pa
door pasje Jul 15, 2005 om 10:16
Geldzaken & recht

Freelance inkomsten en belasting

Ik werk sinds kort bij een vriend van me op basis van provisie die we hebben afgesproken (ik verdien XX% van wat er totaal wordt verdient). Dit kost me ongeveer 6 uur per week aan tijd en is het ongeveer 40km afstand.


Verder werk ik ook full-time in loondienst bij mijn werkgever waar ik natuurlijk ook normaal mijn loon van ontvang.


Mijn vraag is hoe ik de extra inkomsten op provisiebasis zo gunstig mogelijk kan omzetten naar een nettobedrag, hoe betaal ik dus zo weinig mogelijk (of geen) belasting?? en wat moet ik daarvoor doen??

404 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 15, 2005 om 10:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tja, iedereen wil netto zo veel mogelijk overhouden. Maar hier zit weinig muziek in. Het komt allemaal gewoon bij je inkomen en de betaalt er de volle mep belasting over.  Groet, M@rtin

ve
door verwijderd - Jul 15, 2005 om 12:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je een manier gevonden hebt om zo weinig mogelijk (liefst geen) belasting te betalen, zou je dan zo vriendelijk willen zijn die methode hier te posten. Bij voorbaat dank. E.

ve
door verwijderd - Jul 15, 2005 om 13:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het enige wat ik tot dusver heb kunnen vinden is dat het valt onder "inkomsten uit overige werkzaamheden". Dat wordt na aftrek van enkele kosten belast tegen het tarief waar je invalt, helaas!


Maar als ik iets vind zal ik het zeker hier plaatsen.

ve
door verwijderd - Jul 19, 2005 om 12:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb ook even hierna gekeken en kom tot de conclusie dat het niet mogelijk is om zo gunstig mogelijk nettobedrag te krijgen. Het is zo dat de provisie die je uit dit extra werken krijgt wordt berekend als inkomsten uit andere werkzaamheden. Dit extra inkomen wordt voor de belasting bezwaard in de belastingbox waar je dan in zit.


Dus sorry...maar mocht je nog wat weten dan wil ik het graag horen.


Harwin

ve
door verwijderd - Aug 13, 2005 om 18:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wel of geen arbeidsovereenkomst met je vriend?


Ja dan wordt het volledig bij je inkomen opgeteld.


Neen dan is het freelance inkomsten en valt in de groep overige inkomsten op je aangifte. Dan kan je er de reiskosten van aftrekken die je maakt om het werk te doen. Eventueel telefoonkosten om het werk binnen te halen. etc. etc. Maar wat de aftrekmogelijkheden zijn staat heel goed op de site bij de belastingen en hebben ze ook folders van.


Wat dan overblijft wordt weer bij je inkomen opgeteld. reken altijd wel dat er belasting over betaald moet worden.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rob van Damme
Rob van Damme - Sep 22, 2024 om 23:14
Auto & vervoer

Dealhunter Lidl aanklagen

Ik heb een elektrische fiets besteld bij Dealhunter Lidl maar hij is niet geleverd en ik heb er voor betaald een bedrag van €99,95 en ik heb van hun de bevestiging gekregen dat hij betaald is maar geen leveringsdatum gekregen wanneer hij zou geleverd worden en ik wacht er nog steeds op en de Lidl benaderd maar die konden mij niet helpen en ze konden de bestelling niet achterhalen. Mijn vraag is ... Lees meer

ru
rugen - Sep 23, 2024 om 08:32
Garantie & verzekeringen
ru
rugen - Sep 23, 2024 om 08:30
Garantie & verzekeringen

Hoe heet het hoofd van de afdeling klachten bij Achmea?

De afdeling klantenservice beweert dat niet te weten. Belverzoeken worden daarom niet aangenomen. Wie kan ons helpen? Lees meer