yo
door yohoh64 Nov 20, 2016 om 12:07
Garantie & verzekeringen

All risk verzekerde boot, geen betaling

Dag, 2 jaar geleden hebben wij een droom waargemaakt door een leuke boot van 10 m. Te kopen. Hij stond al een tijdje op de kant. Bij de ter waterlating was een monteur aanwezig die alles heeft nagelopen. De motor liep super. We zijn een dag onderweg geweest om hem naar ons huis te varen. Geen probleem te bekennen. 2 dagen later kom ik bij de boot en had de boot water gemaakt doordat  het vetkoord uitgedroogd was. (Onderweg elk uur vetpot aangedraaid). Door het binnen gelopen water heben we nevenschade gekregen. De dynamo en startmotor hadden waterschade. Nieuwe dynamo geen probleem, maar de startmotor niet meer verkrijgbaar, of te reviseren. Wij waren all risk verzekerd bij de Europeese. Er zijn 3 experts ( waarom 1 niet genoeg was is onduidelijk) geweest die aan de hand van de reeds gemaakte offerte voor reparatie daar volledig mee eens waren. De oorzaak zou niet vergoed worden, positief advies voor vergoeding nevenschade. 
In de voorwaarden is hier niets over neven schade terug te vinden. Nu blijkt er nergens een startmotor te vinden te zijn en deze kan niet gereviseerd. Al met al moet er dus een andere motor in. De Europeese vergoed helemaal niets ondanks all risk. Wie kan mij helpen? 2 jaar een boot zonder te kunnen varen. Weet iemand een oplossing, dan zullen wij dit natuurlijk goed belonen.




1371 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Nov 20, 2016 om 12:16
42060 Antwoorden / 21 Vragen
2

Dat die schade niet vergoed wordt lijkt mij volkomen logisch. Wat er gebeurd is, is niet ontstaan door een gedekt evenement, maar een gebrek aan onderhoud. Als die boot zolang op de kant gestaan heeft, droogt alles uit.

U had dat natuurlijk ook zelf al kunnen bedenken, want tijdens het varen hoef je, normaal gesproken, al helemaal niet elke twee uur aan de vetpomp te draaien. Dat doe je voor vertrek en als je stil gaat liggen.

Maar kunt u nergens een tweedehands gereviseerde startmotor kopen? Informeer eens bij Drinkwaard.

http://www.drinkwaard.com

heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 20, 2016 om 12:17
16875 Antwoorden / 202 Vragen
0

Het niet kunnen krijgen van een startmotor is toch nevenschade?
In ieder geval middels een klachtformulering navraag doen bij de verzekeraar en als de reactie negatief blijft of ongewenst dan een klacht indienen bij KiFid.
Ik vind het wel uiterst merkwaardig dat u geen adequate startmotor kunt vinden. Is het geen bekend motormerk?

yo
door yohoh64 Nov 20, 2016 om 12:27
23 Antwoorden / 7 Vragen

Het is een peugeot motor 43. Echter zit de startmotor rechts. Bj boot ca 79. Vanaf een jaartje later werden er alleen maar meer startmotoren links geplaatst. Het euvel is dat de pin, het anker vd startmotor krom is en de slag niet meer kan maken.

aurora1
door aurora1 - Nov 20, 2016 om 14:56
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0
hansje klein
door hansje klein - Nov 20, 2016 om 15:28
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

De experts waren toch niet allemaal aangewezen door de verzekeraar en daardoor uiteindelijk afhankelijk? Indien wèl, hebben ze alleen maar veel moeite gedaan om de claim te kunnen afwijzen. Bent u van mening dat u goed verzekerd was zult u een eigen expert moeten inschakelen, vooral nu er extra inspanning moet worden gedaan om alles te kunnen laten vernieuwen.

tijger1
door tijger1 - Nov 20, 2016 om 21:37
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Schade ontstaan aan een boot die water maakt door een uitgedroogde gland is ook op een all risk verzekering niet gedekt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mooimeisje_25395
mooimeisje_25395 - May 6, 2024 om 15:03
Winkels & webshops

2 stoelen niet goed winkel doet niets wat kan ik nog doen

6 stoelen gekocht bij 2 is de vulling gezakt zouden omgeruild worden maar wordt niet gedaan 
na veel gepraat konden we 6 nieuwe uitzoeken alles op papier gezet 
nu blijkt dat dat ook niet gedaan wordt 
wat kunnen we doen reageren doen ze niet aangetekende brief gedaan 
maar geen antwoord Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer

Wi
Willem70 - May 6, 2024 om 17:54
Winkels & webshops

Zomerbloesen met borstzakje moeilijk te krijgen

Ik heb altijd wat in mijn borstzakje ,diabetes meter ,maar bloezen met zo'n zakje zijn bijna niet meer te krijgen in NL Lees meer