gh
door ghv Nov 5, 2003 om 13:56
Geldzaken & recht

Leerplicht

Deze vraag komt van een jongen die 17 jaar oud is.......in hoeverre ben je verplicht om naar school te gaan en waar ligt eigenlijks de leeftijdgrens.....wegens omstandigheden bij deze jongen thuis kan hij zijn buskosten niet meer betalen en voelt zich genoodzaakt om van school af te gaan.......hij is studerend voor kok.......en ik vindt het heel jammer dat hij ermee moet stoppen omdat zijn ouders niet meer kunnen betalen voor de reiskosten....kan hij via de IB-groep of via andere instantie's ook een regeling treffen voor extra kosten.....

801 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

an
door annika_1 - Apr 16, 2004 om 11:53
29 Antwoorden / 11 Vragen
0

Als deze jongen graag zijn opleiding wil afmaken moet hij onmiddelijk contact opnemen met de Gemeente waarin hij woont.Reiskosten kunnen in bepaalde omstandigheden vergoed worden.De Soc. dnst heeft ook een regeling die onder extra soc.voorzieningen minima valt.Tevens heeft de afd. onderwijs ook een regeling voor reiskosten.

jc
door jcalberti - Apr 16, 2004 om 11:53
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

kijk eens op ib-groep.nl. Waarschijnlijk heeft die jongen recht op studiekostenbijdrage/reiskostenvergoeding. Afhankelijk van het inkomen van de ouders.

je
door jemmy - Apr 16, 2004 om 11:53
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zoals Annika al vertelde kan er contact op worden genomen met de gemeente waar in hij ingeschreven staat bij Bevolking.
Echter is het wel zo dat zijn ouders die dienen te doen. Zij zijn immers nog wettelijk en financieel verantwoordelijk voor hem.

webzapper
door webzapper - Apr 16, 2004 om 11:53
207 Antwoorden / 4 Vragen
0

Zoals al meer hebben gezegd is de gemeentelijke sociale dienst de eerstaangewezen instantie. Maar die werken vaak heel langzaam en ik betwijfel of er zoveel tijd is. Een extra mogelijkheid zijn de Bureaus voor Jeugdzorg of de Stichting Jeugd & Gezin, AJO, enz. enz. Elke gemeente heeft zo eigen instellingen. Veelal kun je daar een schat aan informatie krijgen over je rechten. Het is even zoeken maar het is het waard. Tenslotte wil ik wijzen op het AKJ , Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg. Informatie is te vinden op www.akj.nl. Zij hebben in de meeste iets grotere steden een spreekuur voor jongeren. De telefoonnummers staan op hun site.

bl
door blauw - Apr 16, 2004 om 11:53
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een persoon is trouwens leerplichtig tot zijn 16e. Voor een financiele tegemoetkoming in de onkosten zijn er inderdaad verschillende instanties binnen elke gemeente die daarin zouden kunnen voorzien. Dit is echter niet de IB-groep, aangezien die pas in het spel komen nadat iemand 18 geworden is.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:04
Huishouden & energie

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes

Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer