de
door deezer Dec 2, 2006 om 11:01
Elektronica & tv

Oplader alkeline batterijen?

Hoi,


Bestaat er een oplader voor de alkeline batterijtjes die in je afstandsbediening gaan? Ik heb namelijk een MP3 speler die op die batterijen werkt maar kost kapitalen om elke keer zo'n batterijtje te kopen en een nieuwe MP3 is hij nog lang niet aan toe. Bestaan er dus zulke oplaadbare batterijen en een bijpassende opladar? Zo ja , hoe duur mag dat in totaal kosten?

320 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 2, 2006 om 11:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

staat er op de batterijen rechargebal dan moet ze op te laden zijn


staat dat er niet op dan kan het niet

ve
door verwijderd - Dec 2, 2006 om 11:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

rechargeable of dat erop staat

ve
door verwijderd - Dec 2, 2006 om 11:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

wat voor type moet erin de afstandsbediening en welke in de mp3 speler


zelf zeg ik dat ze bestaan maar is sterk afhankelijk van het type


groetjes labswans

ve
door verwijderd - Dec 2, 2006 om 11:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja die batterijen bestaan en opladers ook.
Alles over batterijen


Oplaadbare batterij, alkaline 1.5v

ve
door verwijderd - Dec 2, 2006 om 11:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag Deezer,


wat dat je hiervan........: alkaline - opladen


Gr. Hutch


 

ve
door verwijderd - Dec 2, 2006 om 11:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hier enkele laders voor alkaline batterijen.


BigDennis Batterijen & Laders

ve
door verwijderd - Dec 2, 2006 om 12:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is eigenlijk al gezegd, maar even een extra waarschuwing voor de vraagsteller: de Alkaline batterijen die je tot nu toe gebruikt, zijn niet oplaadbaar. Absoluut NIET in een oplader doen, tenzij er inderdaad Rechargeable op staat.


De meest voorkomende oplaadbare batterijen voor dit doel zijn van het type NiMH oftewel Nikkel-metaalhydride. Dit type batterij heeft een flinke laadtijd en er moet een oplader gebruikt worden die geschikt is voor NiMH, doe je dat niet dan gaan de batterijen koken en kun je ze weggooien. Er zijn ook zgn. snelladers te koop voor NiMH, dat scheelt echt een slok op een borrel, maar kost iets meer.


Een tijdje terug was volgens de Consumentenbond de snellader van de Hema de beste koop. Dit heb ik zelf ook en het bevalt uitstekend.


Voor toepassing in een afstandsbediening raadt men vaak een oplaadbare batterij niet aan, omdat deze vanzelf ontladen terwijl een afstandsbediening maar heel eventjes stroom vraagt, de batterijen zijn dan relatief ineffectief, want na netto weinig "branduren" zijn ze dan alweer leeg. Overigens doe ik het zelf wel, ik heb er geen probleem mee.


Er zijn ook af en toe vergelijkende testen voor oplaadbare batterijen, hier kwamen die van Kruidvat en Aldi goed uit de bus kwamen, maar dit wil ook nog wel eens een wisselend geven. Ook Kassa heeft een batterijen test gedaan: Grote batterijentest

ve
door verwijderd - Dec 2, 2006 om 12:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb nog een kleine aanvulling op deze duidelijke aanleg, en dat is dat er apparaten zijn waarvoor de alkalinevarianten in moeten.
Dit zijn meestal apparaten die weinig stroomverbruiken, zoals afstandbedieningen.
In gebruikaanwijzigingen staat meestal welke batterij wordt aanbevolen, dit staat ook in de opladers voor welke batterijen zij geschikt zijn.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer