ma
door majoha Mar 24, 2020 om 11:42
Elektronica & tv

Wie gaat over ondertiteling persconferentie

Rutte kan ik altijd goed verstaan. Maar Grapperhaus mompelt teveel. Ik versta alleen flarden.Gelukkig was er een journalist die 1 juni zei. Van Rijn praat te snel voor mij en articuleert niet. Ik heb er niets van begrepen.


Mijn probleem is dat ik bij praters als Van Rijn en Grapperhaus de mist in ga maar bij Rutte en een heleboel andere TV BNers niet. Een doventolk is voor mij niet de oplossing. Een gehoorapparaat voor het niet overbrengen van de woorden naar de hersenen is er nog niet. Dat wordt met stress alleen maar erger.

ik ga ervan uit dat ik de enige niet ben die dit heeft. Is dat zo?

Wie kan mij zeggen hoe ik de NOS om ondertiteling kan vragen. Dat kan alleen met Twitter of Facebook. Ik ben al blij als ik deze site eindelijk begrijp.



2857 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 24, 2020 om 11:45
16874 Antwoorden / 202 Vragen
0

Bewerkt / verwijderd n.a.v. reacties die ik nu zie.

marita5
door marita5 - Mar 24, 2020 om 11:47
11521 Antwoorden / 15 Vragen
3

Hallo Majoha , 

U kunt ondertiteling inschakelen , druk op de afstandsbediening op de knop teletekst en toets 888 in , u krijgt dan de ondertiteling in grotere letters .

sjjoppy
door sjjoppy - Mar 24, 2020 om 11:48
7199 Antwoorden / 3 Vragen
0

Kijk eens in het menu van uw tv of daar een mogelijkheid is om u van ondertiteling te voorzien.

Gr
door Grunn1 - Mar 24, 2020 om 11:50
1427 Antwoorden / 18 Vragen
3

Teletekst pagina 888 ondertiteld nieuws 

Ondertiteling

NPO Ondertiteling TT888 zorgt voor ondertiteling van Nederlandstalige televisieprogramma’s van publieke omroepen. Het belangrijkste doel is het toegankelijk maken van programma’s voor dove en slechthorende kijkers.

Oorspronkelijk werd deze ondertiteling alleen uitgezonden via Teletekst. Vandaar de naam TT888. TT888 titels zijn niet vast in beeld zoals vertalingstitels. De kijker zet ze zelf aan en uit.

Voor wie?

Uit recent onderzoek blijkt dat er ongeveer 4,5 miljoen teletekstondertiteling-gebruikers zijn. Dat is veel meer dan de 1,5 miljoen Nederlanders met gehoorproblemen. Mensen zetten de ondertiteling bijvoorbeeld aan vanwege omgevingsgeluiden tijdens het televisiekijken. Anderstaligen gebruiken de ondertiteling om de Nederlandse taal te leren. 


Hoe zet ik de ondertiteling aan?

De kijker kan ervoor kiezen deze ‘gesloten’ ondertiteling in- of uit te schakelen. Dat kan als volgt:

  • Op televisie op de publieke zenders via Teletekstpagina 888. 
  • Op NPO Start via het witte tekst-icoontje rechts boven in het beeld en kies ‘Nederlands’. Het icoontje wordt dan oranje en de ondertiteling is geactiveerd.

Wat wordt er allemaal ondertiteld?

Zo goed als het gehele Nederlandstalige aanbod van de publieke omroepen wordt door TT888 van ondertiteling voorzien. Het volledige overzicht staat op Teletekstpagina's 201-209. Op NPO Start zijn ondertitelde programma's voorzien van een teksticoon.

diumenge
door diumenge - Mar 24, 2020 om 12:18
11969 Antwoorden / 15 Vragen
3

Grapperhaus zei nog bewust '1 juno' om de spraakverwarring die tussen juni en juli kan ontstaan te voorkomen. Verder kan de NOS er natuurlijk weinig aan doen als bewindslieden onduidelijk praten.

tdmduc
door tdmduc - Mar 24, 2020 om 15:07
704 Antwoorden / 2 Vragen
1

U kunt op internet (via mobiel of computer en TV) uitzendingen terugkijken, zo ook deze persconferentie.

Zet een koptelefoon op en kijk nogmaals terug op een laptop of iPad of iets dergelijks.

Bovendien: op 4 zenders waren gisteravond (de hele avond) samenvattingen in tekst te zien bij alle nieuwsberichten en journaals(NPO1/RTL4 enz.enz.)

 

²

aurora1
door aurora1 - Mar 24, 2020 om 23:51
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Er is ondertiteling via teletekst en u kunt naar herhalingen kijken op NPO start en dan zelfs daarmee de stukjes die u slechter verstaat een paar keer herhalen. Verder kunt u eventueel een koptelefoon gebruiken.

To
door Ton Roos - Jun 12, 2020 om 14:55
1 Antwoorden / Vragen
0

Ik lees dit wat laat, maar het valt mij op dat de vraag over de ondertiteling niet serieus wordt genomen. Het gaat er om dat de kwaliteit van de ondertiteling op de tv in Nederland heel slecht is. De gangbare smoes van de omroepis dat het nij lifr programma's niet synchroon loopt. Welk deel van de tv programma's is nu echt life? Heeft u enig idee hoe vaak er geen ondertiteling is, hievaak grote delen ontbreken, hievaak de ondertiteling van een ander programma wordt getoond?
Vergelijk eens voor de aardigheid met de Vlaamse tv. Het kan echt wel. 



gerbera
door gerbera Jun 12, 2020 om 15:34
7368 Antwoorden / 14 Vragen

Ik lees uw bericht net en het valt mij op dat u de vraag niet goed gelezen en begrepen heeft. De TS schrijft dit.

Wie kan mij zeggen hoe ik de NOS om ondertiteling kan vragen. 

Dus de TS is blijkbaar niet op de hoogte van de werking van de ondertiteling via teletekst.
En dat u de ondertiteling belabberd vindt is uw mening, daar schrijft de TS niets over.

aurora1
door aurora1 Jun 12, 2020 om 21:57
15645 Antwoorden / 6 Vragen

+10

Iv
door Ivo W Jun 12, 2020 om 22:51
731 Antwoorden / Vragen

Ton, alle nieuwsuitzendingen worden live uitgezonden, net als de meeste actualiteitenprogramma's. Ook het programma Kassa is live, zonder enige vertraging. En ja, dan moet ook live de ondertiteling nog uitgeschreven worden. Dat kost wat tijd, dus inderdaad zal dan de ondertiteling iets vertraagd zijn.

Het kan zijn dat in België veel 'live' programma's toch met 1 tot 5 minuten vertraging worden uitgezonden, waarbij de vertraging gebruikt wordt om snel de ondertiteling uit te typen en daarmee de ondertiteling wel min of meer synchroon kan lopen met de gesproken tekst.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mooimeisje_25395
mooimeisje_25395 - May 6, 2024 om 15:03
Winkels & webshops

2 stoelen niet goed winkel doet niets wat kan ik nog doen

6 stoelen gekocht bij 2 is de vulling gezakt zouden omgeruild worden maar wordt niet gedaan 
na veel gepraat konden we 6 nieuwe uitzoeken alles op papier gezet 
nu blijkt dat dat ook niet gedaan wordt 
wat kunnen we doen reageren doen ze niet aangetekende brief gedaan 
maar geen antwoord Lees meer

Wi
Willem70 - May 6, 2024 om 17:54
Winkels & webshops

Zomerbloesen met borstzakje moeilijk te krijgen

Ik heb altijd wat in mijn borstzakje ,diabetes meter ,maar bloezen met zo'n zakje zijn bijna niet meer te krijgen in NL Lees meer

Mi
Michael Smeer - May 6, 2024 om 00:16
Huishouden & energie

Gaat de energiemij rekening houden met gehuurde zonnepannelen?

Ik heb een huurhuis van Ymere. Door hen werd mij zonnepannelen te huur aangeboden via Iederzon. Dat was de enige mogelijkheid om zonnepannelen te nemen. In het kader van de groene energie heb ik deze genomen. Dit is een wel  een contract van 30 jaar en daar betaal ik momenteel elke maand ruim 36 euro voor. Deze pannelen leveren overigens lang niet de beloofde opbrengst (Ik verwacht nog niet een ... Lees meer