Vl
door Vletter Mar 3, 2022 om 16:23
Geldzaken & recht

Invorderen rijbewijs

Experts, korte vraag, rijbewijs (bromfiets) is ingevorderd nav een te hoog ugl gehalte, helemaal terecht, daar gaat het ook niet over. Nooit eerder iets met alcohol en politie van doen gehad en na het opsturen van het rijbewijs hebben we een brief gehad dat het rijbewijs 4 maanden is ingevorderd, een teruggave gevraagd maar dat is afgewezen, besloten om de 4 maanden maar uit te zitten. De 4 maanden zitten erop en wij hebben nog niets gehoord. Wat zijn de procedures indeze? Moeten wij zelf iets doen, komt dat ding per post, we hebben niets gehoord over een terechtzitting en de maximale inname tijd is sinds afgelopen maandag voorbij.
Wie kan me wijzer maken?
Alvast bedankt

5036 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 3, 2022 om 16:27
16873 Antwoorden / 202 Vragen
3

Dat is m.i een kwestie van doen van navraag bij het O.M. resp politie.

sjjoppy
door sjjoppy - Mar 3, 2022 om 17:20
7198 Antwoorden / 3 Vragen
3

Uit de link:

Soms bepaalt de rechter of het OM dat u tijdelijk niet mag rijden. Bijvoorbeeld omdat u met drank of drugs op achter het stuur zat. Of omdat u veel te hard reed. U krijgt dan een rijontzegging. Een rijontzegging kan een paar dagen duren, maar ook een paar weken en soms zelfs maanden. De rijontzegging staat los van de beslissing van het CBR.

https://www.cbr.nl/nl/onveilig-rijgedrag/nl/mijn-rijbewijs-is-ingevorderd-wat-nu/hoe-en-wanneer-krijg-ik-mijn-rijbewijs-terug.htm

Nog wat info:

https://www.juridischloket.nl/politie-en-justitie/verkeersovertredingen/rijbewijs-ingevorderd/


panter22
door panter22 - Mar 3, 2022 om 17:24
6599 Antwoorden / Vragen
2

Je vraag staat in de inderstaande link:
Als uw rijbewijs is ingevorderd omdat u wordt verdacht van het 
rijden onder invloed, dan moet de zaak binnen zes maanden na de dag van invordering op zitting gepland zijn.
https://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/handhaving/rijbewijs/inhouding-rijbewijs

me
door mein33 - Mar 3, 2022 om 17:36
5658 Antwoorden / 28 Vragen
1

Met uw  DigiD inloggen op de site van het CBR, daar zou u het moeten kunnen zien.

sw
door swat1500 - Mar 3, 2022 om 18:08
3792 Antwoorden / 0 Vragen
2

Uw rijbewijs wordt na invordering in de meeste gevallen bewaard bij het cvom te Utrecht. Na afloop van de termijn wordt uw rijbewijs, als er tussentijds geen rechtszaak is geweest waarbij de termijn is verlengd, per aangetekende post teruggestuurd.
Afhankelijk van eerder alcoholgebruik zou het echter kunnen dat het CBR uw rijbewijs ongeldig heeft verklaard. Het rijbewijs wordt dan afgedragen aan het CBR en krijgt u het niet meer terug.

Het ongeldig verklaren gebeurd ook als u een verplichte CBR cursus niet hebt gevolgd.

Vl
door Vletter Mar 3, 2022 om 23:40
0 Antwoorden / 1 Vragen

Dank voor u antwoord, het cbr is niet aan de orde gelukkig, nooit eerder gebeurd dus ook geen eerdere veroordelingen gelukkig. We hebben helemaal niets meer gehoord  wat ik begrijp uit de informatie zit hier wel een schikkingsvoorstel aan vast, als er geen rechtzaak is geweest, kan het dan zo zijn dat je het rijbewijs per post terugkrijgt met een schikkingsvoorstel, of komt dat voorstel eerst die betaal je en dan komt hij terug?

ro
door ronny530 - Mar 4, 2022 om 08:30
2787 Antwoorden / 41 Vragen
0

In de brief staat wat u kunt verwachten en waar het rijbewijs na afloop van ontzegging naar toe gezonden wordt. De officier van justitie kan besloten hebben de zaak met vier maanden rijontzegging af te doen en dat lijkt mij het geval want anders had er gestaan dat het rijbewijs tot aan de zitting ingevorderd zal blijven en de rechter beslist over teruggave met daarbij vaak een zittingsdatum. Het kan zijn dat het rijbewijs naar uw gemeente is verzonden en u het daar af kan halen.

ge
door geeta21 - Mar 4, 2022 om 18:12
69 Antwoorden / 30 Vragen
0

CBR bellen

ro
door ronny530 Mar 5, 2022 om 09:55
2787 Antwoorden / 41 Vragen

Bij het CBR ligt het rijbewijs niet want het CBR staat los van een door justitie opgelegde rijontzegging. In dit geval is er vanuit de politie ook geen melding naar het CBR gedaan want als dat zo was had het CBR al contact met vraagsteller opgenomen om aan een cursus o.i.d. deel te nemen. Daarbij verstrekt het CBR rijbevoegdheid vergunningen en geen rijbewijzen dat doet de gemeente.

Sp
door Spiem112 - Mar 13, 2022 om 00:38
12 Antwoorden / 2 Vragen
0

In mijn geval werd het rijbewijs teruggestuurd naar het betreffende politiebureau. Politie belde om te zeggen dat het afgehaald kon worden bij de balie. 

Er kan dus wel wat verwerkingstijd tussen zitten, maar als je het zeker wilt weten zou ik even rechtstreeks contact opnemen met het OM, als het goed is bevat de brief met beslissing inhouding rijbewijs een referentienummer.

Op basis van bovenstaand lijkt er overigens sprake te zijn van een strafbeschikking; er zal dan geen gerechtelijke zitting meer plaatsvinden. 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jan Dokter
Jan Dokter - May 6, 2024 om 13:39
Winkels & webshops

Waarom zit er altijd een embleempje muurvast genaaid in een nieuw overhemd of s

Altijd zit er een embleempje in de kraag van een nieuw overhemd o.i.d. genaaid. En wel zodanig dat het praktisch niet is te verwijderen zonder het nieuwe hemd te beschadigen.
Het veroorzaakt altijd irritatie aan je huid en veel van mijn bekenden klagen er ook over.

WEG MET DAT ZINLOZE DING!!! Lees meer

mooimeisje_25395
mooimeisje_25395 - May 6, 2024 om 15:03
Winkels & webshops

2 stoelen niet goed winkel doet niets wat kan ik nog doen

6 stoelen gekocht bij 2 is de vulling gezakt zouden omgeruild worden maar wordt niet gedaan 
na veel gepraat konden we 6 nieuwe uitzoeken alles op papier gezet 
nu blijkt dat dat ook niet gedaan wordt 
wat kunnen we doen reageren doen ze niet aangetekende brief gedaan 
maar geen antwoord Lees meer

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer