wj
door wjhuls May 12, 2004 om 22:25
Garantie & verzekeringen

Aansprakelijkheid overstekende hond -> ongeluk

Vanavond heeft mijn vrouw een ongelukje met de mégane gehad. 'Gelukkig' alleen blikschade, maar wel vervelend dus.


Ze reed achter een Mazda 626, welke plotseling op de rem moest voor een overstekende hond die dus niet (!) aangelijnd was. Volop geremd, maar het mocht niet meer genoeg zijn. Helaas had de voorganger een o zo vervelende trekhaak en had de mégane dus aardige schade. Hiervan een fotootje op het volgende adres: http://www.huls.speedlinq.nl/schadecoupe.jpg



Nu rijst mij een vraag inzake de verzekeringskwestie. Wij zijn WA verzekerd en in die zin kunnen we de schade dus niet op een eigen verzekering verhalen. Bij een kop-staart botsing is in principe altijd de achterste schuldig (of te slechte reactie, of te weinig afstand), maar nu is bij de mij de vraag opgekomen in hoeverre de eigenaar van de hond aansprakelijk was. Een buurtbewoner gaf al aan dat hij de hond nooit vast had en dat het al een paar keer tot een bijna-ongeluk was gekomen. Valt er op hem nog wat te verhalen? (zonder hem was het ongeluk nooit gebeurd)

1203 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - May 13, 2004 om 00:01
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

Een hondebezitter is altijd aansprakelijk voor de schade die zijn hond veroorzaakt, Ik persoonlijk heb ook mijn hond aangemeld als gezinslid zodat ook de hond wa verzekerd is, normaal gesproken kan de schade op de hondebezitter worden verhaalt. Ik durf u alleen geen zekerheid te geven of dit bij deze kop staart botsing ook opgaat, informeer dit even bij u verzekering, u kunt het natuurlijk altijd proberen. succes

user123
door user123 - May 13, 2004 om 00:40
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik vraag me af of u hier een zaak hebt. Immers er is onvoldoende afstand gehouden. Dat is de oorzaak van de aanrijding. Op het plotseling remmen (of uitwijken) van uw voorligger moet u kunnen anticiperen.

ca
door careuter - May 28, 2004 om 07:08
6 Antwoorden / 1 Vragen
0

Een logische vraag met een logisch antwoord. Indirect zou de ontstane schade de eigenaar van de hond zijn aan te rekenen, echter... direct bent u zelf verantwoordelijk (zoals u ook terecht aangeeft). Als de Mazda (bijvoorbeeld door een uitwijkmanoeuvre) schade had opgelopen, zou de eigenaar van de hond WEL aansprakelijk zijn. Nu hij geen schade heeft en u wel, is de schuldvraag niet eens aan de orde.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

ha
halicaphi - Oct 6, 2024 om 11:13
Vakantie & reizen

Refund mails alitalia???

Nu, na meer als twee jaar na het faillissement van Alitalia krijg ik een reactie van Alitalia mbt een refund voor twee geannuleerde tickets.
Men vraagt hiervoor een copie van mijn ID en mijn bankgegevens.
ik vertrouw dit niet helemaal.
Zijn er meer mensen die een mail hebben gehad of ervaring hiermee hebben? Lees meer