wi
door wilmar_1 Feb 19, 2004 om 15:18
Geldzaken & recht

Loc loterij

ik heb de automatische incasso van de loc-club laten stilzetten nadat ze 1 keer bij mij een bedrag afgeschreven hebben.ik heb mijn bank opdracht gegeven om dat bedrag terug te laten storten, maar nu blijkt dat dit niet kan zegt de postbank, maar ik wil mijn geld graag terug . weet iemand een oplossing om dat bedrag toch terug te krijgen???

331 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gery
door gery - Apr 16, 2004 om 12:45
504 Antwoorden / 8 Vragen
0

Deze site staat er vol mee, maar ik zal je toch nog een keer de info geven.
Kijke op www.stichtingdeombudsman.nl Daar vindt je de nodige brieven voor het officieel opzeggen van de loterij en voor de bank om het geld terug te vorderen. Succes, Gery.

peterkm
door peterkm - Apr 16, 2004 om 12:45
76 Antwoorden / 0 Vragen
0

De regels voor incasso zijn duidelijk. Je kunt een incasso laten storneren binnen 30 dagen nadat het bedrag afgeschreven is. Maar dit zal de bank alleen maar doen als je aangeeft dat je GEEN toestemming hebt gegeven voor deze afachrijving. Als je LOC eenmaal toestemming hebt gegeven, en daarna het laat stil zetten, dan kan en mag de bank het geld niet teruggeven. Helaas .... je moet dus duidelijk kane dat je geen toestemming gegeven hebt. Aangezien je waarschijnlijk de incasso machtiging (van hun mailing) hebt getekend zla het dus lastig voor je worden.

peterkm
door peterkm - Apr 16, 2004 om 12:45
76 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi (nogmaals) ik heb even gekeken naar de voorwaarden die de Postbank stelt aangaande incasso storneringen "Wanneer er een incasso van uw Girorekening is afgeschreven, dan kunt u Postbank binnen 30 dagen na afschrijving verzoeken dit bedrag terug te boeken (dit geldt overigens niet voor eenmalige incassomachtigingen en incassi voor loterijen). stelt aan incasso storneringen." Ze stellen dus dat het niet mogelijk is omdat het om lotterij gaat?? Dat is onjuist .. immers je hebt een incasso afgegeven aan een club, in dit geval LOC. Wat de club met het geld doet is hier niet van belang, immers je koopt met je incasso niet direct loten bij een lotterij. Het lijkt me dat de Postbank je alsnog de centen moet terug geven. Wellicht beroepen ze zich op de voorwaarde eenmalige incasso, dan is het wat lastiger voor je om het geld terug te krijgen. Al zal de machtiging die je habt afgegeven aan LOC niet voor een 1-malige zijn geweest!!

ha
door hannesnl - Apr 16, 2004 om 12:45
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er bestaat ook nog zoiets als een eenmalige incasso verdeeld in meerdere termijnen. Komt niet vaak voor maar ik heb er ook al troubles mee gehad. Die kun je dus niet terugkrijgen omdat het totale bedrag dus in meerdere termijnen wordt afgeschreven maar het toch als 1 opdracht wordt gezien

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer