ri
door rietman Feb 27, 2007 om 18:15
Geldzaken & recht

Eindafrekening van verhuurder

Mag een verhuurder de huurtoeslag vasthouden en gebruiken voor een eindafrekening te verrekenen van eventuele kosten van de oude huurwoning,en wenst het geld niet te storten op naam van de huurder van de nieuwe woning(In dit geval een zorgwoning)


Gaarne reactie


rietman@hetnet/nl

671 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

astoria
door astoria - Feb 27, 2007 om 18:51
362 Antwoorden / 55 Vragen
0

Geachte Hr/Mevr. Rietman,De huurtoeslag  hebt u als het goed is met een zekere regelmaat automatisch ontvangen van de fiscus .Anders is het met een bedrag wat u betaald zou kunnen hebben bij aangaan van de huurovereenkomst. Indien u de woning (op verzoek) van de verhuurder niet naar behoren achterlaat ,kan er een verrekening plaatsvinden mocht dit voorschot bedrag ontoereikend zijn volgt er nog een afrekening van de door de verhuurder gemaakte kosten b

ro
door ronny530 - Feb 27, 2007 om 18:55
2886 Antwoorden / 41 Vragen
0

Kunt u de vraag wat nader toelichten want mij is het niet helemaal duidelijk. Toeslag is persoonsgebonden dat doet de belastingdienst en bij einde huurcontract heeft verhuurder geen recht op die toeslag. Veelal werdt door huurder een borg gestort zodat de woning bij verlating de borg eventueel gebruikt kon worden door de verhuurder om reparatie`s te doen.


Ronny.

ri
door rietman - Feb 27, 2007 om 22:50
4 Antwoorden / 3 Vragen
0

de afspraak  met de opzichter was ,dat de verhuurder een rekening zou sturen voor de kosten die verhuurder had gedaan maar wij hebben geen rekening ontvangen, maar de verhuurder heeft we de huurtoeslag behouden terwijl wij geen nieuwe woning van de huurder huurdenDus de huurtoeslag had volgens mij door de verhuurder teruggestort moeten worden naar de belasting maar volgens nij geen kosten van de oude woning  mogen afhalen???

heremietkreeft
door heremietkreeft - Feb 28, 2007 om 15:51
16957 Antwoorden / 202 Vragen
0

rietman@ de toeslag is petrsoonsgebonden als al gesteld. Waarschijnlijk heeft u bij de aanvraag gemeld dat de toeslag uitbetaald dient te worden aan de verhuurder en niet aan u. Niet meer doen dus. De verhuurder mag niet verrekekene als er nog kosten zouden zijn. Maar indien er bij de overdracht van de sleutel gebreken zijn vastgesteld die herstelling vragen zou u daarvoor toch een rekening krijgen. Is dat echter niet aan de orde, dan kan het helemaal niet en dient de verhuurder het aan u toemende bedrag aan u te betalen. Zo niet dan is sprake van verduistering.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer