cs
door csi Jun 12, 2006 om 21:23
Geldzaken & recht

Exploot kosten

zou iemand mij kunnen vertellen wat er de reden van is dat de ene deurwaarder middels een brief incasseert met de daarbij horende  incasso kosten en de ander middels een huisbezoek met de daarbij horende incasso kosten plus kosten exploot en kan dit zomaar.

6020 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jun 12, 2006 om 21:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

dat kan simpel:


eerst sturen de meeste deurwaarders een brief om u nog éénmaal in staat te stellen om te betalen vóór er naar de rechter gestapt wordt. daarbij worden alleen incassokosten in rekening gebracht.


doet u dat niet, dan gaat men naar de rechter, en doet daarvan persoonlijk aan uw adres exploot afgeven, met daarbij dus gerechtelijke kosten, kosten exploot, etc etc.


het betekent in feite dat de gerechtelijke procedure nu tegen u gestart is, waar de ander dat (nog) niet heeft gedaan.


ik wens u veel sterkter bij de rechter.


Groetend,


Richard Faas

ve
door verwijderd - Jun 13, 2006 om 08:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

dat is het hem nou juist,ze hebben mij niet in de gelegenheid gesteld om te betalen er stond gelijk iemand voor de deur en dat voor een bedrag van € 26,- dat nu is geworden € 162,-,kan dit zomaar en moeten zij mij niet in de gelegenheid stellen om te betalen.

ve
door verwijderd - Jun 13, 2006 om 09:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

jahaa, vervelend voor u, maar als u al door de schuldeiser zelf op correcte wijze bent gemaand, is het aan de schuldeiser om te bepalen welke opdracht zij aan de deurwaarder meegeeft.


het hangt ook af van wie de schuldeiser is...


dus ehm, welke deurwaarder eist wat voor wie in welke vorm?


Richard Faas

ve
door verwijderd - Jun 13, 2006 om 14:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Aanvullend op Richard: als een deurwaarder met een brief komt via de post of aan de deur, dan moeten daar normaliter facturen en betalingsherinneringen aan vooraf zijn gegaan en heeft u daar niet op gereageerd. Uiteraard worden dan de deurwaarderskosten in rekening gebracht.


Heeft u geen facturen gehad, is eer geen sprake van een terechte vordering etc. dan behoeft u zich in het geheel niets van de deurwaarder aan te trekken. Indien dat het geval is, meld dat dan want dan komen er andere adviezen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer