hildehilde
door hildehilde May 2, 2006 om 20:37
Elektronica & tv

Rtl+ van de kabel

Ik hoorde dat de Duitse RTL + in Groningen en Drente van de kabel wordt gehaald. Te weinig kijkers. Ik Heb een mailtje naar www.programmaraden.nl gestuurd, maar als er niet genoeg klachten komen doen ze er niets aan. Zijn er nog meer Groningers en Drente die graag naar rtl + kijken of ben ik de enige?

1521 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ricardow
door ricardow - May 2, 2006 om 21:00
202 Antwoorden / 7 Vragen
0

Goedendag,


Ik weet niet of u de enige noordeling bent die graag naar rtl + kijkt, wat ik wel weet is dat er in mijn woonplaats (Amstelveen, Noord-Holland) ongeveer een half jaar geleden eveneens is besloten om de Duitse RTL van de kabel te halen. Dit ondanks veel protest bij de programmaraad aldaar.


Ik hoop voor u dat uw protest bij uw programmaraad wel wordt gehoord, maar gezien de landelijke trend (RTL + is namelijk vrijwel nergens meer via de kabel te ontvangen) en het -naar alle waarschijnlijkheid- te lage draagvlak voor het behoud van deze zender, ben ik bang dat ook bij u RTL + van de kabel zal verdwijnen


De enige manier om dan toch nog naar RTL + te kunnen blijven kijken, is door over te schakelen naar een andere manier van televisie kijken. Uw televisiesignaal komt dan ook op een andere manier uw huiskamer binnen. De twee alternatieve opties die er zijn (naast het analoge kabelsignaal dus), zijn:


- Een abonnement afsluiten op digitale televisie. Hiermee kunt tig zenders ontvangen en dit aantal ook nog vrijwel onbeperkt uitbreiden met themapakketten (en ik ga er vanuit dat ofwel in het basispakket, ofwel in een van de aanvullende pakketten de mogelijkheid bestaat om RTL + te blijven zien). Nadeel is wel dat u een decoder moet kopen (of huren).


- De andere manier waarmee u gegarandeerd RTL + kan blijven kijken is door de aanschaf van een schotel. Hiermee kunt u ontzettend veel kanalen ontvangen en hier hoort naar ik aanneem ook RTL + bij. Nadeel hiervan is dat u hoge inversteringskosten hebt en dat niet bij elke woonsituatie een schotel kan worden geplaatst (wat hier dan ook voor rede achter zit). Voordeel echter van televisie middels een schotel kijken is, dat u lage maandlasten hebt en een gegarandeerde uitstekende kwaliteit van het beeld- en geluidssignaal.


Groet Richard

hildehilde
door hildehilde - May 2, 2006 om 21:13
11 Antwoorden / 16 Vragen
0

Bedankt voor de reactie.Weinig hoopgevend dus protesteren bij de programmaraden. En schotel is voor mij geen optie. Aan digitale tv heb ik wel eens gedacht maar ik hoorde dat je dan NIET en tegelijk naar iets kan kijken en tegelijkertijd iets kan opnemen op een andere zender. dat is juist wat ik vaak doe en die optie wil ik niet kwijt. Over de kosten weet ik eigenlijk helemaal niets en waar je zo,n decoder moet aanschaffen. Ik denk dat alleen een decoder aanschaffen voor rtl+ toch een beetje ver gaat, ik vind nl dat er voor mij nu al teveel zenders zijn. Ik kijk nl behalve naar RTL+ alleen maar naar ned 1,2,3 belgie (detectives) en naar ard en zdf. Naar verdere commercielen kijk ik nooit en die krijg je dan natuurlijk ook allemaal. Nou ik zie wel

ricardow
door ricardow - May 2, 2006 om 21:30
202 Antwoorden / 7 Vragen
0

Hallo Hilde,


Bij mijn kabelaar (Casema) bestaat de mogelijkheid om naast het anologe 'gewone' RTV zender pakket, ook een uitgeklede versie hiervan te krijgen. Volgens mij wordt dat het RTV basis pakket genoemd. Dit pakket bevat alleen de staatszenders van de verschillende landen (zowel Nederland, Belgie, Duitsland, etc.), wat lokale en regionale zenders en een paar toevoegingen. Dit pakket komt (geloof ik) op 17 televisiezenders en een iets groter aantal radiozenders


Als u -zoals u zegt- echt helemaal geen behoefte heeft aan commerciele televisie, is deze optie misschien het overwegen waard. De abonnementsprijs is namelijk een stuk lager dan voor het basispakket. Of deze mogelijkheid bij alle kabelaars bestaat, is mij niet bekend en daarom meld ik mijn optie dan ook onder voorbehoud.


Groet Richard

ricardow
door ricardow - May 2, 2006 om 21:32
202 Antwoorden / 7 Vragen
0

De abonnementsprijs is namelijk een stuk lager dan voor het 'gewone' pakket


Dit bedoelde ik natuurlijk te zeggen, anders slaat mijn verhaal nergens op.


Groet Richard

technifreak
door technifreak - May 2, 2006 om 21:47
142 Antwoorden / 1 Vragen
0

Voor digitale televisie zijn er twee type decoders nl. de "single" en de "dual" Bij de "single" kan er gebruik worden van maar 1 zender om te kijken of om van op te nemen. Bij de "dual" is het mogelijk om naar de ene zender te kijken en van een andere zender op te nemen. Voor zover ik weet zijn er voor de DVB-C(via de kabel) alleen "single" tuners. Voor DVB-T(via de ether) zijn er wel "dual" tuners leverbaar.
Als je voor digitale TV kiest is het altijd mogelijk om van de analoge zenders op te nemen met VHS, DVD of HDD recorder. Hoe je aan een decoder voor DVB-C komt is afhankelijk van de aanbieder. U.P.C. levert hiervoor gratis een mediabox terwijl bv. Casema korting geeft op de aanschaf in de winkel.



brynnar
door brynnar - May 3, 2006 om 07:53
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Het is inderdaad wrang als een favoriet TV-station van de kabel verdwijnt. De programmaraad geeft doorgaans een advies aan de kabelmaatschappij welke zenders een plekje moeten krijgen. Hiervan zijn er een aantal zwaarwegend en hieraan dient de kabelmaatschappij zicht te houden. Deze zwaarwegende adviezen bevatten doorgaans de Nederlandse regionalen, publieken en commercielen en wat publieken uit naburige landen (BBC, ARD, ZDF, Canvas, etc). Een minder hoge prioriteit hebben vaak publieke zenders uit verder gelegen landen (zoals RAI, TVE, MBC, TRT en TV5) en bijvoorbeeld Vlaamse of Duitse commercielen. Vooral deze laatste categorie moet het vaak als eerste ontgelden om laats te maken voor bijvoorbeeld TVE.


Ondanks dat de kijker slechts zeer beperkte inspraak heeft in de adviezen van de programmaraad, zijn er gevallen bekend waarbij de programmaraad overstag is gegaan na een stortvloed aan klachten. De beste wijze om dus te handelen is gewoon een boze brief schrijven. Vraag ook aan familie en vrienden die RTL+ ook op prijs stellen dit ook te doen en probeer een kettingreactie teweeg te brengen.


Mvgr - B

jo
door johannweiden - Jul 28, 2006 om 23:25
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij zitten zelf in Zeeland en hier is RTL+ al geruime tijd niet meer te ontvangen (Delta). Maar dat heeft niets met het aantal abonnees te maken, maar met de weigering van RTL in Duitsland om voor het verspreiden op de nederlandse kabel te betalen, wat heel normaal is.
Je moet ook wegenbelasting betalen als je een auto hebt, toch?

Maar misschien is het de heren in Duitsland nog niet opgevallen, dat ook zeer veel wester buren naar hun programma's willen kijken.
Jammer, maar helaas niets aan te doen.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Joriend - Oct 31, 2024 om 20:22
Geldzaken & recht

Houtworm in TV meubel

Begin dit jaar via een officiële mango houten winkel een tv meubel gekocht van mango hout. Echter merkte ik op dat er elke keer "zaagsel" lag in de binnenkant van het meubel. Eerst niets achter gezocht maar nu ik ook gaatjes opmerkte ben ik er achter gekomen dat er houtworm in het meubel zit. Ik heb met het betreffende bedrijf contact gezocht hierover en zij kwamen met de volgende oplossing  - ... Lees meer

st
struisvogeltje - Oct 31, 2024 om 14:00
Huishouden & energie

De Stichting Benadeelden Flexenergie echt of nep

Benaderd door de stichting om mee te doen aan een claim tegen Flexenergie. omdat ik ook meegedaan heb aan de stichting staatsloterij wat mij 70 euro heeft gekost en niets meer van gehoord is de vraag zijn het weer een stelletje slimme advocaten die snel rijk willen worden. Ik ben benieuwd zie onder deel van een email die ik vanmorgen kreeg.
De Stichting Benadeelden Flexenergie is een onafhan ... Lees meer

Ee
EefjeEerlijk - Oct 31, 2024 om 23:43
Geldzaken & recht

Retourtermijn bij C&A webshop minder dan 28 dagen

C&A adverteert op haar website met een retourtermijn van 28 dagen. Op zich prima, vergelijkbaar met het europese herroepingsrecht - je moet bij een online bestelling binnen 14 dagen na ontvangst schriftelijk melden dat je iets retourneert en hebt dan nog 14 dagen het product te retourneren. Bij elkaar 28 dagen.

C&A hanteert niet 14 dagen voor de herroeping + 14 dagen voor verze ... Lees meer