gu
door gunnar01 Oct 24, 2004 om 18:43
Garantie & verzekeringen

Koppelverkoop DSB bank

geachte lezers


ik ben op zoek naar mensen die een bv. een lening of hypotheek hebben afgesloten bij de DSB bank met de "verplichting"om bij hun ook een overlijdensrisico verzekering af te sluiten.                           


ik stel deze vraag omdat ik een klacht bij DSB heb ingediend,ons is namelijkeen hypotheek verkocht met de verplichting om ook een overlijdensrisico verzekering af te sluiten bij de DSB.  dit speelde zich af in 05-2002.      nu wij weten dat die manier van verkoop verboden is, en willen wij dit bedrag terug en zelf een goedkopere verzekering afsluiten.        onze klacht is afgewezen, en wel met reden"onze adviseurs weten dat dat niet mag, dus hebben ze het ook niet gedaan" klacht afgewezen.


wij leggen onze klacht weer bij hun neer,en nu willen wij gewoon ter onze informatie weten bij wie ook op dergelijke manier een verzekering door de DSB bank is afgesloten.   als er meer mensen zijn bij wie dit van toepasing is dan kunnen wij de DSB bank misschien uit hun droom helpen.


alvast bedankt        afiena 

1615 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jo
door jongkind_1 - Oct 28, 2004 om 13:07
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo,


Ik ben met hetzelfde bezig. De lening is opgezegd en ik krijg een deel van de premie niet eens terug!! Heb er een advocaat opgezet via mijn rechtsbijstandverzekering. Zie ook bij Lenen en overlijdensrisicoverzekering. Zal daar ook laten weten wat de resultaten zijn. Brief advocaat aan DSB verstuurd per 26-10-2004

ho
door houtman1 - Jan 4, 2005 om 20:56
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

hallo ook wij hebben problemen ons geld  terug te krijgen een overlijdens risico van ruim 6200 euro en een  wao verzekering van 800  er zij inmiddels twee brieven verstuurd door onze hypotheker maar men geeft niet toe  de lening hebben wij afgesloten in 2002 en terug betaald in 2003  daar komt nog bij dat mocht je onverhoeds in de wao komen moet dit  zeker niet met rug of  klachten van ovesannenheid dan vis je helemaal naast het net  ook ons is niet verteld dat je je geld niet terug krijgt bij terug betaling  het zij ronduitgezegd een stel grote  boeven  ik vind dat hier de overheid maar eens beter naar moet gaan kijken  de mooi tv reclames  van  postbank - frisia  becam  allemaal dsb bank  mensen wees gewaarschuwd voor deze praktijken want een lening van 20.000 word  27000

gu
door gunnar01 - Jan 4, 2005 om 21:15
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

bedankt houtman voor de reactie.


ik heb nog een vraag en een antwoord, de vraag is, is de verzekering ook bij u als een verplichte verzekering bij de geldverstrekker, aangeboden!?( vriendelijk verplicht).


het antwoord op uw overlijdens risico verzekering is dat naar het schijnt deze verzekering niet wordt afgesloten op het geldbedrag, maar op de persoon, en dus niet kan worden  beeindigd.


 dit is informatie die ik ook zelf net heb gekregen, ik heb dit nog niet verder kunnen uitzoeken.


mij gaat het erom dat de verzekering terug betaald moet worden, omdat hij doormiddel van koppelverkoop is afgesloten, wat ook in 2002 al wettelijk verboden was, maar publiekelijk niet erg bekend.


ik weet niet of dat bij u ook aan de orde is, anders is dat voor u misschien ook reden om de verzekering aan te vechten.


ik hoop nog weer wat van u te horen


alvast bedankt    afiena


 

ho
door houtman1 - Feb 17, 2005 om 09:47
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

hallo ik zou je even op de hoogte houden betreffende dsb bank  ik heb tee verzoeken gedaan om resitutie de eerst wsa af gewzen  weer geprobeerd met de mededeling dat het hier om koppelverkoop gaat en wij het onder geen beding pikken  dat de verzekeringe blijven lopen  ik heb ze drie weken de tijd gegeven het teveel betalde terug te storten maandag gebelld waarom wij niets hoorden van cardiff  kreeg ik te horen dat het in behandeling was bij de dsb bank  aans dinsdag komt er iemand van hen bij ons thuis  we hebben goede hoop  en ik denk dat de aanhouder wint  dus gewoomn doorgaan en blijven schrijfen  gr houman 1

di
door diana40 - Mar 17, 2005 om 00:26
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

hoi


ook wij hebben zo'n koppelverzekering aangesmeerd gekregen dit was verplicht volgens de adviseur, overlijdensrisico en arbeidsongeschikt heid samen goed voor een bedrag van 6300 euro


als het mogelijk is dit terug te krijgen hoor ik dit graag


groet diana

ha
door harmankardon - Mar 18, 2005 om 16:07
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit heb ik meegemaakt. Iemand van DSB Bank is bij mij geweest. Maar 3 weken later kreeg een brief met de mededeling dat ik geen aanspraak kon maken op premierestitutie (terwijl de lening eerder opgelost is). Dus ik zit nog steeds met dit probleem

ha
door harmankardon - Mar 18, 2005 om 16:10
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Hoe is het afgelopen? Heeft u de zaak gewonnen? Want ik heb ook hetzelfde probleem als u.


M.vr.gr.

ha
door harmankardon - Jun 12, 2005 om 01:02
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe is het met deze zaak afgelopen? Heeft u het geld terug gekregen?


M.vr.gr.,


Harman

re
door renald_1 - Dec 3, 2007 om 21:42
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Helaas zit ik ook met zo'n constructie van DSB Bank in de maag.


Kennelijk kunnen ze er onderuit door te stellen "we weten dat het niet mag en daarom doen we het niet". Er zit toch een gat in de regelgeving waar misbruik van gemaakt wordt als men er met een dergelijk drogargument vanaf komt.


Toen ik het ontdekte was er 14 dagen verstreken en kom er dan niet meer zonder hoge "vergoeding" van af.


 


Merkwaardig ook dat je een vergoeding moet betalen om van een onbehoorlijke constructie af te komen.


 


Renald

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

ha
halicaphi - Oct 6, 2024 om 11:13
Vakantie & reizen

Refund mails alitalia???

Nu, na meer als twee jaar na het faillissement van Alitalia krijg ik een reactie van Alitalia mbt een refund voor twee geannuleerde tickets.
Men vraagt hiervoor een copie van mijn ID en mijn bankgegevens.
ik vertrouw dit niet helemaal.
Zijn er meer mensen die een mail hebben gehad of ervaring hiermee hebben? Lees meer