ho
door horlogepiet Nov 4, 2003 om 13:08
Geldzaken & recht

Buitenlandsverkeer

Ik ben bij de amro en heb geld naar duitsland overgemaakt ik had geen eban of bic nummer bij afrekening moest ik 13 euro betalen maar de man waar ik het geld naar toe stuurde ook 12,50 bij navraag wist me niemand te vertellen het hoe en waarom.
Wel zou de baliemedewerkster informeren of dat bedrag wel in orde is.
Voorheen kostte een betaling naar buitenland 7 euro wat op zich ook hoog is maar als je het bic en eban nummer niet weet word je zo gestaft.
Plus ook nog eens de man in duitsland en als je informeerd naar die nummers weet bijna niemand wat of waar ze die nummers vandaan moeten halen.
Bij voorbaat dank van P Braken
El.Gruytersstraat 22a
6216 en Maastricht

777 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

an
door annika_1 - Apr 16, 2004 om 11:53
29 Antwoorden / 11 Vragen
0

Per 1 juli 2003 zou betalingsverkeer binnen de E.G. kostenloos moeten zijn. Dit is lang niet altijd zo, wel weet ik dat er tussen de banken onderling veel verschil zit, de ene wel de ander niet. Via internetbankieren is het bij de Rabobank gratis.

richie
door richie - Apr 16, 2004 om 11:53
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook bij ABN AMRO is het gratis mits je de betalingsopdracht volledig ingevuld aan levert. Endus zonder iban of bic krijg je te maken met opzoek kosten (arbeidsloon). Het is dus van belang aan de begunstigde zijn Int. bank account number (iban) en zijn Bic (ook wel bank of swift code) te vragen, zo voorkom je dat je provisie moet betalen voor je buitenlandse overboeking onder de 12.500 euro. Bij abnamro staat trouwens je iban en bic op je rekeningafschrift en kan je hem ook zelf opvragen via internet http://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/internationaal_betalen/. En nog een tip, geef je opdracht via internetbankieren, dit is altijd goedkoper dan via papieren opdrachten indien je toch niet alle gegevens van de begunstigde hebt. succes

penningkruid
door penningkruid - Sep 26, 2005 om 17:07
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

betalingen zijn kostenloos naar het buitenland ,maar dan moet je wel Iban?Bic codes gebruiken. Vrag deze altijd op als ze niet op de faktur staan. je ziet het scheelt veel geld.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rodney2023 - Sep 25, 2024 om 13:15
Geldzaken & recht

Hoe voorkom je dat achmea jou verdacht maakt als je een klacht hebt over je externe advocaat?

Wij hebben iemand gekregen die ons soort zaken nooit gedaan heeft. Ook niet afgestudeerd in de juiste richting. Hoe los je zoiets nou op met achmea? Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

mahadma
mahadma - Sep 23, 2024 om 10:57
Computers & telefonie

Vara-kassa op android werkt niet

Vraag en beantwoord op mobiel (android) werkt niet op 2 verschillende telefoons. Na 3 vragen te kunnen zien werkt "Toon meer actuele vragen" niet,Na toon meer en je wil inloggen kom je in het scherm (Zie je geen inlogschermpje verschijnen ? Klik dan op de knop hier onder) Witte letters op rode achtergrond Inloggen of registrene, Dit werkt ook niet. Lees meer