ro
door ronsas Aug 11, 2010 om 11:42
Garantie & verzekeringen

Verzekerd in het buitenland?

Met een All-risk ben ik met de auto van een ander dus ook verzekerd. Maar wanneer ik in het buitenland de auto van een kennis leen, geldt het dan ook??

382 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

genius
door genius - Aug 11, 2010 om 13:12
886 Antwoorden / 4 Vragen
0

Beste ronsas,

Deze info kunt U rechtstreeks verkrijgen bij de verzekeringsmaatschappij waar de auto is verzekerd. Mijnsinsziens maakt dit geen verschil! De auto is verzekerd ongeacht het feit of er in het buitenland mee gereden (gaat) worden.

Voorbeeld: U gaat met die ander op vakantie naar het buitenland (ver weg Oostenrijk ofzo). Dit zou inhouden dat U elkaar niet af kunt wisselen omdat de auto dan niet verzekerd zou zijn? Niet dus! Auto is ten alle tijde verzekerd, óók in het buitenland.

Succes!

G.

vladja
door vladja - Aug 11, 2010 om 13:56
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Met een All-risk ben ik met de auto van een ander dus ook verzekerd.

Als die verzekering bij de auto hoort, die jij bestuurt op dat moment, dan geldt die dekking ook op dat moment. Eigen risico en verval no-claim komt voor rekening van de eigenaar (bij een schuldschade). De afrekening daarvan zal je onderling moeten regelen.

Vladja

vladja
door vladja - Aug 11, 2010 om 13:59
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Loopt de casco-dekking bij een buitenlandse maatschappij, omdat de auto een buitenlands kenteken heeft, dan kunnen er beperkingen gelden als de auto wordt uitgeleend. Dat kan per land en maatschappij verschillen.

Vladja

sy
door sylli - Aug 11, 2010 om 16:46
250 Antwoorden / 40 Vragen
0

Met een All-risk ben ik met de auto van een ander dus ook verzekerd.

Hoe komt u daar nou bij???
U bent niet All-risks verzekerd; uw auto is All-risks verzekerd, dat zijn 2 verschillende dingen.

Het is dus niet zo dat wanneer uw eigen auto All-Risks verzekerd is en u leent de 15-jaar oude auto van een vriend, deze 15-jaar oude auto opeens All-Risks verzekerd is.
Andersom wanneer uw eigen auto All-Risks verzekerd is en u leent uw auto uit aan een vriend, uw auto wel gewoon nog All-Risks verzekerd is.

Wanneer u een auto van een kennis in het buitenland leent, geldt dus de dekking waarvoor die auto verzekerd is en niet uw eigen autoverzekering.

Of heb ik nou de hele vraagstelling van TS verkeerd begrepen? :-)

lambertbecks
door lambertbecks - Aug 13, 2010 om 14:11
24 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=sylli schreef op woensdag 11 aug 2010, 16:46]Met een All-risk ben ik met de auto van een ander dus ook verzekerd.

Hoe komt u daar nou bij???

Of heb ik nou de hele vraagstelling van TS verkeerd begrepen? :-)

Eerlijk gezegd heb ik de vraag ook op deze manier begrepen. Niet jij, maar je auto is verzekerd...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer