ta
door tasked Nov 22, 2004 om 09:39
Geldzaken & recht

Garantie op isolatieglas ?

Mijn moeder heeft in 1992 een appartement gekocht. Dit appartement is in 1997 nieuw gebouwd. Enige tijd geleden zagen wij dat een ronde isolatieruit (diameter ± 1 meter) lekkage vertoonde.


Omdat volgens mij op isolatieglas 10 jaar garantie zit hebben wij de VVE verzocht deze ruit te vervangen. Echter volgens de VVE is de GIW garantietermijn 3 jaar en kan men geen verhaal halen bji de aannemer. Echter het gaat ons niet om GIW garantie maar om garantie op isolatieglas (10 jaar??). Wij hebben ook met glasleveranciers gebeld echter de antwoorden waren erg verschillend. Eén glasleverancier melde ons dat de 10 jaar garantie wel gebruikelijk is voor isolatieglas echter niet voor ronde ruiten.


Kunt u aangegevn wat onze rechten zijn ?


 


 


 

737 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

an
door annika_1 - Nov 22, 2004 om 16:49
29 Antwoorden / 11 Vragen
0

Hallo,


Als je naar de pagina Kassa op TV en naar de uitzending maart 2004 zie je een heel artikel over garantie o.a. GIW en de leveranciers op isolatiglas.


Helaas geeft het goed lezen van dit artikel weinig hoop op een oplossing.


heel veel succes


Annika

ri
door rikkert - Nov 22, 2004 om 17:13
4 Antwoorden / 3 Vragen
0

Op isolatieglas zit in principe 10 jaar garantie, alleen op het glas! Dus het arbeidsloon van het plaatsen en vervangen dient vaak gewoon betaald te worden, dit kan de glaszetter niet verhalen. Voor speciale glasformaten gelden andere regels. dus rechten heb je weinig want het plaatsen is het duurst.

m4
door m4091m - Nov 23, 2004 om 09:36
1 Antwoorden / 0 Vragen
0
Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer