sm
door smily01 Sep 3, 2016 om 13:08
Huishouden & energie

Betrouwbaar bouwkundig bedrijf gezocht

Hallo,

Ik ben op zoek naar een betrouwbaar bedrijf dat bij ons op zoek kan naar een vochtprobleem dat we bij ons in huis hebben.

Toe we ongeveer 4 ½ jaar geleden ons huis uit 1983 (dus met een spouwmuur) kochten hebben we een bouwkundig onderzoek laten doen door Vereniging Eigen Huis. Daar kwam niet zoveel uit. Vanaf het begin hadden we steeds meer problemen met een  kant van ons huis waarbij we last hebben van optrekkend vocht over een breedte van ongeveer 6 meter. Deze muur grenst aan de buitenmuur op de begane grond. We hebben o.a. last van nat behang tot een hoogte van 20 cm, een natte vloerbedekkng en ook nog een binnenmuur die voor een deel vochtig is. Er zijn al buiten om VEH twee bouwkundigen bij geweest. Een bouwkundige gaf het advies om onze buitenmuur te impregneren. Dat hebben we gedaan en een andere bouwkundige zei dat de oorzaak lag bij slecht ventileren. Ook daar hebben we iets aan gedaan. Ook hebben we 2 jaar geleden Tonzon islolate laten aanbrengen waarbij ook de bodem van de kruipruimte s bedekt met folie. (Er staat geen water in de kruipruimte).

Nu is mijn vraag of jullie betrouwbare bedrijven weten die onafhankelijk bouwkundig onderzoek kunnen doen naar onze vochtproblemen?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

657 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ph
door philip36 - Sep 3, 2016 om 19:40
2275 Antwoorden / 4 Vragen
0

U heeft al veel gedaan om het vochtprobleem te bestrijden.
ik kan u niet helpen met uw vraag maar is er ooit met een camera in de spouwmuur gekeken?
Misschien dat er nogal wat cement op de bodem ligt waardoor er een verbinding met de binnenmuur ontstaat.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer