reparatieafdeling die de speler regiovrij heeft gemaakt de garantie dan over. Dit bedrag zit verwerkt in de kosten regiovrij maken. u hebt dus geen garantie bij de fabrikant meer. Desondanks hebben ze het defect verholpen, maar hebben daarbij de illegale chip waarschijnlijk verwijderd. u moet zich wenden tot de winkel die uw speler regiovrij heeft gemaakt. daar heeft u immers garantie (indien deze is overgenomen). hebben zij geen afspraken gemaakt over het overnemen van de garantie heeft u geen rechten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer

Frank Sc
Frank Sc - Dec 28, 2023 om 18:14
Huishouden & energie

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij Eigen

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij vereniging Eigen Huis. Ik was in de veronderstelling dat ik dit via het contactformulier van Eigen Huis deed, maar nu doet deze partij zich voor alsof zij een brief hebben geschreven voor mij, incl. kosten en aanmanning. Kent iemand deze firma? ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer