vl
door vliet1960 Sep 15, 2008 om 20:54
Geldzaken & recht

Ontslagrecht

onze dochter heeft voor de vakantie getekend voor een half jaar contract bij een avondbijbaantje nu blijkt na de vak. dat zij met haar rooster niet op tijd op het werk kan zijn en het dus geen haalbare kaart is. Zij wil haar ontslag indienen met een maand opzegtermijn volgens de CAO omdat er niets over een opzegtermijn in haar contract staat leek ons dit volgens de wet. Nu zegt het bedrijf dat zij getekend heeft voor een half jaar dus ook een half jaar moet werken. Dit klopt toch niet?

291 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 15, 2008 om 21:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag vliet1960


Staat er wel een opzegtermijn in haar kontrakt die de werkgever zelf in acht moet nemen? Als dat het geval is (bijvoorbeeld een termijn van 1 maand), dan geldt juridisch gezien dezelfde periode voor uw dochter (ook al staat dat niet in het contract).


Met vriendelijke groet, Read3.

ve
door verwijderd - Sep 15, 2008 om 21:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

er staat helemaal niets van dien aard in de brief dus dan kan ik hieruit concluderen dat zij gewoon een maand opzegtermijn heeft zoals het ook in de CAO staat?!

ve
door verwijderd - Sep 15, 2008 om 21:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


--Opzeggen bij tijdelijk contract.


Een tijdelijk contract kan alleen tussentijds opgezegd worden als die mogelijkheid in het contract is afgesproken of als beide partijen akkoord gaan met de beëindiging van het contract.


Wanneer in je tijdelijk contract niets is afgesproken over een opzegtermijn, ben je verplicht om in dienst te blijven bij de werkgever tot het contract is afgelopen.---


Je kunt nog even in de CAO nakijken of er iets geregeld is, zoniet dan zul je het half jaar moeten werken indien de werkgever niet acooord gaat met opzegging, hij kan een schadevergoeding eisen/krijgen als je je dan niet aan je contract houd.


Als er een proeftijd afgesproken is dan kun je in de proeftijd wel per direct opzeggen.


Succes,

ve
door verwijderd - Sep 15, 2008 om 22:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

--Veel werknemers met een tijdelijk contract hebben ten onrechte het idee dat ze op elk gewenst moment ontslag kunnen nemen. Opzegging van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is in beginsel alleen mogelijk als de werknemer en werkgever die mogelijkheid onderling zijn overeengekomen of wanneer de CAO een bepaling bevat die tussentijdse opzegging mogelijk maakt. --


 


Kan ik mijn tijdelijke baan tussentijds opzeggen?

ve
door verwijderd - Sep 15, 2008 om 23:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

-of wanneer de CAO een bepaling bevat die tussentijdse opzegging mogelijk maakt. –


 


à Er moet dan specifiek iets over contracten van Bepaalde tijd en eventuele opzegtermijn vermeld zijn dan, is dat niet het geval dan geld de maand opzegtermijn alleen voor contracten van Onbepaalde tijd en is er dus  niets geregeld bij contracten voor bepaalde tijd en kun je die dus Niet tussentijds opzeggen zonder (wederzijds)  accoord.


-------Schadevergoeding
Zegt u uw arbeidsovereenkomst zonder tussentijdse opzegmogelijkheid tóch op, dan loopt u de kans dat u aan de werkgever een schadevergoeding moet betalen. De hoogte van de schade is over het algemeen gelijk aan het loon dat verschuldigd is voor de resterende looptijd van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. De rechter heeft echter wel de mogelijkheid om deze schadevergoeding te matigen, wanneer hij deze met het oog op de omstandigheden te hoog vindt. De ondergrens van de schadevergoeding is vastgesteld op 3 maanden, wat inhoudt dat de werkgever recht heeft om minstens 3 maanden loon als schadevergoeding te vorderen


Welke CAO betreft het ?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer