ru
door rudiex Apr 21, 2018 om 18:11
Geldzaken & recht

Rabobank aflossinigsvrijehypohteek

Beste mensen.

Sinds 1 1/2 jaar heb ik mijn hypotheek bij de Rabobank overgesloten ivm verhuizing. Het was eerst een volledig aflossingsvrij, maar door de nieuwe regels mag dat niet meer. Als je aflossingsvrijehyptheek hebt dan mag je de helft van de schuld nog aflossingsvrij houden, de andere helft moet een specifieke aflossingvorm hebben. Tot een paar jaar geleden hanteerde de Rabobank voor aflossingsvrij-, liniare- en anutniteiten hypotheken één en het zelfde rente tarieven voor alle hypotheken. Echter hanteren zij tegenwoordig voor aflossingsvrije hypotheken 0,3 procent rente opslag ten opzichte van een aflossingsgerichte hypotheeken. Dit voelt heel vreemd, waarom zij deze opslag hanteren! Mag je voor deze hyptheek vormen een onderscheid maken in rente tarieven?
Bij de ING kon ik het niet vinden dat dit zo is.

Groet,
Rudie

501 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jo
door jorisw - Apr 21, 2018 om 18:50
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Voor zover ik weet zijn er altijd al verschillende rentetarieven voor de verschillende hypotheekvormen geweest. Dat Rabo dat niet deed is eerder afwijkend te noemen.

tijger1
door tijger1 - Apr 21, 2018 om 18:53
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Ja, dat mogen ze en dat had u ze beter 1,5 jaar geleden kunnen vragen.

diumenge
door diumenge - Apr 21, 2018 om 18:55
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

Had je je dat niet anderhalf jaar geleden moeten afvragen? Maar ik kreeg ook een lagere rente omdat ik een annuïteitenhypotheek afsloot, zou niet weten waarom dat niet zou mogen. Wees in ieder geval maar blij dat je de helft aan het aflossen bent.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

da
daveyd5444 - Apr 27, 2024 om 22:02
Geldzaken & recht

Waar is het pensioen gebleven van he Pannevis metaaltechniek bedrijf uit Utrecht?

Het bedrijf pannevis machinefabriekuit utecht  is opgeheven. Maar wie is nu de rechtsopvolger? Het pensieon is het poseidon fonds blijkbaar maar dat bestaat ook al niet meer. Wie weet waar dit pesioen heen is gegaan?  We lopen vast. Bedankt voor iedere tip die u kunt geven. Lees meer

da
daveyd5444 - Apr 27, 2024 om 22:09
Elektronica & tv

Hoe heette het metaalbedrijf da tin de Nieuwlichtstraat zat in Utrecht?

Het bestond ergens in de vorige eeuw in de wijk Zuilen in de jaren 60 of 70. Lees meer

Do
Doerak_games - Apr 27, 2024 om 01:33
Elektronica & tv

Alternate weigert terugbetaling of Een niew Moederbord stomme oplichters

nou ik heb eens een pc besteld alternate leek wel de goedkoopste ( is ook zo ) maar ja alles werkt behalve het moederbord denk nou dat komt wel goed veel 5 sterren op de website maar ja ik stuur dus een mailtje van hey ik heb een moederbord ontvangen maar dees is defect geleverd nou alternate test het zegt vervolgens dit is gebruikers schade dus  je garantie vervalt oke dus garantie heb je geen r ... Lees meer