nd
door ndk90 Feb 11, 2013 om 17:36
Geldzaken & recht

Hoge gasrekening door defecte thermostaat

Toen ik de jaarafrekening kreeg van gas en licht zag ik tot mijn grote verbazing dat ik 920 Euro moest bijbetalen.

Ik ben ten eerste 40 uur per week aan het werk en ik ben alleen. Op de jaarafrekening stond dat ik 1725m3 gas heb gebruikt.

Ik ben toen mijn meterstanden bij gaan houden en zag dat ik wel erg veel verbruikte terwijl ik van half 9 Tot 6 uur weg ben.

Ik heb toen de service monteur laten kijken naar mn cv. Die was goed. Toen zei hij dat het ook wel eens aan mijn thermostaat kon liggen. Want de thermostaat stond op 19 graden maar het was al 21 graden in huis terwijl de kachel Nog steeds gloeide. Zo gezegt zo gedaan en nieuwe erop gedaan en tot mijn verbazing sloeg de kachel uit . De service monteur zei dat mijn thermostaat geen seintje meest gaf naar de cv als de temperatuur al bereikt was dus dat hij bleef branden.

Als ik aan het werk ga en Ik zet die kachel op 15 graden heb ik er dus geen idee van dat die kachel blijft branden.

Ik naar essent gebeld die zegt op hun beurt ; ja maar mevrouw dat gas is verbruikt en wij gaan alleen maar over de betaling van de rekening. Maar ze vonden het wel heel vreemd dat ik opeens vanaf oktober tot aan januari hetzelfde heb verbruikt als in de 7 maanden ervoor. Dus waarschijnlijk was mijn thermostaat in oktober al stuk gegaan. Ik moest volgens hun verhaal gaan halen bij de woningbouw want die is verantwoordelijk voor de thermostaat. Maar ik moest er rekening meer houden dat ik er niets meer gedaan zou kunnen krijgen want het was Nog nooit voorgekomen dat een huurder het wint van de woningbouw.

Ik heb werkelijk het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Ik ga ook nog een brief schrijven naar de woningbouw wantl niet geschoten is altijd mis zeggen ze.

Maar ik heb geen flauw idee of ik er wat meer bereik. Ik kan niet zien wanneer een thermostaat stuk is. Wie is hier eindverantwoordelijke voor en kan ik hier iets tegen beginnen?

1497 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

diumenge
door diumenge - Feb 11, 2013 om 17:39
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

Dubbelpost. Klik **HIER**

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rob van Damme
Rob van Damme - Sep 22, 2024 om 23:14
Auto & vervoer

Dealhunter Lidl aanklagen

Ik heb een elektrische fiets besteld bij Dealhunter Lidl maar hij is niet geleverd en ik heb er voor betaald een bedrag van €99,95 en ik heb van hun de bevestiging gekregen dat hij betaald is maar geen leveringsdatum gekregen wanneer hij zou geleverd worden en ik wacht er nog steeds op en de Lidl benaderd maar die konden mij niet helpen en ze konden de bestelling niet achterhalen. Mijn vraag is ... Lees meer

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer