er
door erli Oct 31, 2006 om 18:16
Garantie & verzekeringen

Caravanverzekering

wij hebben 6 jaar geleden een nieuwe caravan gekocht nu zagen wij in de herfstvakantie dat wij een lekkage hebben en wel aan de peesrand daar komt water doorheen nu zijn wij allrisk verzekerd en hebben wij via de schade expert dit laten repareren (600 euro) en hebben wij de claim bij de verzekeringsmaatschappij neer gelegd tot onze verbazing zeggen hun nu dat dit niet onder de verzekering valt omdat er geen aanwijsbare verklaring voor de lekkage is. weet iemand hier een oplossing voor????? (de verzekering loopt via de ANWB)

1040 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 31, 2006 om 18:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waar is de caravan dan tegen verzekerd?, ik vermoed tegen schade bij aanrijdingen, dit zal wel vallen onder onderhoud.

ve
door verwijderd - Oct 31, 2006 om 18:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Probleem dat ze niet betalen is zoals je zegt-----omdat er geen aanwijsbare verklaring voor de lekkage is.--------


Je moet kunnen bewijzen dat jij niet verantwoordelijk bent voor de schade -zou dit te wijten zijn aan bv slecht onderhoud dan is het niet verzekerd, en dus je eigen verantwoording.


Jje had beter een deskundige naar de oorzaak kunnen laten kijken, wat zei de schade-expert ervan ? Wellicht kan hij alsnog een rapport opstellen ?! Ik zou nog contact met deze persoon opnemen voor overleg.


Ik had ooit waterlekkage en moest aantonen dat ik niet bv de kraan open had laten staan (want dat is eigen schuld, en eigen probleem) maar dat dit aan andere oorzaak te wijten was, dat is ook niet meer dan logisch natuurlijk.


Groetjes,

ve
door verwijderd - Oct 31, 2006 om 19:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kijk eens op de website van de ANWB om de polisvoorwaarden te kunnen lezen en bekijk dan de polisvorwaarden onder uitsluitingen artikel 6.4 en 6.5 waar schade door uitdroging of geleidelijke inwerking van de dekking is uitgesloten, tenzij u kunt aantonen dat de caravan een onderhoudsbeurt heeft gehad binnen 36 maanden tevoren en daarbij ook vochtmeting of een vochtbehandeling is verricht.
Ik denk dat dat de reden voor het niet vergoeden van de schade is. Er is in feite sprake van een eigen gebrek ontstaan door langzame verwering van afdichtingsmateriaal.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer