maandmei
door maandmei Nov 19, 2004 om 18:14
Garantie & verzekeringen

Ziektekostenverzekering

Vraag: Je bent nu  particulier verzekerd maar kan (moet)in het ziekenfonds i.v.m. tijdelijke verlaging van je inkomen. Moet de particuliere verzekering je later terugnemen onder dezelfde condities, als je weer boven de ziekenfondsgrens zit. Het gaat om mijn dochter, zij is reumapatient en gebruikt veel medicijnen, zij heeft geen goede vooruitzichten. Zij is bang dat de particuliere ziektekostenverzekering haar een veel hogere premie wil laten betalen. Toen zij n.l. de verzekering bij hen afsloot was zij nog niet ziek. De verlaging van haar inkomen is van korte duur, dus moet zij snel weer uit het ziekenfonds.


Ria


 


 


 


 


 


 

412 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

re
door relaxmocro - Nov 20, 2004 om 16:26
2 Antwoorden / 3 Vragen
0

Indien het recht op ziekenfonds maar tijdelijk is kan men bij enkele zorgverzekeraars een zogenaamde sluimerverzekering afsluiten. Hierdoor kan men altijd terugkeren in de particuliere verzekering onder de oude voorwaarden. Dus als ik u was en het is maar voor een korte periode zou ik de sluimerverzekering afsluiten

as
door ascbreur - Dec 3, 2004 om 23:08
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er is voor zorgverzekeraars een acceptatieplicht voor mensen die uit het ziekenfonds moeten vasnwege een te hoog inkomen! Zij mogen u echter accepteren op basis van een Standaardoakketpolis. Duur en een beperkte dekking.


De wetgever heeft zoiets onzinnigs ok bedacht voor zelfstandigen met weinig (of wisselend) inkomen. Voortsdurend gezeur rond het veranderen van particulier naar fonds.


Vanaf 01-01-2006 wordt dat met de basisverzekering beslist anders!


Nico Breur

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer