limbo1
door limbo1 May 15, 2009 om 21:05
Geldzaken & recht

Lening afsluiten met een "nul-uren contract"

Bij mijn zoektocht naar een bank die mij en mijn vriendin een krediet wil verstrekken lopen we steeds tegen hetzelfde probleem aan; Het 0-uren contract van mijn vriendin wordt niet bij het inkomen meegerekend. Hierdoor ligt ons gezamelijk inkomen te laag voor het gewenste krediet.


Het inkomen van mijn vriendin is vrij stabiel doordat ze maandelijks(zo goed als) evenveel werkt. De werkgever is wel bereid om een verklaring te tekenen dat het contract verlengd wordt aan het einde van de contractperiode maar werkt de eerste 3 jaar altijd op basis van een 0-uren contract (ze werkt hier nu bijna een jaar). Ze is dan wel op zoek naar een andere baan maar daar hebben we nú niks aan.


Nu is de vraag: Wie kent een bank die het inkomen van mijn vriendin wél wil meenemen in de berekeningen.


Ik hoop dat de "goed bedoelde adviezen" over kredieten en contracten me bespaard blijven en iemand me kan helpen met het antwoord op mijn vraag.


 


Alvast bedankt!

12709 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 15, 2009 om 21:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Klinkt niet erg bemoedigend..... Toch bedankt voor je reactie!

ve
door verwijderd - May 15, 2009 om 22:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag limbo1,


Heb je de DSB al geprobeerd?


ReadAC.

ve
door verwijderd - May 15, 2009 om 23:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als ik jouw vriendin was, zou ik even goegelen op "nul-uren contract" en de zinsnede ‘het
vermoeden van het bestaan van een arbeidsovereenkomst
’ in de gaten houden. ;-)

ve
door verwijderd - May 18, 2009 om 20:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een o-uren contract geeft geen enkele bank enige zekerheid dat er maandelijks een gelijk bedrag binnenkomt. Het kan best zijn dat er ineens 3 maanden geen uren meer zijn en dus ook geen inkomsten. Een bank vinden die daar mee in zee wil gaan, is zoeken naar een speld in een hooiberg en is de banken ook niet meer toegestaan. Tegenover een lening, moet een vast inkomen staan (al dan niet met een contract voor bepaalde- of onbepaalde tijd)

ve
door verwijderd - May 18, 2009 om 20:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Yep. Met een nul-uren contract stellen ze zich wel ineens op als een "echte" bank.........

ve
door verwijderd - May 18, 2009 om 20:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Matusso,


Heb je gelijk in. Helaas zijn zulke dingen altijd theoretisch.


Je haalt je gelijk, je contract wordt (misschien) aangepast en aan het einde van het contract wordt je vriendelijk bedankt voor je bewezen diensten en kun je op zoek naar een andere baan.


Haar inkomen is niet slecht, het werk en collega's zijn leuk, het is dicht bij huis dus ze heeft het prima naar haar zin. Zonde om dit te laten lopen dus zochten we een andere oplossing dan het aanpassen van haar contract omdat bovenstaand scenario helaas vaak voorkomt.


Toch bedankt.

ve
door verwijderd - Jun 7, 2009 om 09:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waarom een krediet afsluiten als je een nul uren contract heb. Stel dat de werkgever plots geen werk meer heeft of het aantal uren daalt drastisch. Zie het in de praktijk helaas teveel dat dit gebeurd. En banken doen echt niet zomaar zo lastig om dit soort contracten. Gewoon geen geld uitgeven wat u niet heeft. Weet het is makkelijk gezegd maar toch is het zo.

ve
door verwijderd - Jun 7, 2009 om 16:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tering naar de nering zetten is (bijna) altijd de beste oplossing. De meeste zaken kunnen best wel een tijdje wachten, tot je gewoon het geld bij elkaar gespaard hebt. (gaat trouwens veel sneller als aflossen met rente)


Een voorbeeld is de gemeente waar je gezien de avatar woont... wilde ook meer dan ze konden behappen. Helaas zijn de inwoners nu het slachtoffer.


Maak een goede (beetje pessimistische) lange termijnplanning, daar heb je de rest van je leven plezier van.


Groeten, Harrie uit de Mosselstad hier

ve
door verwijderd - Jun 8, 2009 om 20:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt allemaal,


Het is opgelost!


Vast contract gekregen met x-aantal uren, beter inkomen, even door de zure appel heen bijten en proberen te sparen, waarschijnlijk hierdoor geen krediet meer nodig!


Eind goed, Al goed?


Voelt in ieder geval beter dan lenen............


 


Groeten

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer