ma
door marcennanda Mar 25, 2007 om 18:01
Elektronica & tv

Router voor een laptop

Wij willen graag een laptop aanschaffen en daarbij hebben we dus ook router nodig.Weet iemand misschien een goede router,en welk merk we het beste kunnen pakken


 


 


groetjes Marc en Nanda

285 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Mar 25, 2007 om 18:22
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo Marc en Nanda,



Echt héle slechte zijn er niet, maar als ik dan toch iets zou moeten noemen, dan zou ik zeggen: Laat de goedkope merken Trust en Sweex links liggen.

Goede ervaringen heb ik met Draytek, Linksys en Netgear.



Verder is natuurlijk belangrijk welke funktie's belangrijk voor je zijn. Onderstaande optie's zitten niet in alle merken/typen.

  1. Draadloos
  2. Beveiliging (WPA)
  3. Ingebouwde firewall

Loop eens een computerwinkel binnen en kijk wat er zoal beschikbaar is.



m.vr.gr. Freya









spleetoog
door spleetoog - Mar 25, 2007 om 18:30
130 Antwoorden / 0 Vragen
0

Linksys
Wireless-g
Broadband router
The all-in-one Wireless-g networking so;ution.

4-port swich and 54Mbps

Deze router werkt uitstekend



gsm
door gsm - Mar 25, 2007 om 19:47
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Beste Marc en Nanda,

Vaak is de modem voor de verbinding met internet tevens al een router, ook al zit er maar één LAN-poort op. Veel modems hebben ook al een ingebouwde firewall.

Als er al een PC op het internet aangesloten was en nu een router nodig is om nog een PC (de laptop) er bij aan te sluiten, dan kan voor een LAN verbinding via een UTP kabel volstaan worden met de aanschaf van een switch.
Zelf heb ik een goedkope Sweex 8-poort LAN-switch in gebruik en deze werkt prima.
Voor een draadloos netwerk wordt het echter wel iets anders en kan inderdaad een WLAN-router worden aangeschaft, die dan tussen de modem en de PC's geplaatst wordt en eventueel in bridged mode of als extra router gebruikt kan worden.

Een goede oplossing voor het verbinden van één of meer PC's is een WLAN router/modem, naast de al genoemde andere, is ook de Speedtouch 780WL (of 780iWL voor ISDN aansluiting) draadloze Voice over IP (VoIP) ADSL2+ router met 4 Ethernet switch poorten.

Groet,
GSM



ma
door martin1 - Mar 26, 2007 om 10:21
346 Antwoorden / 4 Vragen
0

Uiteraard moet je eerst nagaan wat voor internet modem je hebt. De routers die genoemd worden, werken i.c.m. een modem die een ethernet verbinding met de PC heeft. Sommige modems werken echter op USB (veel oudere ADSL modems). De merken die hierboven genoemd worden behoren inderdaad tot de wat betere merken. Verder zijn er variaties van routers met een wat groter draadloos bereik (mimo/3-antenne techniek/2-kanaals turbotechniek). Hiervoor moet je je afvragen hoe groot gebied gedekt moet worden door het draadloze netwerk. Wil of moet je bijvoorbeeld de router op de begane grond plaatsen en wil je op zolder probleemloos draadloos internetten, heb je aan een simpel instapmodel niet genoeg. Je moet dan gaan kijken naar een duurdere router met meerdere antenne's of andere technieken voor een groter bereik. Beveiliging is daarnaast erg belangrijk. Helaas zijn routers (zeker de geavanceerde beveilgingstechnieken) niet in te stellen door mensen die hier geen kijk op hebben. In dit geval raad ik je aan dit te laten doen door een expert of iemand die dit vaker heeft gedaan. Een draadloos netwerk onbeveiligd achterlaten is m.i. net zo dom als je voordeur open laten staan als je een week op vakantie gaat.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer