da
door danel Nov 8, 2007 om 12:16
Geldzaken & recht

Werken op provisiebasis

Een bedrijf waar ik voor ga werken vraagt mij om een constructie te maken van mijn salariëring. Ik ga voor dit bedrijf 16 uur (2 dagen) per week  werken.Het voorstel van de werkgever was, dat dit deels op een vast salaris, deels op provisiebasis moet gaan plaatsvinden. Nu heb totaal geen ervaring op het gebied van provisie. Mijn vraag is de volgende: Wat is een gangbaar(redelijk!) percentage? De branche is verhuur geluidsapparatuur.

4276 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 8, 2007 om 15:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag danel,


Is er in dit land geen groepje mensen die in dezelfde branche werken en op ongeveer dezelfde basis. Zo ja, neem dan eens kontakt met hen op en informeer daar wat het gangbare provisiepercentage is. Ik zou sowieso hoog inzetten. Maar wat is "hoog", dat is precies de vraag en zo is het circeltje weer rond.


Sukses en vriendelijke groet, Read2.

ve
door verwijderd - Nov 8, 2007 om 17:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

In alle ernst en eerlijkhied, daar is geen goed antwoord op te geven en zeker niet als u niet aangeeft wat de soort van werkzaamheden dan wel is. Werken op provisiebasis bij advertentieaquisitie en andere exteren verkoop is redelijk normaal. men heeft dan een basis salaruis dat minimaal het minimumloon moet zijn en verder een bedrag afhankelijk van de gemaakte omzet door u zelf of gezamenlijk met uw collega's. Ook dat kan al verschil maken.


verder is van belang dat als het om een winkelverkoopfunctie gaat of er en zo ja hoeveel collega's er zijjn die dan samen met u in dezelfde vijfer van klanten vissen. Bovendien: heeft de werkgever dan zelf geen voorstel gedaan?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer

anita555
anita555 - Sep 29, 2024 om 19:46
Vrije tijd & tuin
Kan je een bloeiende Coleus plant overpotten?

Kan je een bloeiende Coleus plant overpotten?

Ik heb op mijn balkon een prachtige coleuspant in een pot die steeds meer bloemetjes krijgt. De plant is een siernetel. Zo langzamerhand word de pot een beetje te klein, en vraag ik me af of het geen kwaad kan om een bloeiende plant over te potten 

Lees meer